• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarda durgunluk

Kaju155

Yeni Üye
4in 1 mix belçika antiviyotiğin ismiymiş elden beslemeyi nasıl yapacağım şırınganın ucunu çıkarıp yapsam olurmu?Birde iç parazit olduğu için vermiş.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yumurtayı iyice haşlayın 15 dakika kadar haşladiktan sonra sarısının yarısını alın. İçine az miktar mısır unu ekleyip ılık suyla yoğurt kıvamına getirin. Probiyotik varsa çok az probiyotik ekleyin. Şırınganin iğnesini çıkartın 2 yada 2,5 ml çekin ve gagadan beslemeye çalışın. Karnı doysun. Dediğiniz antibiyotik kuruma ishal vs gibi hastalıklara tedavi eder. Sizin yavrunuzun hastalığı henüz teşhis edilmiş değil. Kullanıp kullanmamak size kalmış. Ben olsam kanatlı uzmandan destek alırdım. Doğru tedavi yöntemiyle ilerlemek daha hızlı sonuca götürür.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Veteriner ne dedi. Ne teşhisi koydu. Videosuna bakarsak tek vitaminle olacak iş değil bu.

Kaju155

Yeni Üye
veteriner kontrol etmedi aslında direk ishal dedi ilaç verdi bide soğuk algınlığı için verdi eğer 2 güne geçmesse dedi tekrar gel dedi

Kaju155

Yeni Üye
dışkısı ornithosis gibi gözükmüyor ve bende birşey yok ornithosis bulaşabilen bir hastalık değil mi?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bana göre kuşta ornithosis var ve vitaminle geçecek gibi durmuyor
Çok ağır bir hastalık ve bu belirtilerine ornithosis teşhisi koyamazsın
Kroniktir bu hastalık ve balgam atar kuş ve zatürredir bir şekilde
Teşhis koyma lütfen insanlar tedirgin böyle teşhislerle daha çok korkuyorlar,😒
Gözü bozuk bir insana kör olacaksın der gibi
Lütfen dikkat edelim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
dışkısı ornithosis gibi gözükmüyor ve bende birşey yok ornithosis bulaşabilen bir hastalık değil mi?
Sanmıyorum ve yayılır, çoklu üretimde olur, gözlemleyin lütfen ishal için patates ve prinç suyu da verin lütfen toparlar, prinç suyunu suluğa yada şiringa ile verin

Kaju155

Yeni Üye
Sanmıyorum ve yayılır, çoklu üretimde olur, gözlemleyin lütfen ishal için patates ve prinç suyu da verin lütfen toparlar, prinç suyunu suluğa yada şiringa ile verin
hocam ben şuan korktum bu ornithosis nasıl oluyor nasıl geçiyor insanlara kaynaklara bakınca gözlemleyemesdim kimseye bulaşmamış ama kimbilir ben bunu kaç defa öptüm.

Kaju155

Yeni Üye
tek gözünün tüyleride yok zaten korkuttunuzi ben :[

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
hocam ben şuan korktum bu ornithosis nasıl oluyor nasıl geçiyor insanlara kaynaklara bakınca gözlemleyemesdim kimseye bulaşmamış ama kimbilir ben bunu kaç defa öptüm.
Kanlı balgam var mı kuşta? Akciyer de zatürre, öksürük salya, Gözde yeni bir zar oluşumu, bunlar yok büyük ihtimalle
Endişe etmeyin lütfen ornithosis teşhisi yanlış olmuş kusura bakmayın😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Üst solunum yolu enfeksiyonu üşütme) ve ortaya çıkan gözde yaşarı tüy dökümü sinüzit olabilir
Bağışıklığı güçlenmelidir
3 gün Probiyotik verin, iyi beslensin,ishal için zeolit tozu mamaist.com dan temin edebilirsiniz

Kaju155

Yeni Üye
Üst solunum yolu enfeksiyonu üşütme) ve ortaya çıkan gözde yaşarı tüy dökümü sinüzit olabilir
Bağışıklığı güçlenmelidir
3 gün Probiyotik verin, iyi beslensin,ishal için zeolit tozu mamaist.com dan temin edebilirsiniz
ishali için veteriner hekimi bir probiyotik hazırladı suyuna damlatıyorum 1 cl olarak vitamınleri var onlarıda damlatıyorum suyundan 3-4 yudum aldı buyuk ıhtımalle 5 gune gecer diye düsünüyorum

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kanlı balgam var mı kuşta? Akciyer de zatürre, öksürük salya, Gözde yeni bir zar oluşumu, bunlar yok büyük ihtimalle
Endişe etmeyin lütfen ornithosis teşhisi yanlış olmuş kusura bakmayın😊
Abla teşhis koymadım tahminimi söyledim, kanatlı uzmanı röntgen çekmeli. Sadece ishal ilacı vermiş. Ve vitamin vermiş.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Korkmayın lütfen ben tahmin yürüttüm kusura bakmayın. Sadece röntgen çekilmesi gerektiğini düşündüm ben biraz detaycıyım kendi kuşlarımdan dolayı 🙏

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
ishali için veteriner hekimi bir probiyotik hazırladı suyuna damlatıyorum 1 cl olarak vitamınleri var onlarıda damlatıyorum suyundan 3-4 yudum aldı buyuk ıhtımalle 5 gune gecer diye düsünüyorum
İnşallah siz yanına yulaf bırakın doğal probiyotiktir
Bolca beslenip güçlensin
Patates ve prinç de etkilidir bağırsak florasını tutar
Rabbim şifa versin inşallah 🤲

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu arada demet ablanın dedigi gibi yulaf koyun eğer karaciğerde sorun yoksa ishal için aspur da verebilirsiniz

Üst Alt