• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarım Kavga Ediyor

Ahmetcan

Paylaşımcı
Sultan papağanlarım yuvalığın önünde kavga ediyor. Kafesin bir kısmını havlu ile kapattım beni görmemeleri için. Normal mi kavga etmeleri?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
cinsiyetlerinden emin miyiz? ikisi de erkek, yada ikisi de dişi olabilir mi?

Ahmetcan

Paylaşımcı
cinsiyetlerinden emin miyiz? ikisi de erkek, yada ikisi de dişi olabilir mi?
Kuşların nezamandır beraberler cinsiyetlerinden emin misin kaç aylıklar yuvaya girip çıkma var mı
Grey erkek lutino dişi cinsiyetlerinden eminim. Lutino önceden boş yumurtlamıştı erkekte ötüşünden belli. Şu an erkek kuş yuvalığa girmiş ama dişinin umrunda değil.

Ahmetcan

Paylaşımcı
Ben yazıyı yazarken erkek çıkmış. Dişi kuş yuvalığa vuruyor.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
erkek dişiyi kuluçkaya hazırlamaya çalışıyor ama dişi hazır değilde kavga normaldir, şiddetine dikkat etmek lazım

Ahmetcan

Paylaşımcı
Bana gelişmeler güzel gibi geldi. İlk olarak erkekler yuvalığı kontrol eder sonra dişiyi ikna etmeye çalışır. İkiside hazır gibi görünüyor inşallah güzel haberleri alırız 😁
erkek dişiyi kuluçkaya hazırlamaya çalışıyor ama dişi hazır değilde kavga normaldir, şiddetine dikkat etmek lazım
Hocalarım kavga çok şiddetli değil. Ama dişi erkeği sevmiyor. Genellikle erkek dişiye babacık babacık veya ıslık çalarak kur yapıyordu dişi pek umursamıyordu. Ama dişi hazır eminim çünkü dişi kuyruğunu havaya kaldırıp kur yapıyordu kafes tabanında ama erkek gelince hemen tüneğe kaçıyordu.

Ahmetcan

Paylaşımcı
Aslında haftada 1-2 kere mama versen biraz daha hızlanır süreç. Kendin yapabilirsin haşlanmış yumurta ile ya da hazır mamalar satılıyor onları sebze ile nemlendirip verebilirsin. Alışmamış kuşlar hemen yemez ama 2-3 kere önüne koysan alışır büyük ihtimalle. Üzerine yulaf ya da yem gibi sevdiği tohumlardan da serpebilirsin
İnternete bakınca cicibebe ile yapanları gördüm. İnternette araştırınca içindeki laktozu kuşların sindiremediğini yazmıştı birisi. Bende o yüzden korktum yapmamıştım. Hazır mama önerisi yapabilir misiniz?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
ksrdeşim sayfamızın sponsoru @mamaist sitesinde güzel mamalar var

Ahmetcan

Paylaşımcı
Burada bir yazı yazmıştım. İstersen inceleyebilirsin. Yumurta - havuç - galeta unu vb ile kendinde yapabilirsin
Hemen okuyorum hocam.

Ahmetcan

Paylaşımcı
Burada bir yazı yazmıştım. İstersen inceleyebilirsin. Yumurta - havuç - galeta unu vb ile kendinde yapabilirsin
Hocam bir sorum daha var bu mamayı şimdi yapıp mı veriyim yoksa yarın sabah daha yem yemeden mi vermeliyim?

Ahmetcan

Paylaşımcı
Şimdide verebilirsin saat henüz çok geç değil akşamda alırsın önlerinden. Ya da yarın sabah kalkar kalmaz verirsin. Şuan kuşlar alışık olmadığı için 2-3 sefer belki hiç dokunmazlar çöpe gidebilir moralini bozma önlerine koya koya alışırlar
Bende kuşların aç kalıp bir şey olmasından korkuyorum. Bugün malzemeleri alıp yarın sabah vereceğim.

Ahmetcan

Paylaşımcı
Yemi önlerinden alma yem dursun. Mamayı bir kapla tabana ya da askı mamalık ile takıp verebilirsin.
Tamam hocam. Nijer tohumu alıp üstüne serpsem olur mu? Kızıştırıcı özelliği varmış diye okudum.

Ahmetcan

Paylaşımcı
Olur ama abartma bir çimdik birşey. Fazlası kuşları tüye sokup sürece başa döndürebilir
Hocam erkek kuş şu an yuvalıkta dişide dışarıdan ona bakmaya çalışıyor. Yuvalıktan tık tık ses geliyor. Sanki içindeki şeyleri düzenliyor gibi. Yuvalıkta mısır granülü var.

Mert.

Eski Forumcu
Nijer tohumu ben önermem faydasından zararı var. Diğer tohumlarından kullanabilirsin sağlık tohumu verebilirsin Nijer her mamaya katma kuşu tuye sokar az vermen gerekir biryerde okumuştum ayda birkere çay kaşığı kadar verin diyordu yani sağlık tohumu nijerden daha iyi bence

Üst Alt