• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Takip Edelim Kuşlarda Albinizm

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
images (26).jpeg

Arkadaşlar kırmızı göz kuşlar hakkında ne düşünüyorsunuz. (?)

Değerli arkadaşlar yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Mutasyon
Bir mutasyon, başlangıçta, gelişmekte olan bir hücre ve organizma için yeni bir ipliğe kopyalanırken DNA’nın kopyalanmasındaki bir hatadan kaynaklanır. Ancak bu hata, genetik kodun bir parçası haline geldiği için sonraki nesillere aktarılabilir. DNA dizisindeki tek bir fark, muhabbet kuşunun rengi de dahil olmak üzere görsel bir özellik olarak gösterilen her şeyi etkileyebilir.

Gen

Bir gen, belirli bir proteini kodlayan herhangi bir DNA dizisidir. Vücuttaki proteinler, işlevlerini kontrol eden ve dolayısıyla hücrelerin görsel ifadesini de düzenleyen şeydir. Örneğin; albino geni, muhabbet kuşunun tüylerinde ve gözlerinde bulunan normal pigmenti etkisiz hale getirir.

Vahşi tip

“Vahşi tip”, vahşi doğada doğal olarak meydana gelebilecek mutasyonu, yani “varsayılan” veya “standart” mutasyonu belirtir. Muhabbet kuşlarında, “vahşi tip” form yeşildir ve normal kanat desenine sahiptir.

Albino kuşlar bildiğiniz üzere genetik hasarı olan kuşlardır. Hastalık konusunda ise bu kuşlar üretilecek kuşlar değildir... Neden ?

Çünkü albino kuşlar zaman içerisinde hastalıklara karşı daha açık , ve sindirim bozukluğu yanı sıra üretim konusunda sorunlu kuşlardır.

Çünkü bu kuşlar yaş aldıkça üreyemez duruma gelirler. Diğer kuşlarda olan ( Eşeysel özellikleri goremezler ) Yabancı yetiştiriciler tarafından uretilmezler. Yani ben üreticiyim diyen bir kuşçu bu kuşları üretmek için uğraşmaz...

Taşıyıcı

Yani (X) albino olsun (+) doğal form

Bunlardan gelen kırmızı göz olmasa bile taşıyıcı konumundadır. Bu gelen yavrulara ise (A) diyelim taşıyıcı olan (A) diğer sağlıklı kuşlar ile üretildiği zaman sorunları bitmeyen sürekli hastalıklar ile boğuşan bir jenarasyon üretilip piyasaya dağılır. Albino kuşlar bir kaç ülkede özelikle tutulur. Bu ülkelerin arasinda güzel ülkemiz Türkiyemiz vardır.

Beyaz renk hassasiyetimiz. Saflığı temsil ettiği içindir. Biraz piskolojik durum bir çok şeyi alırken özellikle beyaz olmasını isteriz ☺

Dikkat ediniz... Paylaşılan bir çok kırmızı göz kuşun sorununu pek çözemez arkadaşlar

Son düzenleme:

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Fıstığı yapan üretici abi. Albino ve lutinolara annelerinin bakmadığını ve bağışıklığının düşük olduğunu söylemişti.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Yani ben üreticiyim diyen bir kuşçu bu kuşları üretmek için uğraşmaz...
Öncelikle ellerinize sağlık hocam. Yalnız bu konudaki yargınızı doğru bulmadım aynı fikirde de değilim. Bu kuşlarla ilgili söylediğiniz bilimsel gerçeklere hiç bir lafım yok zaten inolarla ilgili benim de forumda nacizane bir yazım var. Demek istediğim; üretici elindeki imkanlar doğrultusunda ya yerli üretir ya da belli bir ırk veya mutasyon üzerinden gitmeye çalışır. Başarabildiği ölçüde bunu yapar. Bunun içinde kırmızı gözler de mevcuttur. Bilimsel gerçekleri paylaşalım kuşkusuz sizden öğreneceğimiz çok şey var ancak kim ne üretir ya da üretmez bunu üreticilere bırakalım.
Teşekkürler

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Öncelikle ellerinize sağlık hocam. Yalnız bu konudaki yargınızı doğru bulmadım aynı fikirde de değilim. Bu kuşlarla ilgili söylediğiniz bilimsel gerçeklere hiç bir lafım yok zaten inolarla ilgili benim de forumda nacizane bir yazım var. Demek istediğim; üretici elindeki imkanlar doğrultusunda ya yerli üretir ya da belli bir ırk veya mutasyon üzerinden gitmeye çalışır. Başarabildiği ölçüde bunu yapar. Bunun içinde kırmızı gözler de mevcuttur. Bilimsel gerçekleri paylaşalım kuşkusuz sizden öğreneceğimiz çok şey var ancak kim ne üretir ya da üretmez bunu üreticilere bırakalım.
Teşekkürler
Hocam çok teşekkür ederim bu benim bir yargım değil maalesef biraz araştırma yaptığınızda bunları sizde görebilirsiniz.

Amacım kişiyi veya kişileri yetiştiricileri bir kitleyi vb. Hedef almak değil sadece gerçekleri anlatmaktır.

Bile isteye lades olmamak lazım. Hele bu bir canlı ise amacımız sadece bilinçlendirmek. Uyandırmaktır.

Herşeyi kenara bırakalım bu albino canlılar kuş olsun isterse başka bir canlı doğada hayatta kalamaz direk av konumundadır.

Değerli yorumunuz için tekrar teşekkür ederim

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Hocam çok teşekkür ederim bu benim bir yargım değil maalesef biraz araştırma yaptığınızda bunları sizde görebilirsiniz.

