• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuslarda burun deligi tikanikligi

Kuslarda burun deligi tikanikligi?Bu bolgelerde bir cok sebep ile burun deligi tıkana bilir.Bunu acmak gereklidir.iki tarafli tikanikliklar da agizdan nefes almaya calisir ve hiriltili bir solunum başlar.But cok sonuca varabilir hatta enfektif olgularda ölüme kadar gider.Tek yapmaniz öncelikle kuslarinizin burun delikleri gozukuyor mu ona bakmaktır.Sağ tarafta açık bir burun deligi goruyorsunuz fakat sol tarafta tıkalı bir burun deligi goruyorsunuz.Ozellikle sag tarafi temizleyipcektigimiz gorseli paylaştık ki aradaki farki net bir sekilde anlayabilmeniz için çunku hava gecişi duracak sekilde olmalidir.Farkettiginizde kus veteriner hekiminize başvurunuz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuslarda burun deligi tikanikligi?Bu bolgelerde bir cok sebep ile burun deligi tıkana bilir.Bunu acmak gereklidir.iki tarafli tikanikliklar da agizdan nefes almaya calisir ve hiriltili bir solunum başlar.But cok sonuca varabilir hatta enfektif olgularda ölüme kadar gider.Tek yapmaniz öncelikle kuslarinizin burun delikleri gozukuyor mu ona bakmaktır.Sağ tarafta açık bir burun deligi goruyorsunuz fakat sol tarafta tıkalı bir burun deligi goruyorsunuz.Ozellikle sag tarafi temizleyipcektigimiz gorseli paylaştık ki aradaki farki net bir sekilde anlayabilmeniz için çunku hava gecişi duracak sekilde olmalidir.Farkettiginizde kus veteriner hekiminize başvurunuz.
Görsel nerde göremedim 🤔

Murat Halisdemir

Müdavim
kötü bi durum hiç yaşamadım bu durumu kuşta düzenli temizlik yapıyorum kuş temiz hava havalandırma yapıyorum oda hava düzenini
genel bu tür hastalık tıkanma geç temizlik kaynaklı oluyo kafes toz tüy dışkı kuş ayaklarında dışkı pislikleri kuşlar ayaklarını kafasına masaj yapar
dışkı temas olması sadece tıkanıklık deil mantar iç prazit yol açar temizlik çok önemli kafes kanatlılarımız için daha çok

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bilgi ve paylaşım için teşekkürler

Kafes temizligi önemlidir evet.Haftada 1 jez dezenfekte edilmeli kafes.Ben her gun sulugu yikıyorum.yemlikler pis se her gun yikarim.oyuncaklarida.

Üst Alt