• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşlara Verilecek Atıştırmalık Gıdalar

getherenowhere

Müdavim
Kuşlarıma her gün elma veriyorum fakat zararlı mı bilmiyorum. Çok severek yiyorlar. Onun dışında muz da veriyorum fakat başka hiçbir gıda vermiyorum. Sadece yemleri ve kuş kumları oluyor. Kuşlarıma hangi gıdaları verebilirim ve hangilerini veremem? Marul, maydanoz, salatalık, kısaca yeşil olan her şeyden kaçınıyorum çünkü bir yerde ishal yaptığını okumuştum. Ayrıca patlamış mısır yedirenler de varmış sanırım, tuzsuz ve yağsız olması şartıyla. Siz neler veriyorsunuz ve ne verilmesini tavsiye edersiniz? Çiğ veya kavrulmuş tuzsuz kuruyemişleri önerir misiniz? Ayrıca bir kuşuma hiçbir oyuncak vermiyorum çünkü eşi sanıp kusuyor. Şimdi de kafesin kendisine kusuyor. Hastalık kusması değil bildiğiniz kur kusması. Bu kızgınlığı nasıl giderebilirim? Dişi bir kuş alamam yanına. Bu yüzden kızgınlığı giderecek yiyecek önerileriniz varsa onlara da açığım. Herkese sağlıklı günler dilerim.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Forumda bu konuda makaleler mevcut , araştırıp bakabilirsiniz.
Elmayı hergün vermeniz bence ciddi sıkıntı, çünkü muhabbet kuşları için şeker zaten bir risk, ilaveten elmadaki asitler de risk.
Siz forumu bir kurcalayın.
Kızgınlığını gidermeye çalışmayın, süreç doğal halinde ilerlemesi daha sağlıklı. Dikkat edilmesi gereken esas konu herşeyi dozajında vermek.
Yani sürekli kızıştırıcı yada tüye sokacak ürünlere dikkat etmeniz.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kuşlarıma her gün elma veriyorum fakat zararlı mı bilmiyorum. Çok severek yiyorlar. Onun dışında muz da veriyorum fakat başka hiçbir gıda vermiyorum. Sadece yemleri ve kuş kumları oluyor. Kuşlarıma hangi gıdaları verebilirim ve hangilerini veremem? Marul, maydanoz, salatalık, kısaca yeşil olan her şeyden kaçınıyorum çünkü bir yerde ishal yaptığını okumuştum. Ayrıca patlamış mısır yedirenler de varmış sanırım, tuzsuz ve yağsız olması şartıyla. Siz neler veriyorsunuz ve ne verilmesini tavsiye edersiniz? Çiğ veya kavrulmuş tuzsuz kuruyemişleri önerir misiniz? Ayrıca bir kuşuma hiçbir oyuncak vermiyorum çünkü eşi sanıp kusuyor. Şimdi de kafesin kendisine kusuyor. Hastalık kusması değil bildiğiniz kur kusması. Bu kızgınlığı nasıl giderebilirim? Dişi bir kuş alamam yanına. Bu yüzden kızgınlığı giderecek yiyecek önerileriniz varsa onlara da açığım. Herkese sağlıklı günler dilerim.
Merhaba elma ve yulaf serinletir, ve tabiki banyo ferahlatır dozunda verilmeli, muzun fazlası zarardır

Zeus

Müdavim
Merhaba elma ve yulaf serinletir, ve tabiki banyo ferahlatır dozunda verilmeli, muzun fazlası zarardır
Bizim Zeus muz sevmedi 😁 ama günlük minnak 1 dilim elma, 4-5 tane yer fıstığı içi veriyoruz. Ben de merak ediyorum aslında kavrulmuş yer fıstığı içi ne kadar yiyebilir diye soracaktım. Hazır konu açılmışken ben de sorayım 😊 (Zeus Kralcık Papağanı, egzotik hayvan olduğu için muhabbet kuşundan farklı mıdır?)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bizim Zeus muz sevmedi 😁 ama günlük minnak 1 dilim elma, 4-5 tane yer fıstığı içi veriyoruz. Ben de merak ediyorum aslında kavrulmuş yer fıstığı içi ne kadar yiyebilir diye soracaktım. Hazır konu açılmışken ben de sorayım 😊 (Zeus Kralcık Papağanı, egzotik hayvan olduğu için muhabbet kuşundan farklı mıdır?)
Muhabbet kuşları, egzotik kuş sınıfında değil bildiğim kadarıyla 😊
muz, yer elması, kayısı, havuç gibi sebze ve meyve türlerini içerir ve pek çok papağan tarafından beğenilerek tüketilir. Papağanlarda temel rasyonu kanarya tohumu (%35), kenevir tohumu (%15), darı (%20) ve yer fıstığı (%15) ’ dan oluşur. Ayrıca fındık, ceviz, az miktarda buğday, yulaf, darı, keten tohumu ve mısır verilir.

Papağanlara ilave yem olarak elma, armut, üzüm, hurma, incir, vişne, muz, portakal dilimi, kabuksuz mandalina ve greyfurt meyveleri az miktarda önlerine konur. Haftada bir iki kez pancar, soğan verilebilir.

getherenowhere

Müdavim
Forumda bu konuda makaleler mevcut , araştırıp bakabilirsiniz.
Elmayı hergün vermeniz bence ciddi sıkıntı, çünkü muhabbet kuşları için şeker zaten bir risk, ilaveten elmadaki asitler de risk.
Siz forumu bir kurcalayın.
Kızgınlığını gidermeye çalışmayın, süreç doğal halinde ilerlemesi daha sağlıklı. Dikkat edilmesi gereken esas konu herşeyi dozajında vermek.
Yani sürekli kızıştırıcı yada tüye sokacak ürünlere dikkat etmeniz.
kuşlarımdan birisi sürekli tüye giriyor ve her tüye girdiğinde hastalanıyor. üç dört gün şiddetli hastalık oluyor koyu yeşil-siyah sıvı dışkı şeklinde. sonra düzeliyor. neredeyse her tüye girdiğinde oluyor bu. ayda bir falan. bir öneriniz var mı peki? forumu kurcalamak isterim ama öğrenciyim ders çalışıyorum fazla vaktim yok, eğer makale vs hatırladığınız olursa etiketler misiniz acaba?

getherenowhere

Müdavim
ilk defa duydum bu türü tüyü kadar ömrü olsun 😊

Üst Alt