• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarda tasma kullanımı doğru mu

Sait Erdem

Aktif Üye
Benim fikrim hayır neden diye sorarsanız eğer tasma alıyorsanız büyük bir ihtimal kuşunuzu dışarı çıkaracak demeksiniz. Ama o kuşlar dışarı çıkınca özgür(hür) olmak ister ve kaçmaya çalışabilir ve biryerini tasmadan dolayı bir yerini incitebilir.
IMG_20201224_163904.jpg

Biraz kısa oldu kusura bakmayın umarım faydalı olmuştur

Moderatör tarafında düzenlendi:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Paylaşım için teşekkürler..

MERVE

Paylaşımcı
Kuşlarda tasma olayı bana da doğru gelmiyor. İlle de dışarı çıkarmak isteniyorsa şeffaf çantalar oluyor kuşlar için ondan görmüştüm belki öyle bir şey olabilir. Ama tasma kuş için de hoş bir şey değil bana göre.

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Kafes kuşlarında saçmalıktan başka bir şey değil. İncinmekten ziyade, kuşu tasma ile dışarıda gezdirmek kafes içinde durması ile aynı şey. Gönül ister salalım dolaşsın gelsin :D bunu göze alamadığımız için tasma meselesi dışarıda hava atıp gösteriş yapmaktan başka bir şey ifade etmiyor benim için.

mixfruit

Yeni Üye
kuş tasması biz kullanmadık ama biraz araştırdım. kuşların uçması gerekir yani... mantıklı bulmadığım şeylerden biri. zaten yapılarına da aykırı birşey. bence kullanılmamalı. sevgiler...

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Ayağa takılan tasma çok tehlikeli ayağını kırabilir ama bu resimdeki gibi tasma kullanılabilir. Yeterince alışkın olan kuş zaten uçmaz, bu her ihtimale karşı bir önlem, kafese çıkartmaktansa bu şekilde çıkartmak daha özgür hissettirmezmi? Hem parkta felan çayır çimene bırakırsanız ayağına toprak değer, güneşten d vitamini alır. Ben bu tasmadan bir zamanlar aramış bulamamıştım artık ihtiyacımız kalmadı zaten olabildiğince özgür çıkıyoruz

Yigit K.

Paylaşımcı
Çayır çimeni severiz 😁
Maşallah keşke bende kuşkusuz bir şekilde kuşumu çıkarabilsem 🙂. Ele alışkın fakat çok hareketli bir kuş. Bir de kuşunuzu tasmasız çıkarırken dikkat edin herhangi bir yabani kuş onu korkutup uçurabilir sonra havada kapabilir kuşu.

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Maşallah keşke bende kuşkusuz bir şekilde kuşumu çıkarabilsem 🙂. Ele alışkın fakat çok hareketli bir kuş. Bir de kuşunuzu tasmasız çıkarırken dikkat edin herhangi bir yabani kuş onu korkutup uçurabilir sonra havada kapabilir kuşu.
Tek korkum o zaten çok fazla karga var ve kediler! Ama ürkme korkma nedir bilmiyor, bundan öyle şeyleri almışlar.. Geçenlerde çocuklar torpil patlattı camın önünde bunlarda içeriden camın önünde takılıyorlardı. Torpil patlayınca erkek korkudan mutfağa uçtu bunda en ufak bir tepki yok camın yanına sokulup kafasını yamultarak çocuklara bakıyor 🤦‍♂️😁😁😁

Yigit K.

Paylaşımcı
Tek korkum o zaten çok fazla karga var ve kediler! Ama ürkme korkma nedir bilmiyor, bundan öyle şeyleri almışlar.. Geçenlerde çocuklar torpil patlattı camın önünde bunlarda içeriden camın önünde takılıyorlardı. Torpil patlayınca erkek korkudan mutfağa uçtu bunda en ufak bir tepki yok camın yanına sokulup kafasını yamultarak çocuklara bakıyor 🤦‍♂️😁😁😁
Yine de tedbiri elden bırakmamak lazım 👍

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Maşallah keşke bende kuşkusuz bir şekilde kuşumu çıkarabilsem 🙂. Ele alışkın fakat çok hareketli bir kuş.
Şöyle diyim mesela omuzunuzda iken çevrede olan bişe ilgisini çekince uçuyorsa oraya veya tutmak için elinizi uzatınca tepki veriyor geri çekiliyorsa kesinlikle denemeyin uçar! Abartısız söylüyorum mama saati harici 24 saat omuzumda otursa uçmaz bu. Ne korku ne ilgisini çeken bişe olur. Zaten en çok olmak istediği yerde o yüzden güveniyorum ve içim rahat. En ufak bir şüphem olsa zaten çıkartmam

Üst Alt