• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Takip Edelim Kuşlarda Air sac mite ( Hava Akarları)

Ece A.

Yeni Üye
Hocam hiç hastalık yok iken 6 aydan 6 aya bu uygulamayı yapmak hayat kurtarır üretim zamanını buna göre planlamak gerekir 1 lt suya 22 damla ivermektin bir gün boşluk 3 gün sulphamezatin her gün taze 30 damla kafi , sonrasında son ilaçtan sonra 15 gün sayıp aynı dozu tekrar ediyoruz burada larva evresi 14 gün hava akarları , mutlaka 2 doz uyulmama yapılmalı ivermektin içeren ilaçlarda içeriğine bakın klorsulon etken madde olmasın bu geçici kısırlık 6 aydan küçük kuşlara uygulanmaz klorsulon olan ilaçlar klorsulon içermeyen ilaçlar sonu mec maç olur gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Klorsulon içeren ilaçların sonu tin tın f Z c takıları olur.. şöyle düşünün klorsulon içeren bir ilaç var tüye seyretmeden uygulama el bombası ile parazitlerin içine giriyorsunuz o karmaşayı düşünun nefes alamaz hale gelir kuş burada sulphamezatin kullanmanın en büyük nedeni larvaları öldürmek ve yuvaları bozmak bilindiği üzere sulphamezatin kanlı ishal de kullanılır bu ilacı çıkış yeri Rusya soğuk bölgelerde kullanılır çünkü sindirim sorunu çok ağır olur soğuk iklimlerde bu yüzden kullanıyorlar kanlı ishalde okaliptüs yağı buharı önemli öte yandan ev ortamında yetiştirilen kuşların alanlarında halı kanape perde bunlar akarlara davetiye çıkarır önlem almak lazım ben bunları yayınlıyorum ama okuyan uygulayan kişi sayısı çok az sorduğunuz soru için okuduğunuz için çok teşekkür ederim
Peki tüm bunlardan da bu ilacı hem üretim yapacak kişiler için hem de üretim yapılmayacak tek kuşlar için de yani kuş olduğu sürece her alanda kullanılabilir olarak algılıyorum 👌 ayrıca eklemek isterim makaleleriniz az okunsa da, uygulayan az olsa da yazmayı bırakmayın bence. 1 kişi de olsa 2 kişi de olsa, tüm bu yazılanlar emin olun foruma üye olana da olmayana da yarıyordur. Ki mesela oğlum Map'in çok şükür herhangi bir problemi -şuan için- yok ama şahsen böyle şeyleri okumak, bilgi paylaşımları yapmak benim çok hoşuma gidiyor🙌 hele ki ortam da saygı çerçevesinde olunca tadından yenmiyor🙏 tekrar teşekkür ederim tüm bilgiler için elinize emeğinize sağlık🙋‍♀️🙂

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Benimkinde belirtiler bulunuyor yıllardır ama hiçbir sorun yaşamadım ☺
burnunu çarpmıştı bir deliği kapandı.
Acaba nefes sorunu ondan kaynaklanıyor olabilir mi
Bu kadar uzun süre bu hastalıkta dayanmaz hocam kuşlar ya doğuştan vardır birşey veya artık kroniklesmis ama bu tabiri pek doğru bulmuyorum

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Peki tüm bunlardan da bu ilacı hem üretim yapacak kişiler için hem de üretim yapılmayacak tek kuşlar için de yani kuş olduğu sürece her alanda kullanılabilir olarak algılıyorum 👌 ayrıca eklemek isterim makaleleriniz az okunsa da, uygulayan az olsa da yazmayı bırakmayın bence. 1 kişi de olsa 2 kişi de olsa, tüm bu yazılanlar emin olun foruma üye olana da olmayana da yarıyordur. Ki mesela oğlum Map'in çok şükür herhangi bir problemi -şuan için- yok ama şahsen böyle şeyleri okumak, bilgi paylaşımları yapmak benim çok hoşuma gidiyor🙌 hele ki ortam da saygı çerçevesinde olunca tadından yenmiyor🙏 tekrar teşekkür ederim tüm bilgiler için elinize emeğinize sağlık🙋‍♀️🙂

Çok teşekkür ederim hocam sağolun herşey gönlünüzce olsun bu bilgiler denemeler tecrübeler uzun uğraş amacımız kuşların yaşam kalitesini iyileştirmek umarım faydası olur uzun biraz sıkıcı olabilir ama hayat kurtarır. Okuduğunuz için bir kez daha teşekkür ediyorum

Ece A.

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim hocam sağolun herşey gönlünüzce olsun bu bilgiler denemeler tecrübeler uzun uğraş amacımız kuşların yaşam kalitesini iyileştirmek umarım faydası olur uzun biraz sıkıcı olabilir ama hayat kurtarır. Okuduğunuz için bir kez daha teşekkür ediyorum
Siz de sağ olun var olun sizin de her şey gönlünüzce olsun :giggle:

Üst Alt