• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarıma kepek gbi şeyler dökülüyor

Kubos2247

Paylaşımcı
Merhaba tüy döneminde 3 aylık erkek 6 aylık dişim var tüy dönemindeler kepek gibi döküntüler oluyor ara ara çok değil ama normal Bi durum mu yoksa hastalık falan mı ne yapmam lazım

Bahar Y.

Müdavim
Merhaba tüy döneminde 3 aylık erkek 6 aylık dişim var tüy dönemindeler kepek gibi döküntüler oluyor ara ara çok değil ama normal Bi durum mu yoksa hastalık falan mı ne yapmam lazım
Normal bir durum, tüy dönemini kolay atlatabilmeleri için B vitamini, ev sıcaksa sprey banyosu veya kendileri yapıyorsa su verin, 1 tatlı kaşığıda yulaf verebilirsiniz

Kubos2247

Paylaşımcı
Çok teşekkür ederim ev sıcak banyo yaptırıyorum kendılerı yapıyor cok sevıyor yapmayı banyoyu. Yulaf verıyorm b vitamin de veriyorum hafta üç kere normal mi b vitamini vermem

Bahar Y.

Müdavim
Çok teşekkür ederim ev sıcak banyo yaptırıyorum kendılerı yapıyor cok sevıyor yapmayı banyoyu. Yulaf verıyorm b vitamin de veriyorum hafta üç kere normal mi b vitamini vermem
Haftada 2ye indirseniz daha iyi olur, tüy dönemi dışında vermenize pek gerek yok zaten

ibanez_022

Aktif Üye
Selam, aynı durum bende de var. Ve şu an kuş çok kaşınıyor. Kendi banyo yapmıyor. Yaptırsam mı acaba, tarif edebilir misiniz? banyo nasıl yaptırılır

ibanez_022

Aktif Üye
Kucukken banyodan korkmuştu ondan yapmıyor dedim ama, şimdi banyosuna su koydum, havyan görür görmez atladı. 5 dk dır kendi kendine banyo yapıyor :)

ibanez_022

Aktif Üye
Video atayım :) Banyosu da ufak geldi galiba, bi bakabilir misiniz :) Videoyu hangi linkten atıyorduk

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kucukken banyodan korkmuştu ondan yapmıyor dedim ama, şimdi banyosuna su koydum, havyan görür görmez atladı. 5 dk dır kendi kendine banyo yapıyor :)
Kuşlar ihtiyacı olunca yıkanır... Yıkanmayı sevmiyor değiller... Zorlamayla yıkanmaz... Onun için belli periotlarla yıkanması için banyosuna su koyun... Yıkanırlar...

ibanez_022

Aktif Üye
Kuşlar ihtiyacı olunca yıkanır... Yıkanmayı sevmiyor değiller... Zorlamayla yıkanmaz... Onun için belli periotlarla yıkanması için banyosuna su koyun... Yıkanırlar...
Evet doğrudur. Zaten zorlamadım. Kuş 2 aylıkken banyosunu koymuştum yıkanmadı istemedi, aradan 5 ay geçti bugün denedim şansımı, istemez diye düşündüm. İhtiyacı varmış girdi yarım saat yıkandı :) Maşallah

Üst Alt