• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Makale Kuşlarda Sarımsak Yararları ve Zararları

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşlarda Sarımsak Yararları ve Zararları

Sarımsak, 25-100 cm civarında otsu kök, gövde, yaprak, yeşilimsi beyaz veya pembe çiçekli, diş ve çiçek kısımlarından oluşan bir bitkisidir. Tıbbi açıdan oldukça önemli olan sarımsak; iştah açıcı, yakıcı lezzetli ve keskin kokuludur. İnsanlarda kanserden diyabete, kalp damar hastalığına, kolesterole, yüksek kan basıncına, doğal bir kan sulandırıcı olarak, immün sistemi güçlendirici olarak, doğal antibiyotik, fungal enfeksiyonlara, paraziter enfeksiyonlara, viral enfeksiyonlara iyi geldiği bilinmektedir. Peki, bizler için bu denli faydalı bir besin olan sarımsağın kuşlarımıza nasıl etki eder, şimdi bunu inceleyelim:

Önce sarımsağın kuşlarımıza faydalarına bakalım:
Kuşlarda gastrik salgıları harekete geçirir ve fermantasyonu ve hazımsızlığı önler. Kan dolaşımını hızlandırır, solunumu açar ve parazitlere karşı koruma sağlar. Tecrübeli yetiştiriciler sarımsağın bu tür yararlarını bilirler ve bundan yararlanırlar. Bu yüzden bir diş sarımsağı kuşların içme sularına koyarlar. Bu metod tam etkili değildir, bitkinin özünden kuş gerektiği gibi faydalanamaz. Sarımsak yağı kuşların sarımsaktan tam olarak yararlanmasını sağlar. Sarımsak yağı saf sarımsaktan oluşmuştur , Linolenic ve Linoleic asit açısından zengindir. Sarımsak yağı aynı zamanda E vitamini ihtiva eder bu da kuşlarda üremeyi tetikler, iyi bir kas yapısı ve iyi bir sinir sisteminin oluşması demektir. Kuşun sağlıklı kalmasını sağlar. Doğal antibiyotiklerin en güçlüsüdür. Bakteri hastalıklarının da oluşmasını engeller. Birleşiminde A, B, C ve E vitaminleri ve eterli uçurucu yağ bulunur. (bu yağlar dişilik ve erkeklik hormonlarına benzer yağlardır) Sarımsağa özel koku ve lezzetini veren bu yağdır.

f165b12d-1681-425e-9dc7-627b428daacf.jpg

Faydaları:
  • Antikanserojen.
  • Ayak mantarları.
  • Bronşit.
  • Kas tutuklukları.
  • Kanser gelişimini engelleyici (mesane, karaciğer).
  • Soğuk algınlığı.
  • Parazitler (Barsak kurtları).
  • Yumurtalık iltihabı.
  • Mantar enfeksiyonlar.
  • Tüylere canlılık verir.
  • Cinsel isteği artırır.
Kafes Kuşlarında Kullanma Talimatı:
  • Muhabbet kuşlarında haftada 3 gün mamalarına 1 kilo gram mamaya 15 ml (1 yemek kaşığı) veya 4 kuş başına 1 cc.
  • Kanarya ve doğa kuşlarında haftada 3 gün mamalarına 1 kilo gram mamaya 15 ml (1 yemek kaşığı) veya 4 kuş başına 1 cc
Peki, sarımsağın zararları nelerdir?

Sarımsak, kuşlarımıza direk verilmemeli. Bu şekilde zehirlenmeye sebep olup kuşlarımızın hayatını riske atmaktadır. Ayrıca kuluçka döneminde, yavrulara ağır gelebileceği için suyuna, mamasına da katılmaz veya yağı da verilmez.

Bunlar haricinde eczanelerden alınacak olan sarımsak tozu, veya sarımsak yağı alabilir, ya da suyuna koyabilirsiniz.

indir (3).jpg

Sarımsak suyu nasıl hazırlanır:

Kuşun 1 suluğu kadar suyu bardağa koyuyoruz. Bir sarımsağı ikiye bölüp bir parçasını suyun içine ezmeden atıyoruz. 12 saat kadar beklettikten sonra kuşumuzun suluğuna koyuyoruz. Uzun süre tutmamak her konuda olduğu gibi önemli, ayrıca çok sık uygulamamak gerekir.

