• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Kuşlarda belge?

Mustafa7135

Yeni Üye
Merhaba
Yakın zamanda facebook grubunda bulduğum bir üreticiden (sanırım hobi olarak yapıyor) monk papağanı alacaktım ama bunun için belge ruhsat vs gerekli mi? Mavi mutasyon için.
Açıkçası kafamı kurcaladı bir arkadaş da el koyulur şikayet olursa, faturası yoksa para cezası verilir falan dedi.
Bir de üreticilerden alırken bilezik zorunlu mu?
Bilen varsa netlik getirirse sevinirim
İyi forumlar

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Buyuk papağanlarda üretimde lazım diye biliyorum onun haricinde birşey olmaz

erasantane

Aktif Üye
Merhaba
Yakın zamanda facebook grubunda bulduğum bir üreticiden (sanırım hobi olarak yapıyor) monk papağanı alacaktım ama bunun için belge ruhsat vs gerekli mi? Mavi mutasyon için.
Açıkçası kafamı kurcaladı bir arkadaş da el koyulur şikayet olursa, faturası yoksa para cezası verilir falan dedi.
Bir de üreticilerden alırken bilezik zorunlu mu?
Bilen varsa netlik getirirse sevinirim
İyi forumlar
Cites kapsamında size verecek kişinin köken tespit belgesi olmalı ve kapalı bileziği olmalı bende cites listesinde kuş beslediğim için bakanlığı aramıştım eğer satış yapmıyorsanız aldığınız yerden bu belgeleri alın çünkü şikayet halinde lazım ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne kayıt ettiriyorsun

betul.a

Aktif Üye
Cites kapsamında size verecek kişinin köken tespit belgesi olmalı ve kapalı bileziği olmalı bende cites listesinde kuş beslediğim için bakanlığı aramıştım eğer satış yapmıyorsanız aldığınız yerden bu belgeleri alın çünkü şikayet halinde lazım ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne kayıt ettiriyorsun
Bende de bir adet sevda var şu an ne kadar ücret alınıyor bilginiz var mı? Ayrıca belgeli kuşa bilezik zorunlu mu?

erasantane

Aktif Üye
Bende de bir adet sevda var şu an ne kadar ücret alınıyor bilginiz var mı? Ayrıca belgeli kuşa bilezik zorunlu mu?
Sevda papağanının hangi cinsi ona göre değişiyor bireysel tek kuşta kimse sizi şikayet etmez ama tabi araştırmanızı da öneririm . Cites listesi doğa koruma sitesinde var Yani bir kuş bekleyeceksiniz diye belge sahibi olmayın sadece aldığınız yerin bu belgeye sahip olması önemli kayıtlı üretici vs vs bu biz bekleyenleri değil üreten ve satanları bağlar

Üst Alt