• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlara Soda Verilir Mi?

• Evet verilir. Faydalıdır.

• Hayır verilmez. Zararlıdır.

• Bilmiyorum.

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Değerli Kafeskuslari.com Ailesi,

kuşlarımıza bazılarımız yarar sağlamak için soda kullandığını görüyoruz. Çeşitli internet platformlarında bu konu hakkında bilgiler veriliyor. Peki soda kullananlar neden soda kullanıyor? Kuşlarımıza yarar sağlıyor mu? Kullanmayanlar da neden kullanmıyor? Zararları var mıdır? Bu konunun açılma amacı bu konudaki yani soda kullanımındaki bilgi kirliliğine son vermektir. Lütfen tüm üyelerimiz yorum yaparlarsa seviniriz.

Diğer taraftan açılan ankete katılmanızı rica ediyoruz.

Grpet

Müdavim
Üretici
msdvet gibi animal healt gibi dünyanın en büyük veteriner bilgi sayfalarında okumuştum bununla alakalı gerek maden suyu gerek soda gibi ürünlerin asitleri ile kuşların baş edebilecği bir anatomisi yok yazıyordu bulursam o makaleyi eklerim

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Asitli olarak verilecek ise mantıken zararlıdır. Asitsiz hali de bünyelerini zorlar diye düşünüyorum.

Cansu424

Aktif Üye
Ben hiç vermedim bugüne kadar. Ama dışarda asidinin kaçması için bekletilip mineralli su olarak verilebilir mi ? Acaba merak ettim doğrusu 🤔

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben zararlı olduğunu düşünüyorum. Asidi kaçmış olsa bile, o kadar mineralin küçücük kuşa bir anda yüklenmesi de zararlı bence. Oyumu zararlı seçeneğinden kullanıyorum

BurhanAb

Paylaşımcı
Maden suyu mineral açısından zengin metabolizmaya katkısı mide asidini dengeliyo vs. Zararlı olduğu düşünmüyorum abartmadıkça. Suyla karıştırılıp verilebilir

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşlara yani kanatlılara maden suyu verilebilir ama şu şekilde verilebilir akşamdan asidini alıp sabah sunulabilir bir veya iki kuşu olanlar için yarım Suluga yani 50 ml içme suyuna şırınga ile 1 ml (25 damla) çok kuşu olanlar için 2 lt suya bir maden suyu iki haftada bir verilebilir kuşlar asidsiz mineral ihtiyacını bu şekilde karşılayabilirler ayrıca sindirimi düzenler yağları eritir.Yagli kuşların diyetinde veriyoruz dönüşümlu olarak limonlu verdiğimizde oluyor.Kabiz olan kuşta besleme mamasına veya ağızdan damla damla verdiğimizde oldu ve fayda gösterdi.
Not: Böbrek ve karaciğer hastaları için risklidir

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yorum yapan ve oylamaya katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz... Bu konu birçok kişi için belirsiz bir konuydu... Yararlı olduysa ne mutlu bize... :)(y)

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kuşlara yani kanatlılara maden suyu verilebilir ama şu şekilde verilebilir akşamdan asidini alıp sabah sunulabilir bir veya iki kuşu olanlar için yarım Suluga yani 50 ml içme suyuna şırınga ile 1 ml (25 damla) çok kuşu olanlar için 2 lt suya bir maden suyu iki haftada bir verilebilir kuşlar asidsiz mineral ihtiyacını bu şekilde karşılayabilirler ayrıca sindirimi düzenler yağları eritir.Yagli kuşların diyetinde veriyoruz dönüşümlu olarak limonlu verdiğimizde oluyor.Kabiz olan kuşta besleme mamasına veya ağızdan damla damla verdiğimizde oldu ve fayda gösterdi.
Not: Böbrek ve karaciğer hastaları için risklidir
Teşekkür ederiz. Doğru olarak bu cevabı referans aldım ben. Bilgilendirici oldu. :)