• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kusları biraraya getirmeli miyim?

aykan

Yeni Üye
Merhaba benim 8 9 aylik bi kuşum var ve kardeşim 40 gunluk bi kuş aldi yuzde 80 erkekmiş benim kuşumda dişi bir araya getiriyim dedim opusduler yani ne denir bilmiyorum benim dişi kusum erkek kuşumun ustune cikdi gibi oldu sanki peod ebilmiyorum ayni kafese koyayimmi? Veya napmaliyim? Sari olan dişi 8 9 aylik olan

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Eve yeni gelen kuşu önce iki hafta kadar naşka bir kafeste ve odada tutun. Eğer bir sıkıntı olmazsa birleştirin. Yeni gelen kuşta herhangi bir hastalık varsa tedbirli olmak açısından karantina uygulamak gerekir.
Birde yavru daha çok küçük o yüzden 6 7 aylık olana kadar ayrı kafeslerde durmaları daha iyi olur.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sarı görünmüyor ama yeşil dişi

aykan

Yeni Üye
Merhaba. Eve yeni gelen kuşu önce iki hafta kadar naşka bir kafeste ve odada tutun. Eğer bir sıkıntı olmazsa birleştirin. Yeni gelen kuşta herhangi bir hastalık varsa tedbirli olmak açısından karantina uygulamak gerekir.
Birde yavru daha çok küçük o yüzden 6 7 aylık olana kadar ayrı kafeslerde durmaları daha iyi olur.
7 ay sonra ayni kafese alayimmi hastaliği yoksa?? Dişi kuşhm 8 9 aylik şuan o erkek olan 7 aylik olunca epeyi buyumuş olurbo sorun olurmu?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bu fotolarda gördüğüm kadarıyla ikiside dişi👍

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evet ikiside dişi

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
7 ay sonra ayni kafese alayimmi hastaliği yoksa?? Dişi kuşhm 8 9 aylik şuan o erkek olan 7 aylik olunca epeyi buyumuş olurbo sorun olurmu?
Yani bence alsanız dahaiyi olur. Bu halde yavru olana eziyet olabilir. O da büyüdüğü zaman aynı ortamda salarsınız eş tutarlarsa aynı kafese alırsınız. Yavru büyüyene kadar sizin kuşunuzda haliyle büyüyecek. Eş için yavru yerine aynı yaşlarda bir erkek almak daha iyi olurdu. Zaten ikisi de dişi imiş. :)
15 gün sonra duruma göre aynı kafeste olabilirler. Eğer büyük olan dişi küçüğü hırpalarsa ayrı kafeslere alırsınız.

aykan

Yeni Üye
Yani bence alsanız dahaiyi olur. Bu halde yavru olana eziyet olabilir. O da büyüdüğü zaman aynı ortamda salarsınız eş tutarlarsa aynı kafese alırsınız. Yavru büyüyene kadar sizin kuşunuzda haliyle büyüyecek. Eş için yavru yerine aynı yaşlarda bir erkek almak daha iyi olurdu. Zaten ikisi de dişi imiş. :)
15 gün sonra duruma göre aynı kafeste olabilirler. Eğer büyük olan dişi küçüğü hırpalarsa ayrı kafeslere alırsınız.
İkisisde didiykejnnsnlsdsbilirmi suni osgesebkoyayimmi.bide erkek diye sattilar ztn
Evet ikiside dişi

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Anlaşırlar mı yaşamadan bilemeyiz. Karakterleri sakin kuşlarsa anlaşabilirler. Büyük dişi baskınlık kurmaya çalışabilir. Aynı kafese koyunca gözlemleyin kavga durumu olursa ayırırsınız.

aykan

Yeni Üye
Anlaşırlar mı yaşamadan bilemeyiz. Karakterleri sakin kuşlarsa anlaşabilirler. Büyük dişi baskınlık kurmaya çalışabilir. Aynı kafese koyunca gözlemleyin kavga durumu olursa ayırırsınız.
Nasil aniliyicam kavgayı birde odadan odaya birivotüyo sonra evde.durmadan uzakdna örüşüyorlar