• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Makale Kuşlarda dışkı analizi -Belirtileri Görsel yardım

Grpet

Müdavim
Üretici
Merhaba öncelıkle sunu belirteyim konu tedavi amaçlı değildir yanıltıcı olabilir hiç bir hastalığı %100 görsel bakarak bulamazsiniz tahmin edemezsiniz net cevap için tahlil Muayene şarttır aşaığıdaki görseller sadece erken teşhise yardımcı olmak ve fikir sahibi olmanız içindir. öncelıkle veterinerlerden yardım almalısınız

Verdiğiniz mama - yem meyve sebzelerde dışkı rengini degistirmektedir bu yüzden gözünüzüde korkutmamalı temkinli olmalısınız

Kuşlar doğaları gereği hastalığı ölümüne yakın zamana kadar saklarlar bu sebebpet dıskıdan hastalık tesbiti ve ona göre önlem almak bir cok ölümün önüne geçer.

Salmonella
1.jpg

2.jpg
Belirtiler:
Kondisyon eksikliği, zor sindirim, düz ve sulu dışkı. boğazı normalden daha fazla mukus içerecek ve kırmızımsı bir renge sahip olacak, ağız boşluğunda küçük beyaz ila sarımsı alanlar, solunum problemleri .

1.jpg

Karaciğer Böbrek problemleri

karaciğer pro.jpg
Belirtiler:
Tüy solma renk degiştirme , Gaga Tırnak uzamaları deformasyon, ishal ,göğüste şişlik,

Veba
veba.jpg

Belirtiler:
zayıflama, durgunluk, tüylerde kabarıklık, iştahsızlık, hızlı ve hırıltılı solunum, ishal öksürük, kanatların düşmesi, tikler, tıksırık, bacaklarda felçler, burundan ve gözlerden akıntıların gelmesi

Trichomoniasis

trico.jpg
Belirtiler:
Kondisyon kaybı, kötü sindirim, kötü dışkı, mukoza iltihabı, ornitozla ilgili komplikasyonlar, ağız boşluğunda küçük beyaz ila sarımsı alanlar

Pankreas acil tedavi - Elektrolit verilmeli
pank.jpg

Kusma ve iştah kaybı ,halsizlık , Kaşıntı , solunum problemleri

Ornithosis - CRD - Solunum yolu enfeksiyonları
solunum.jpg
Belirtiler:
Tüy yolma, kafa kaşıma, boğazın kızarması, esneme, üçüncü göz kapağında iltihaplanma kirli burunlar, şişmiş gözler , ıslak gözler, sümük.

İç parazit kıl kurdu
ccs.jpg
Kuşlar kilo verir. Ağır şekilde istila edilmiş kuşlarda , genellikle bozulmuş genel durum gösterirler ve donuk, karıştırılmış tüyleri ve değişen kıvamda dışkıları ile kayıtsız ve kayıtsızdırlar.

Diğer analizler

Ekli dosyayı görüntüle 19710

Son düzenleme:

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Gerçekten bu bilgiler hepimize lazım olacak çok teşekkür ederiz hem görseller için hemde açıklamalarına kadar düşünüp yazmış olmanız beni çok mutlu ettiği gibi diğer arkadaşlar da bu paylaşımdan memnun kalacaklar 🙂 özellikle ekran fotoğrafı aldım

Murat Halisdemir

Müdavim
Süper paylaşım olmuş teşekkürler bu ara A21 100GRAM mama aldım güzel paketlenmiş elinize sağlık SKT tarih yazıo takip tarihi çok iyi 👍

Merhaba öncelıkle sunu belirteyim konu tedavi amaçlı değildir yanıltıcı olabilir hiç bir hastalığı %100 görsel bakarak bulamazsiniz tahmin edemezsiniz net cevap için tahlil Muayene şarttır aşaığıdaki görseller sadece erken teşhise yardımcı olmak ve fikir sahibi olmanız içindir. öncelıkle veterinerlerden yardım almalısınız
Kuşlar doğaları gereği hastalığı ölümüne yakın zamana kadar saklarlar bu sebebpet dıskıdan hastalık tesbiti ve ona göre önlem almak bir cok ölümün önüne geçer.

Salmonella
Ekli dosyayı görüntüle 19702

Ekli dosyayı görüntüle 19703
Belirtiler:
Kondisyon eksikliği, zor sindirim, düz ve sulu dışkı. boğazı normalden daha fazla mukus içerecek ve kırmızımsı bir renge sahip olacak, ağız boşluğunda küçük beyaz ila sarımsı alanlar, solunum problemleri .

