• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarda uyuma saati

Limonbey33

Tutkulu
Bir yerde okuduğum kadarıyla kuşların günbatımı saatinden itibaren uyumaları gerektiği yazıyordu,ama benimkiler kudurmacadan dolayı gece 12,1 filan oluyor hatta kafese zorla kendim koyuyorum🤔

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Bizim uyumamıza göre şekillenmelerinin aslında doğru olmadığını düşünüyorum. En geç 10-11 gibi ışıklar sönmeli (y) Gün içinde bile şekerleme seven hayvanlar bunlar :D

Emre A.

Tutkulu
nasıl alıştırırsanız öyle olur, benim kuşlar alıştığı için ben ilk günden beri en geç 10 da ışıkları söndürürüm gece lambasını takarım loş olacak şekilde sonra ben yatmaya gelince gece lambasını çıkarırım

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bir yerde okuduğum kadarıyla kuşların günbatımı saatinden itibaren uyumaları gerektiği yazıyordu,ama benimkiler kudurmacadan dolayı gece 12,1 filan oluyor hatta kafese zorla kendim koyuyorum🤔
Geç uyuduğunda dışkısının bozulduğunu farketmiştim ben. Akşamları belli bi saatten sonra kafeste olsalar daha iyi olur bence.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Gece 10 dan sonra uyurlar genelde. Bebek gibiler. ☺

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Benim rutin uyutma saatim yaz kış farketmez akşam ezanı okunduktan sonra doğru kafesine 🙂 bazen hadi diyorum biraz daha seveyim akşam ezanindan sonra yatırıyorum ama o rutine alıştı sanırım uykusu geliyor esniyor sürekli bende kafesine tekrar koyuyorum. Hemen salıncağına çıkıyor zaten uyku moduna geçiyor. Gün ışığıyla uyandiklari için uyku saatleri önemli onlar için.

Üst Alt