Dikkat: Bu yazı, kafeskuslari.com ailesine aittir. İzinsiz paylaşılamaz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

kuçi

Aktif Üye
bilgilendirici bir yazi olmus, kaleminize saglik 😊

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yine önemli bilgilerden biri emeğine sağlık canım 🙏🏻

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Nedense sarımsağı kuşlarda hiç önermiyorum.Yillar önce üretici bir abimizin kümesinde sarımsak yağından zehirlenme sonucu ölümler olunca ben o günden sonra verilmeyecekler listesine koydum.ama tabiki faydası çok bunu inkâr edemeyiz.Bilgi ve paylaşım için teşekkürler kardeşim 😊

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Hocam lütfen yanlış anlamayın yazdıklarımı emeklerinize sağlık insanlara yardımcı oluyorsunuz.
Sarımsak konusu derin yara bu camiada

SARIMSAK

Sarımsaktaki ‘Allicin’ denilen madde çiğ yenmesi halinde, kolesterol düşürme etkisinin yanında, karaciğer, mide, bağırsak sistemini de tahriş etmektedir.
Dövülmüş sarımsak suda en az 10 ay kadar bekletildiğinde mucize bileşiği “S-Alilsistein (SAC)” adlı madde açığa çıkmakta. Bu mucize madde karaciğeri koruyucu, savunma sistemini güçlendirici, kanseri önleyici ve tüm kemoterapatik ilaçların istenmeyen yan etkilerini azaltıcı etkiye sahip. Ayrıca bu yıllanmış sarımsak ekstraktı kötü kokmuyor.
Yağda eriyen sarımsak içeriği (Allicin) lipit düşürücü etkisinin yanı sıra aynı zamanda karaciğer hücrelerine karşı toksik etki yapabilmekte ve laktat dehidrogenaz enzimini artırabilmektedir. Halbuki suda eriyen sarımsak içeriği (S-Alilsistein) toksik olmadan tüm faydalı etkileri sağlamaktadır.
Sarımsak özel olarak hazırlanan bir yöntemle en az 6 ay bekletildiğinde, istenmeyen bileşikler yok edilmekte, mucizevi doğal bir bileşik İngilizce adıyla Aged Garlic Extract (AGE) isimli kokusuz sarmısak ekstraktı oluşmakta. Fakat bu asırlardır Anadolu’muzda zaten bilinen yapılan bir şey.
Kuşlara, köpeklere, kedilere vs. sarımsak, pırasa, soğan, mantar, avokado, domates ( pişmiş olan kısmen verilebilir ) bu besinler asla verilmez, zorla yedirilmez. Bu besinler hayvanlarda anemi ( halk arsında kansızlık hastalığı ) hastalığına neden olur.
Doğada hiç bir kuş, köpek, kedi sayılan besinleri yemez. Yaradan bu besinleri onlara zehir olarak emretmiş.
Sarımsak yedirilen hayvanlar, sersem sersem olur ve halsizleşir. Bu durumda olan bir canlıyı sizler tasavvur edin diyorum.
Sarımsak verilecekse eğer işlemden geçmiş sarımsak kullanılmalı tansiyon hastalarında sarımsak son derece dikkat edilmesi gereken. Bir besindir. Ben verdim yıllardır sorun olmadı.
Kriz geçiren kuşlar sebepsiz ölümlerin başlıca sebebidir. Sonra kuş fiyatlarından şikayet edilir. Bu kısır döngü bu şekilde gider gidecektir.
Araştırma yapmadıkça doğru bulunmadıkça bozuk bir sistem bu sistemin parçası olmuş bir insan ziyan olan emekler yazık olan kuşlar devamlı olacaktır. Bir yeri bir şeyi bir kişiyi şikayet ederken işaret parmağı hedefi avuç içindeki 3 parmak kişiyi gösterir. Hata kimde genelde ölen kuşlardadır.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hocam lütfen yanlış anlamayın yazdıklarımı emeklerinize sağlık insanlara yardımcı oluyorsunuz.
Sarımsak konusu derin yara bu camiada

