• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşlarda Tüy Dökümü

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Saygıdeğer forum üyeleri. Merak ettiğim bir konu var. Bildiğiniz gibi Kuşlarımız yıpranan tüylerini döküp yerine yenilerinin gelmesi için yer açıyorlar kısaca tüye giriyorlar. Size asıl sormak istediğim şey kuşlarımız hangi mevsimlerde tüye girerler. Kuşum son bir haftadır kendi tüylerini düzeltip küçücük tüylerini döküyor kışın ortasında normalmi ?

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Genelde yaza girerken ve kışa girerken ancak iklimler bozulduğu için belli olmuyor. Onun dışında fazla verilen yulaf, Nijer, keten gibi bazı tohumlar E vitamini gibi vitaminler tüye sokabiliyor.
Kafesin altı küçücük beyazımsı tüylerle dolu. Baya var 8 10 tane kadar. Bu konuda avisol se vitamin verebilirim sanırım

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Tüy döneminde avisol B ya da plus kullanılır genelde. Avisol Se içinde biyotin olsada sık verildiğinde kuşu tüye sokabiliyor.
Olabilir. Kullanin alaninda tüy sağlığı vs. Yazdığından sordum. Bu arada avisol se kullanan bir kişi yardımcı olabilirmi bu vitaminin rengi beyaz renki genelde sarı olurlar bu tür vitaminler. Her vitaminin üstünde yazar nirmalde hangi renk olduğu fakat Avisol se vitamininin beyaz renkli olduğuna dair bir bilgi yok rengi beyazmı

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Avisol Se bu arada üretim arttırıcı kategorisinde bir ürün. Normal kullanım için avisol plus ya da avivit almanız daha iyi olur.
Evet doğrudur üstünde de yazıyor 😁. Fakat geçen hafta kuşum hastaydı forumda da konu açmıştım hatta. Abim veteriner onada sormuştum oda kanatlı uzmanı veteriner arkadaşlarina danışmış ve avisol se ve avidiare alıp 7 gün ikisini suyuna 15 şer damla koyum kullanmamı soyledi. Ama ben sadece avidiare yi kullandim bu gün 7. Günü yarın avisol se ye başlicam 5 6 gun de onu kullanacagım.

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Tüy dökümü mevsimsel olur bu doğalarının bir parçası , sadece mevsim değil aşırı kızıştırıcı ortam ısısının sürekli dengesiz olması ve stres tüye girmeye sebep olur hatta bazı kuşlar bu yüzden tüyden çıkamaz ortamın nemi bile bu süreci etkiler yılda 2-3 defa bile tüy normaldir ama bazı üretimhanelerde olsun evde kuş besleyenlerde olsun tüye sürekli giren muhabbet kuşu , sultan papağanı , forpus gb kuşlar gördüm bu tür durumda ortamım sıcaklığı ve nemine dikkat edelip B vitamini takviyesi ve biotin takviyesi eklenerek sorun çözülebilir.
Bilgilendirdiginiz için teşekkür ederim hocam. Kuşumu alalı 3 hafta oldu ve bu onun ilk tüye girişi. Oda nin sıcakligı 25c min 20c. Nem iyi havalandırma da idare eder. Kuşum sitres yapmiş olabilir cünkü kuşumun sindirim problemi var ve ilaçlı suyunu içmiyor bende kuşumu salip biraz yorulmasını sağlıyorum günde iki kere suyundan içmesi için belki de strese girmiş olabilir.

Murat

Yeni Üye
Tüy dökümü mevsimsel olur bu doğalarının bir parçası , sadece mevsim değil aşırı kızıştırıcı ortam ısısının sürekli dengesiz olması ve stres tüye girmeye sebep olur hatta bazı kuşlar bu yüzden tüyden çıkamaz ortamın nemi bile bu süreci etkiler yılda 2-3 defa bile tüy normaldir ama bazı üretimhanelerde olsun evde kuş besleyenlerde olsun tüye sürekli giren muhabbet kuşu , sultan papağanı , forpus gb kuşlar gördüm bu tür durumda ortamım sıcaklığı ve nemine dikkat edelip B vitamini takviyesi ve biotin takviyesi eklenerek sorun çözülebilir.
Abi benim kuşumda tüyde kaşındıkça kepek tarzında bir şeyler döküyor
Vitamin olarak tavsiyeniz
Gerwit w
Amin bt forte
Hangisi daha iyi gelir saygılar

Eylül

Yasaklı
Evet bu benimle birlikte kuşu tüye giren 6. kişi oluyor. 😁

Murat

Yeni Üye
Kepeklenmenin bir çok sorunu olabilir deri sorunu yaşıyor , daha önce deri enfeksiyonları çok geçirdiğinden veyahut doğru eşlememe sonucu oluşan yavrularda da bu olabiliryor.Elmasirkeli su ile düzenli banyo verilmeli.D vitamini, B vitamini ve biotin desteği sunulmalıdır.

Murat

Yeni Üye
Bu ilaçtan birini alsam tavsiye edermisiniz

Üst Alt