• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşlarım yem yemiyor

Duman Alar Nutku

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik, kaşıntı, uyku hali, yem yememe,
Hastalık Belirti Tarihi
20 Tem 2024
İki muhabbet kuşum var, dişi ve erkek. 3 gündür sürekli kaşınıyorlar, yem yemiyorlar, su arada içiyorlar. Ötüyorlat ama çok nadiren. Dişi olan sürekli bir uyku halinde. Gözü açık şekilde uyku pozisyonunda çoğu zaman. Yemlerini hiç yemiyorlat neredeyse 3 gündür. Endişe ediyorum bir şey olacak diye. Ne yapa bilirim? Neden olmuştur?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kursaktan el beslemesi yaptırmanız lazım. 3 gün uzun bir süre

Duman Alar Nutku

Yeni Üye
Kursaktan el beslemesi yaptırmanız lazım. 3 gün uzun bir süre
Erkek olan bazen su içiyor ama bir anda oldular böyle. Yem kapına az önce indi kokladı gibi ve yemedi. Yem kabını boşaltıp yıkadım, doldurdum henüz yakın durmadılar. Kursaktan el beslemesi hiç yapmadım, buralarda kuş veterineri de yok başka yolu yok mu? Pek ele gelen değiller çünkü.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Erkek olan bazen su içiyor ama bir anda oldular böyle. Yem kapına az önce indi kokladı gibi ve yemedi. Yem kabını boşaltıp yıkadım, doldurdum henüz yakın durmadılar. Kursaktan el beslemesi hiç yapmadım, buralarda kuş veterineri de yok başka yolu yok mu? Pek ele gelen değiller çünkü.
Petshoplar da yapıyor diye biliyorum. Bir de beyaz peçete üzerine yaptıkları yeni dışkı resmini streamble.com üzerinden burada paylaşırsanız bakalım bir

Duman Alar Nutku

Yeni Üye
Petshoplar da yapıyor diye biliyorum. Bir de beyaz peçete üzerine yaptıkları yeni dışkı resmini streamble.com üzerinden burada paylaşırsanız bakalım bir
Sabah en son dışkısını yapmıştı kuşlarımdan biri. Yemedikleri için sık sık yapmıyorlar artık, sanırım. Ötüyorlar arada. Dün ve ondan önceki gün bir birlerini öpüyorlardı ya da yem veriyorlardı bir birlerine bilmiyorum. Sık sık kendilerini kaşıyorlardı bir ara şuan sakinleşmiş durumdalar. İshal değiller, ama kabarıp oturuyorlar açlıktan galiba. Püre verdim yemediler, yem kabına zaten uğramıyorlar. Peçeteye dışkı yaparlarsa onu da atarım.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba,Yakın zamanda Yem Değişikliği Oldu mu ? Dal Darı ve Aspur Verin Severek Yerler.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sabah en son dışkısını yapmıştı kuşlarımdan biri. Yemedikleri için sık sık yapmıyorlar artık, sanırım. Ötüyorlar arada. Dün ve ondan önceki gün bir birlerini öpüyorlardı ya da yem veriyorlardı bir birlerine bilmiyorum. Sık sık kendilerini kaşıyorlardı bir ara şuan sakinleşmiş durumdalar. İshal değiller, ama kabarıp oturuyorlar açlıktan galiba. Püre verdim yemediler, yem kabına zaten uğramıyorlar. Peçeteye dışkı yaparlarsa onu da atarım.
Aç kalmaları pek iyi olmaz ezgi arkadasimin da dediği gibi aspur ve daldarı verebilirsiniz eğer yemezlerse petshopa gidip kursaktan besletin

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, geçmiş olsun, açık yem mi veriyorsunuz?
Kuşlar, bayat olduğunda, içinde ki tohumları beğenmediğinde, iç parazit durumunda, çeşme suyu içip bakteri kaptığında iştah tan kesilebilir
İkisinin birden yemi yememesi yemde sıkıntı olduğu içindir
Versele laga, garden mix kullanın
Kuşların fotoğrafını paylaşır mısınız
Kapalı şişe su verin
Dışkılarda sünme var mı?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu dışkılar artık açlık dışkısı a geçmiş😔kızıldarı, aspur yulaf ikram edin
Takviye kullanın
Entrobac : probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w : multivitamin
BtAmin forte : tüy kas kemik yapısını destekler
Zeolit tozu : bakteri oluşumunu engeller

Duman Alar Nutku

Yeni Üye
Bu dışkılar artık açlık dışkısı a geçmiş😔kızıldarı, aspur yulaf ikram edin
Takviye kullanın
Entrobac : probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w : multivitamin
BtAmin forte : tüy kas kemik yapısını destekler
Zeolit tozu : bakteri oluşumunu engeller
Buralarda kapalı yem bulmak bile imkansız o yüzden açık almak durumunda kalıyorum,

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Püre de verdim yemediler, ne yapsam yemiyorlar. Dal darı bulamıyorum, ağlayacağım artık
Siz Bakü den yazıyorsunuz😊🤲
Yemi aldığınız yerde tohumlar, aspur, yulaf vardır👍İnternet üzerinden alabilirsiniz, kızıl darı mutlaka vardır

Duman Alar Nutku

Yeni Üye
Siz Bakü den yazıyorsunuz😊🤲
Yemi aldığınız yerde tohumlar, aspur, yulaf vardır👍İnternet üzerinden alabilirsiniz, kızıl darı mutlaka vardır
Bir veterinerle konuştum. Yuvadan çubukları, salıncağı, yem kabını çıkarmamı tavsiye etti. Tabandaki ızgarayı da çıkardım. Tünecek yerleri kalmayacak şekilde her şeyi çıkardım. Yemi tabana döktüm. Kuşlarım çekingen biraz yem yemeleri için çekildim ben, döndüğümde nihayet yiyorlardı. Herkese tavsiyeleri için minnettarım.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Buralarda kapalı yem bulmak bile imkansız o yüzden açık almak durumunda kalıyorum,
İnternet üzerinden Sipariş Verseniz. Bir Araştırın İsterseniz. Sevdiği Şeyleri Verin Lütfen Dal Darı Özellikle Kızıl Dari ve Aspur Alin Bulabilirseniz Cok Severler.