Ekli dosyayı görüntüle 19704

Ekli dosyayı görüntüle 19697
Belirtiler:
Tüy solma renk degiştirme , Gaga Tırnak uzamaları deformasyon, ishal ,göğüste şişlik,

Veba
Ekli dosyayı görüntüle 19707

Belirtiler:
zayıflama, durgunluk, tüylerde kabarıklık, iştahsızlık, hızlı ve hırıltılı solunum, ishal öksürük, kanatların düşmesi, tikler, tıksırık, bacaklarda felçler, burundan ve gözlerden akıntıların gelmesi

Trichomoniasis

Ekli dosyayı görüntüle 19700
Belirtiler:
Kondisyon kaybı, kötü sindirim, kötü dışkı, mukoza iltihabı, ornitozla ilgili komplikasyonlar, ağız boşluğunda küçük beyaz ila sarımsı alanlar

Ekli dosyayı görüntüle 19705

Ekli dosyayı görüntüle 19706
Belirtiler:
Tüy yolma, kafa kaşıma, boğazın kızarması, esneme, üçüncü göz kapağında iltihaplanma kirli burunlar, şişmiş gözler , ıslak gözler, sümük.

İç parazit kıl kurdu
Ekli dosyayı görüntüle 19709
Kuşlar kilo verir. Ağır şekilde istila edilmiş kuşlarda , genellikle bozulmuş genel durum gösterirler ve donuk, karıştırılmış tüyleri ve değişen kıvamda dışkıları ile kayıtsız ve kayıtsızdırlar.

Diğer analizler

Peki solumum yolu için nasıl tedavi uygulamak gerekir

Grpet

Müdavim
Üretici
Metronidazol veya doksimis etken maddeli ürün kullanılması gerek hipradoksi ,ornimix , orni special wmd doxi gibi amaönce veterinere gösterin

FatihB.

Tutkulu

Salmonella
Ekli dosyayı görüntüle 19702

Ekli dosyayı görüntüle 19703
Belirtiler:

Ekli dosyayı görüntüle 19704

Ekli dosyayı görüntüle 19697
Belirtiler:

Veba
Ekli dosyayı görüntüle 19707

Belirtiler:

Trichomoniasis

Ekli dosyayı görüntüle 19700
Belirtiler:

Ekli dosyayı görüntüle 19705

Ekli dosyayı görüntüle 19706
Belirtiler:

İç parazit kıl kurdu
Ekli dosyayı görüntüle 19709

Diğer analizler

çok faydalı bir makale olmuş ellerinize sağlık 🙂

Boncuk1402

Aktif Üye
Merhaba yavru muhabbet kuşum biraz açık yeşil renkte dışkı yapıyo tam sarı değil ama burda yazdığınıza göre pankreas probleminin başlangıcı olmasından korktum. Ama halsizliği hiç bi şeyi yok diğer belirtilerden. Yine de siz bir danışmak istedim. Şimdi yaptığı güncel dışkısı. Üstünde yem kabuğu olan sonradan yaptığı yerden bulaştı. İlk yaptığında yoktu

Grpet

Müdavim
Üretici
Merhaba yavru muhabbet kuşum biraz açık yeşil renkte dışkı yapıyo tam sarı değil ama burda yazdığınıza göre pankreas probleminin başlangıcı olmasından korktum. Ama halsizliği hiç bi şeyi yok diğer belirtilerden. Yine de siz bir danışmak istedim. Şimdi yaptığı güncel dışkısı. Üstünde yem kabuğu olan sonradan yaptığı yerden bulaştı. İlk yaptığında yoktu
verdiğiniz gıdalar dıskı rengini degistirir mama yada yumurta verdiyseniz rengi bu yüzden böyle olmus olabilir ayrıca pankreas problemi yok

Boncuk1402

Aktif Üye
verdiğiniz gıdalar dıskı rengini degistirir mama yada yumurta verdiyseniz rengi bu yüzden böyle olmus olabilir ayrıca pankreas problemi yok
Ohh çok sevindim sadece yem ve dal darı yiyor. Yurmurta da vericem fakat nasıl vermem gerektiğini bilmiyorum. Bu konuda bir fikir verebilir misiniz? Haftalık olarak nasıl bi düzende beslemeliyim kuşumu

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Barboros Bey emeğinize ve bilginize sağlık... Teşekkür ederim...

Üst Alt