Merhaba Kuşlarımıza hastalık belirtileri :
Keyifsizlik, kabarma, sürekli uyuma, tüylerde düzensizlik, gözlerde kısılma, iştahsızlık, çok su içme, dengesiz hareketler, tüy dönemi harici tüy dökülme, ishal, renkli idrar, kanat düşüklüğü, çok fazla sessizlik, genetik hastalıklar,
Hastalıklardan koruma:
Beslenme:kaliteli yem, taze kapalı şişe su, düzenli verilen takviyeler, hijyen, yeni gelen kuşa karantina uygulama, dışkıda uzak tutma, kafes içi Takviyelerin uzun süre kullanılmaması, ortam sıcaklığı, nem oranı, ve bizlerin hastalandığı zaman çok yaklaşılmaması, maske kullanım(hastalık dönemlerimizde) cereyan(hava akımı) olmaması, odalarımızın temizliğine dikkat edersek Kuşlarımızı koruruz,.
Hasta kuşumuz ne yapmalıyız:
Tüm malzemeler yemler takviyeler elden geçirilmeli, öncelik doğal tedavi(bitkisel ve koruyucu takviyeler) verilmeli, oda sıcaklığı kuşun üşümemesi sağlanması, ortam temiz tutulup oksijen temiz havadar olmalı, rutin takviyeler verilmeli, en son kanatlı uzmanından yardım alınmalıdır
Hasta kuşumuz nasıl davranmalıyız:
Öncelikle panik olunmamalı, vakit ayrılmalı, sevgi sabır ve onunda bir kalbi size bakan bir çift gözü kulağı olduğu unutulmamalıdır
Çok sabırlı olunmalı tedavi süresince yanında olunmalıdır..
Hepimiz canlıyız bizler de hasta olunca yardım alıyoruz, unutulmaması gereken tek şey
ONLARA YARDIM ELİ UZATAN BİZLERİZ, ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ

Bir ne kadar iyi bakarsak, tedbir alırsak, erken tedavi uygularsa Kuşlarımız çok sağlıklı olur

Teşekkür ederim okuduğunuz için