• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşunuza Eş almayı düşünür müsünüz ?

• Evet

Kullanılan: 7 77.8%
  • Henüz Değil

Kullanılan: 2 22.2%
  • Hayır

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    9

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba Kuşlarda eş seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz , kuşumuzun eş için hazır olduğunu nasıl anlarım. Tecrübelerinizi Paylaşır mısınız ?

Ekli dosyayı görüntüle 84291
Merhaba ablacım teşekkür ederim çok güzel bir konu açmışsın😊
Muhabbet kuşu : ilk ceresinden belli olur erkek yada dişi, koyulaştır cereleri, erkek koyu mavi yada cinsine göre koyu mor, dişi de kahverengi kabuk tutar, sohwlarda cere değişimi olmayabilir dişilerde😊 dişiler kızgınlık yumurtası bırakabilir,
Sırtlarını eğimlerler ve kanat açabilirler, Cennetler sevdalar çifleşme ötüşü yapar başlarını yukarı kaldırıp olabildiğince öterler, çifleşme isteği ötüşüdür😊🤲
Sultanlar da bedenlerini eğimli hale getirip kanat düşürürler, bazı kuşlar ters durur folluk kanalını genişletir
Her çift eş olmaz😊anlaşmaları gerekir, kaşıma yem kusma kur hareketi olur çifleşme öncesi, çok iyi arkadaşta olabilirler
Kardeşleri eşe atmamak gerekir sakat ve engelli yavru olasılığı çoktur😔aynı ırk olmalarına dikkat edilmelidir😊
İlk çifleşme muhabbet kuşları da en az 7-8 aylıkken sultanlarda 1 yaş üzeri, Cennetler de ve sevdalar da 1,5-2 yaştan önce olmamalıdır
Sağlıklı kuşlar eş olmalıdır, aklıma gelenler şimdilik bu kadar 😊🥰

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba ablacım teşekkür ederim çok güzel bir konu açmışsın😊
Muhabbet kuşu : ilk ceresinden belli olur erkek yada dişi, koyulaştır cereleri, erkek koyu mavi yada cinsine göre koyu mor, dişi de kahverengi kabuk tutar, sohwlarda cere değişimi olmayabilir dişilerde😊 dişiler kızgınlık yumurtası bırakabilir,
Sırtlarını eğimlerler ve kanat açabilirler, Cennetler sevdalar çifleşme ötüşü yapar başlarını yukarı kaldırıp olabildiğince öterler, çifleşme isteği ötüşüdür😊🤲
Sultanlar da bedenlerini eğimli hale getirip kanat düşürürler, bazı kuşlar ters durur folluk kanalını genişletir
Her çift eş olmaz😊anlaşmaları gerekir, kaşıma yem kusma kur hareketi olur çifleşme öncesi, çok iyi arkadaşta olabilirler
Kardeşleri eşe atmamak gerekir sakat ve engelli yavru olasılığı çoktur😔aynı ırk olmalarına dikkat edilmelidir😊
İlk çifleşme muhabbet kuşları da en az 7-8 aylıkken sultanlarda 1 yaş üzeri, Cennetler de ve sevdalar da 1,5-2 yaştan önce olmamalıdır
Sağlıklı kuşlar eş olmalıdır, aklıma gelenler şimdilik bu kadar 😊🥰
teşekkür ederim abla

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Benim istediğim değil genelde kendi istedikleriyle eş oluyor benimkiler. 😁
İlk batım ve ikinci batım kardeşlerden eş olanlar var, birde anne ve oğul eş. Kalabalık bir ortam ve her gün serbest olunca istedikleri gibi oluyor, müdahale edemiyorsunuz. Yumurta olsada kuluçka yaptırmıyorum, zaten kalabalığız. 😁
Lakin arada istediklerimde olmuyor değil. Bir kere eş olmasını istediğim iki kişi aynı kafese bir hafta koydum, sonrasında eş tuttular. 😍 İkisinden yavru almayı düşünüyorum Allah nasip ederse.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Eş tutmada dişi esastır kuralı dogrumu sizce dişinin kabulüyle eşleşme olur gibi
Ben çok yaşadım ablacım, mavişim kız beğendi aldık geldik arkadaş oldular kızlar istemedi🥰
2-3 defa olmadı
En sonunda mavişim kızların içine bıraktım rainbow bir hanımefendi yanaştı, anne baba oldular şimdi Şehmus abisindeler🥰🤲
Fakat bu güne kadar böyle hırçın dişi görmemiştim, giderken beni yedi🤣🤣gitti Şehmus u yedi ellerini🤣🤣🤣

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Eş tutmada dişi esastır kuralı dogrumu sizce dişinin kabulüyle eşleşme olur gibi
Bence doğru. Dişilerin etrafında bir sürü erkek dönüp duruyor ama o hangisini seçerse onunla eş oluyor.

Ben çok yaşadım ablacım, mavişim kız beğendi aldık geldik arkadaş oldular kızlar istemedi🥰
2-3 defa olmadı
En sonunda mavişim kızların içine bıraktım rainbow bir hanımefendi yanaştı, anne baba oldular şimdi Şehmus abisindeler🥰🤲
Fakat bu güne kadar böyle hırçın dişi görmemiştim, giderken beni yedi🤣🤣gitti Şehmus u yedi ellerini🤣🤣🤣
Abla ya. 😂
Bende de bir kaç tane var ama en beter yiyeni, Şehmus abimin hediye ettiği bir dişi. Kendisini çok severim ama dokunmak mesele, eline almayı bırak parmağını kendisine doğru gördüğü anda kızıp bağırmaya başlıyor, dokunduğun zamanki halini var sen düşün. 😂
O yüzden eğer erkeklerin kafesine vs girerse hiç ellemiyorum, onlarla duruyor. 😂 Çok zaruri olursa, mesela gagasını birde ayağını zedelemişti, o zaman mecbur tedavi için almam gerekiyordu. Sağlığı yerinde olsun diye sizde bir elin parmaklarını gözden çıkarıyorsunuz. 😁

Son düzenleme:
Üst Alt