Evet bir nevi haklısınız
@beyyza02 şöyle belirteyim haklı olduğunuz kısım bilinçli ve tecrübeli insanların üretim yapmasıdır yani evcil hayvan grubundakilerin üretim merkezleri yani üretimhane ve denetimleri olmalıdır ama bunun önüne geçebilmek için sistem kurulmalıdır ki henüz hayvan yasası oluşmamış bir ülkedeyiz

Evet evcil kuşları kedi ve köpek gibi aynı sınıfa zaten koyamayiz çünkü onlar
sokak hayvanları değil kedi ve köpekleri neden Kısırlaştırirlar? Çünkü onlara yaşam alanı bırakmadık sokakta yaşamalarına bizlerle bir arada olmalarina müsade etmiyoruz siz sokaklarda ölen yavrular ve anneler gördünüz mü?

Size katılmadığım konu şu evcil hayvanlar evde bakılan türler bizler için yaradılan tarafından sunulmuş olarak düşünüyorum eğer onlar olmasaydı hayvan sevgisini nasıl yaşardık söz konusu üremeye gelince bu hayvanları illa üreteyim diye bir derdimiz yok ama bazı durumlar oluyor mecbur kalınıyor bakın siz kendiniz yazmışsıniz yumurta yapıyor boşa yapıyor yani bunu o istiyor kendisi anne veya baba olmak istiyor bence bu onun hakkı bilinçli şekilde ve eziyet etmeden öncesinde tecrübe edinerek eğitimini görerek yapılmasında ben bir sakınca görmüyorum ve yasa da sakınca görmüyor onu da belirteyim

son olarak da Kısırlaştırma ile ilgili size şunu belirteyim kuşların malesef kısırlaştırmasi kürek kemiklerinin kırılarak yapıldığını belirtmek isterim bunu yıllar önce isim vermiyim bir ülkede üremesinler diye dişilerin kürek kemiklerini kırıp ithal ettiklerini duymuştum hatta üretmeye çalışıp sonuç alamadığımızi da belirtmek istiyorum..