Grey erkek lutino dişi cinsiyetlerinden eminim. Lutino önceden boş yumurtlamıştı erkekte ötüşünden belli. Şu an erkek kuş yuvalığa girmiş ama dişinin umrunda değil.
Bana gelişmeler güzel gibi geldi. İlk olarak erkekler yuvalığı kontrol eder sonra dişiyi ikna etmeye çalışır. İkiside hazır gibi görünüyor inşallah güzel haberleri alırız
Hocalarım kavga çok şiddetli değil. Ama dişi erkeği sevmiyor. Genellikle erkek dişiye babacık babacık veya ıslık çalarak kur yapıyordu dişi pek umursamıyordu. Ama dişi hazır eminim çünkü dişi kuyruğunu havaya kaldırıp kur yapıyordu kafes tabanında ama erkek gelince hemen tüneğe kaçıyordu.
Aslında haftada 1-2 kere mama versen biraz daha hızlanır süreç. Kendin yapabilirsin haşlanmış yumurta ile ya da hazır mamalar satılıyor onları sebze ile nemlendirip verebilirsin. Alışmamış kuşlar hemen yemez ama 2-3 kere önüne koysan alışır büyük ihtimalle. Üzerine yulaf ya da yem gibi sevdiği tohumlardan da serpebilirsin
İnternete bakınca cicibebe ile yapanları gördüm. İnternette araştırınca içindeki laktozu kuşların sindiremediğini yazmıştı birisi. Bende o yüzden korktum yapmamıştım. Hazır mama önerisi yapabilir misiniz?
Kuşlara Mama Yapımı Yeni kuş sahiplenen dostlarımız kuşlara mama yaparken nasıl bir yol izlemesi gerektiğini genelde bilmiyor. Arama motorlarında tarifler arıyorlar. Kullanışlı basit tarifler olduğu gibi çoğu kişinin evinde bulunmayan türlü ürünlerle hazırlanan mamalara kadar bir sürü şey...
kafeskuslari.com
Burada bir yazı yazmıştım. İstersen inceleyebilirsin. Yumurta - havuç - galeta unu vb ile kendinde yapabilirsin
Kuşlara Mama Yapımı Yeni kuş sahiplenen dostlarımız kuşlara mama yaparken nasıl bir yol izlemesi gerektiğini genelde bilmiyor. Arama motorlarında tarifler arıyorlar. Kullanışlı basit tarifler olduğu gibi çoğu kişinin evinde bulunmayan türlü ürünlerle hazırlanan mamalara kadar bir sürü şey...
kafeskuslari.com
Burada bir yazı yazmıştım. İstersen inceleyebilirsin. Yumurta - havuç - galeta unu vb ile kendinde yapabilirsin
Şimdide verebilirsin saat henüz çok geç değil akşamda alırsın önlerinden. Ya da yarın sabah kalkar kalmaz verirsin. Şuan kuşlar alışık olmadığı için 2-3 sefer belki hiç dokunmazlar çöpe gidebilir moralini bozma önlerine koya koya alışırlar
Hocam erkek kuş şu an yuvalıkta dişide dışarıdan ona bakmaya çalışıyor. Yuvalıktan tık tık ses geliyor. Sanki içindeki şeyleri düzenliyor gibi. Yuvalıkta mısır granülü var.
Nijer tohumu ben önermem faydasından zararı var. Diğer tohumlarından kullanabilirsin sağlık tohumu verebilirsin Nijer her mamaya katma kuşu tuye sokar az vermen gerekir biryerde okumuştum ayda birkere çay kaşığı kadar verin diyordu yani sağlık tohumu nijerden daha iyi bence