Amacım kişiyi veya kişileri yetiştiricileri bir kitleyi vb. Hedef almak değil sadece gerçekleri anlatmaktır.

Bile isteye lades olmamak lazım. Hele bu bir canlı ise amacımız sadece bilinçlendirmek. Uyandırmaktır.

Herşeyi kenara bırakalım bu albino canlılar kuş olsun isterse başka bir canlı doğada hayatta kalamaz direk av konumundadır.

Değerli yorumunuz için tekrar teşekkür ederim
Şimdi de biraz bile araştırma yapmadığım yargısına varmışsınız :) tamamdır hocam dediniz gibi olsun üreticiyim diyen bu kuşları üretmez :) üretirse kendisine üretici demesin o zaman.
Tabii ki önemli olan kuşların sağlığı bu konuda hemfikiriz hocam
Teşekkürler tekrar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlar Albinizmin oluşumu akraba evliliği ve kan uyuşmazlığı bu yüzden Hassas bir kandır benim amcamın çocukları Albino çünkü yengem yani amcamın eşi aynı zamanda dayısının kızı çocuklarından yüzde 50 Albino doğdu ordan Yola çıkarsak bunun bir genetik hastalık olduğunu açıklayabilirim. Bilimsel olarak da araştırma yaptım zamanında üretimini yapan birisi olarak çok hastalığını gördüm gerçekten başedemedim ve bıraktım ama seviyormuyum hemde çok en sevdiğim iki renk sarı ve beyazdır ama üretimine bende karşıyım yinede bu bir gerçek ve kabul etmemiz lazım öyle bir mutasyon var ve bunu hassasiyetle severek yapana saygı duyuyorum
Eşlemelerin aynı tür değilde klasiklerle yapılmasından yanayım çünkü genetiğin yayılmasını değil doğallasmasi tarafındayim.

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Şimdi de biraz bile araştırma yapmadığım yargısına varmışsınız :) tamamdır hocam dediniz gibi olsun üreticiyim diyen bu kuşları üretmez :) üretirse kendisine üretici demesin o zaman.
Tabii ki önemli olan kuşların sağlığı bu konuda hemfikiriz hocam
Teşekkürler tekrar
Hocam nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlıyorsunuz.

Söylediğiniz gibi bizim için kuşların sağlığı önemli yoksa siyah olmuş kirmizi olmuş bunlara takılmıyoruz... Yok kast ettiğiniz gibi üretirse kendine üreticiyim demesin değilde Biliçli olması gerekmez mi sonuçta canlı hayvan..

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Hocam nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlıyorsunuz.

Söylediğiniz gibi bizim için kuşların sağlığı önemli yoksa siyah olmuş kirmizi olmuş bunlara takılmıyoruz... Yok kast ettiğiniz gibi üretirse kendine üreticiyim demesin değilde Biliçli olması gerekmez mi sonuçta canlı hayvan..
Tabii ki bilinçli olacak hocam. Bilinçsiz üretim olmaz insan ne yaptığını bilecek. Bu hayvanlardan üretenler olarak sorumluyuz ve onları tehlikeye atamayız. Söylediklerimizin karşı tarafta nasıl anlaşılabileceğinden sorumlu olduğumuz gibi :)

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Bende severim albino mutasyonu kuşları her üretim hanede bir iki tane olması güzel şehmus abinin de dediği gibi hastalığa açık bir mutasyon. Kızmayın ama 😁 bende bu sezon albino erkek ile tarçın mavi parçalı bir dişi eşledim bakalım altlarından neler gelecek normalde dişi albino erkek farklı mutasyonlar gördük erkeğin soyunu aktaran eşlemeler bir de böyle deneyelim bakalım ne gibi sürprizler gelecek 😊

Ekli dosyayı görüntüle 33954

Ekli dosyayı görüntüle 33955
MaşâAllah demeyi eksik etmeyin şuan 8 yumurtamız var 6.tanesi dolu 😊
Maşallah. Sağlıklı güzel yavrularınız olur inşallah. Kızacak bir şey yok iyi bakıyorsanız onlar da ayrı bir güzellik :)

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Değerli arkadaşlar bu tip konularda yazım olsun anlatım olsun biraz net kesin konuşmak gerekir. Ben uyarıyorum sizleri , üzülmemeniz için yoksa ak üretimissin kırmızı üretimissin bunlara takılacak en son kişi benim, şimdi çıkmaz yarın çıkar bir şekilde patlar istediğin kadar ilaç al kullan hem maddi hem manevi olarak yıpranırsın...

Herşeyi geç bir canlı söz konusu neden bile isteye sorunlu bir işe girelim bunlarıda anlatacak camiada kişi sayısı çok çok azdır.. sistem size asla kötü tarafını anlatmaz ☺ herşeyin güzel olacağını vaad eder.

Çünkü bu camiada işler bir oluşumun çıktısı başka bir oluşumun girdisidir. Dünya üzerinde herşey bu şekilde ilerler...
Yaşatırsın , üretisin , geliştirir ve yetiştirirsin başkalarına ilham kaynağı çoğu acı tecrübelerden oluşur. Kimse bunun başına bu gelmiş diye ders almaz yaşayarak öğrenir.

Biz kimsenin üzülmesini istemeyiz...

Bunları anlatıyorum size şöyle düşünmek lazım benden ne kâârı olabilir.. bu adamın bir beklentim yok açıkçası sattığın kuşa ortak değilim kazandığın paraya ortak değilim arkdaşlar yazılanları yanlış anlayabilir. Bilmeden kırıyor ve üzüyorsak affola kusura bakmayınız...

Üst Alt