SARIMSAK

Sarımsaktaki ‘Allicin’ denilen madde çiğ yenmesi halinde, kolesterol düşürme etkisinin yanında, karaciğer, mide, bağırsak sistemini de tahriş etmektedir.
Dövülmüş sarımsak suda en az 10 ay kadar bekletildiğinde mucize bileşiği “S-Alilsistein (SAC)” adlı madde açığa çıkmakta. Bu mucize madde karaciğeri koruyucu, savunma sistemini güçlendirici, kanseri önleyici ve tüm kemoterapatik ilaçların istenmeyen yan etkilerini azaltıcı etkiye sahip. Ayrıca bu yıllanmış sarımsak ekstraktı kötü kokmuyor.
Yağda eriyen sarımsak içeriği (Allicin) lipit düşürücü etkisinin yanı sıra aynı zamanda karaciğer hücrelerine karşı toksik etki yapabilmekte ve laktat dehidrogenaz enzimini artırabilmektedir. Halbuki suda eriyen sarımsak içeriği (S-Alilsistein) toksik olmadan tüm faydalı etkileri sağlamaktadır.
Sarımsak özel olarak hazırlanan bir yöntemle en az 6 ay bekletildiğinde, istenmeyen bileşikler yok edilmekte, mucizevi doğal bir bileşik İngilizce adıyla Aged Garlic Extract (AGE) isimli kokusuz sarmısak ekstraktı oluşmakta. Fakat bu asırlardır Anadolu’muzda zaten bilinen yapılan bir şey.
Kuşlara, köpeklere, kedilere vs. sarımsak, pırasa, soğan, mantar, avokado, domates ( pişmiş olan kısmen verilebilir ) bu besinler asla verilmez, zorla yedirilmez. Bu besinler hayvanlarda anemi ( halk arsında kansızlık hastalığı ) hastalığına neden olur.
Doğada hiç bir kuş, köpek, kedi sayılan besinleri yemez. Yaradan bu besinleri onlara zehir olarak emretmiş.
Sarımsak yedirilen hayvanlar, sersem sersem olur ve halsizleşir. Bu durumda olan bir canlıyı sizler tasavvur edin diyorum.
Sarımsak verilecekse eğer işlemden geçmiş sarımsak kullanılmalı tansiyon hastalarında sarımsak son derece dikkat edilmesi gereken. Bir besindir. Ben verdim yıllardır sorun olmadı.
Kriz geçiren kuşlar sebepsiz ölümlerin başlıca sebebidir. Sonra kuş fiyatlarından şikayet edilir. Bu kısır döngü bu şekilde gider gidecektir.
Araştırma yapmadıkça doğru bulunmadıkça bozuk bir sistem bu sistemin parçası olmuş bir insan ziyan olan emekler yazık olan kuşlar devamlı olacaktır. Bir yeri bir şeyi bir kişiyi şikayet ederken işaret parmağı hedefi avuç içindeki 3 parmak kişiyi gösterir. Hata kimde genelde ölen kuşlardadır.
Ben de verilmez diye biliyordum fakat akşam yaptığım araştırmalar sonucunda, yağının ya da tozunun, yani dediğiniz gibi işlem görmüş şekilde verilmesinin faydalı olduğunu öğrendim ailemizle de paylaşmak istedim 😊 tabii ki direk olarak vermek yanlış, zararlıdır.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Nedense sarımsağı kuşlarda hiç önermiyorum.Yillar önce üretici bir abimizin kümesinde sarımsak yağından zehirlenme sonucu ölümler olunca ben o günden sonra verilmeyecekler listesine koydum.ama tabiki faydası çok bunu inkâr edemeyiz.Bilgi ve paylaşım için teşekkürler kardeşim 😊
Hocam ben de verilmez diye biliyordum fakat akşam araştırdığımda direk kendisinin yedirilmesi zehir etkisine yol açar fakat işlem görmüş halde, yani yağı veya tozu verildiğinde de aşırı faydalı olduğunu öğrendim. Bu yüzden paylaşmak istedim 😊 ama evet çok farklı görüşler çok farklı yazılar var bu konuda. 🤷

Hey2011

Paylaşımcı
@Feyza T. Dilinde iltihap olduğu için çok çok az vermemi tavsiye ettiler vermelimiyim sizce?

Üst Alt