• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşlara yumurta verilir mi ?

sarahght

Yeni Üye
Ben kuşuma zarlarindan arındırılmış yumurta beyazını ve kabuğunu veriyorum. Sarısı da verilir mi ? Bir yerde okumuştum sarısı zarar verebilir diye. Kuşum muhabbet kuşu.

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Haftada 1/2 eğer mama verilmiyorsa vermeniz çok iyi olur sadece sarısının cıvık olmamasına dikkat edin ve 3 saat kalmalı sonrasında almanız lazım daldarı kadar severler ve faydalıdır sarısını ihtiyacı kadar yerler sorun yok

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Ben kuşuma zarlarindan arındırılmış yumurta beyazını ve kabuğunu veriyorum. Sarısı da verilir mi ? Bir yerde okumuştum sarısı zarar verebilir diye. Kuşum muhabbet kuşu.
kuş bakmak deyince en çok yapılan şeylerden biridir yumurta maması hazırlamak.

Sarısı konusu şöyle. Sarısı yağdan oluştuğu için sık verirseniz yağlanma yapar. Ama haftada bir kere falan veriyorsanız sarısı falan verin gitsin.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba sarısı sürekli değil arada verin. Fazlası karaciğeri yorar.

sarahght

Yeni Üye
Haftada 1/2 eğer mama verilmiyorsa vermeniz çok iyi olur sadece sarısının cıvık olmamasına dikkat edin ve 3 saat kalmalı sonrasında almanız lazım daldarı kadar severler ve faydalıdır sarısını ihtiyacı kadar yerler sorun yok
Mamadan kastınız nedir özel bir mama mi bebek kuslara verilen türden

sarahght

Yeni Üye
Merhaba sarısı sürekli değil arada verin. Fazlası karaciğeri yorar.
kuş bakmak deyince en çok yapılan şeylerden biridir yumurta maması hazırlamak.

Sarısı konusu şöyle. Sarısı yağdan oluştuğu için sık verirseniz yağlanma yapar. Ama haftada bir kere falan veriyorsanız sarısı falan verin gitsin.
Teşekkür ederim söylediklerinizi dikkate alacağım

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Mamadan kastınız nedir özel bir mama mi bebek kuslara verilen türden
kastedilen mama hem yavrulara verilen hemde anaçlara verilen mama, ballı yumurta maması diye geçer her yerde , zaten diğer mama ise kursaktan verilen toz mama :)

Üst Alt