• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

DIY Kuşlara Lezzetli Tarifler

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Malum kalamar kemiği baya pahalı ve benim minnoşların sayısı da artınca @Mehmet Gürbüz hocanın tarif ettiği yumurta kabuğuna bir şans vereyim dedim. :) Baya yumurta kabuğu biriktirdim ama ortaya çıkan küçük kavanozun dibi kadar oldu anca. 😅

Ve yumurta kabukları nerdeyse bir günümü aldı ama olsun. Bir süre idare eder beni sanırım.
Haftalık mamalarına azar azar katacağım inşallah. 🤗

Picsart_22-10-27_22-21-28-124.jpg

Kuş Dili ve Edebiyatı kitabında bolca adı geçen karidesleri de bir yapayım dedim.
Karidesleri blendardan geçirip buz kabına koydum. Poşettense buz kabından çıkarmak daha kolay olur diye.Bunu da mamalarına az az katmayı düşünüyorum. Kokusu beni benden alsada kuşlar sever inşallah. 🤭

Picsart_22-10-27_22-23-20-942.jpg

Üzüm şekeri temin edemediğim için üzüm şekersiz oldu ama temin edince tekrar yapacağım.

Keki rondodan geçirdim. Biraz kuruyunca dondurucuya atacağım.

Picsart_22-11-10_18-40-07-087.jpg

Küçük birde reklam yapayım. 🤗
Bu ve daha fazla bilgi için Kuş Dili ve Edebiyatı kitabını alıp okuyabilirsiniz. Bir çok bilgi mevcut kitapta.Her şey kuşlarımızın sağlığı için. 🐦

Son düzenleme:

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Karideslerden ne yapacaksın? 😁

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici

Mert.

Eski Forumcu
Ben karidesi yapamam da belki yumurta kabuklarını yapmaya caliscam ama nasıl yapılıyor ben kitabı aldim sınavlar girdi okuyamadım daha eline sağlık abla

Moderatör tarafında düzenlendi:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kübra valla zamanım yok yapamadım senin yaptığına çok sevindim kardeşim 😊 sonuçları bekliyoruz paylaşım için teşekkürler konuyu takip ve fayda göstersin diye etiket ekleyip sabitliyorum👍

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Malum kalamar kemiği baya pahalı ve benim minnoşların sayısı da artınca @Mehmet Gürbüz hocanın tarif ettiği yumurta kabuğuna bir şans vereyim dedim. :) Baya yumurta kabuğu biriktirdim ama ortaya çıkan küçük kavanozun dibi kadar oldu anca. 😅

Ve yumurta kabukları nerdeyse bir günümü aldı ama olsun. Bir süre idare eder beni sanırım.
Haftalık mamalarına azar azar katacağım inşallah. 🤗

Ekli dosyayı görüntüle 35430

Kuş Dili ve Edebiyatı kitabında bolca adı geçen karidesleri de bir yapayım dedim.
Karidesleri blendardan geçirip buz kabına koydum. Poşettense buz kabından çıkarmak daha kolay olur diye.Bunu da mamalarına az az katmayı düşünüyorum. Kokusu beni benden alsada kuşlar sever inşallah. 🤭

Ekli dosyayı görüntüle 35431

Küçük birde reklam yapayım. 🤗
Bu ve daha fazla bilgi için Kuş Dili ve Edebiyatı kitabını alıp okuyabilirsiniz. Bir çok bilgi mevcut kitapta.Her şey kuşlarımızın sağlığı için. 🐦
Elinize sağlık hocam çok teşekkür ederim harika görünüyor karidesi kaya tuzu sirke ile başladınız degil mi ve ayrıca kül ve kömür karıştırdiniz mi karidese

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Dünyanın en güçlü kuş sülalesi yapmaya niyetin var belliki. Pardon sülale değil aşiret. 😁
Güçlü değil ama sağlıklı olsunlar yeter. 🤭

Eline sağlık Kübra... Canlara afiyet olsun... En yakın zamanda ben de yapacağım... (y)
Teşekkür ederim abicim. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun Bicirik'e. 🤗

Eline sağlık canım. Afiyet şifa olsun canlara.❤🙏🏻
Teşekkür ederim canım. İnşallah. 😊

Ben karidesi yapamam da belki yumurta kabuklarını yapmaya caliscam ama nasıl yapılıyor ben kitabı aldim sınavlar girdi okuyamadım daha eline sağlık abla
Kitabın arama kısmından bulup bakabilirsin Mertçim. Forumda da Mehmet hocanın kalsiyum ile ilgili paylaşımında var. 😊

Kübra valla zamanım yok yapamadım senin yaptığına çok sevindim kardeşim 😊 sonuçları bekliyoruz paylaşım için teşekkürler konuyu takip ve fayda göstersin diye etiket ekleyip sabitliyorum👍
Teşekkür ederim abicim. Paylaşırım sonuçları da inşallah.
O zaman yeni tarifleri yaptıkça güncelleyim bende konuyu.😊

Elinize sağlık hocam çok teşekkür ederim harika görünüyor karidesi kaya tuzu sirke ile başladınız degil mi ve ayrıca kül ve kömür karıştırdiniz mi karidese
Kaya tuzu ve sirke ile haşladım evet ama kömür bulamadığım için onu ekleyemedim. İlk deneme de böyle olsun ikinci de eklerim dedim. Ayrıca taze kalamar bulamadım maalesef, o yüzden dondurulmuş olandan yaptım. Taze bulursam ikinci denemeyi onunla yaparım inşallah. 😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Güçlü değil ama sağlıklı olsunlar yeter. 🤭

Teşekkür ederim abicim. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun Bicirik'e. 🤗

Teşekkür ederim canım. İnşallah. 😊

Kitabın arama kısmından bulup bakabilirsin Mertçim. Forumda da Mehmet hocanın kalsiyum ile ilgili paylaşımında var. 😊

Teşekkür ederim abicim. Paylaşırım sonuçları da inşallah.
O zaman yeni tarifleri yaptıkça güncelleyim bende konuyu.😊

Kaya tuzu ve sirke ile haşladım evet ama kömür bulamadığım için onu ekleyemedim. İlk deneme de böyle olsun ikinci de eklerim dedim. Ayrıca taze kalamar bulamadım maalesef, o yüzden dondurulmuş olandan yaptım. Taze bulursam ikinci denemeyi onunla yaparım inşallah. 😊
Kömürü gidip bir kebapçıdan iste kardeşim işin sırrı orada zaten 😊👍

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Karidesli mamanın ilk deneyimini yazayım. Başta yüzüne bile bakmadılar, ben baktığım süreçte ama sonradan yemişler çoğunu. İlk deneme başarılı yani. 😁

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Karidesli mamanın ilk deneyimini yazayım. Başta yüzüne bile bakmadılar, ben baktığım süreçte ama sonradan yemişler çoğunu. İlk deneme başarılı yani. 😁
Karidesi biz yiyemiyoruz. Ne şanslı senin kuşlar. :)

Mert.

Eski Forumcu
Ben canlı kurd karaçam mamaları bu hafta sonu derslerden zaman kalırsa görüşlerimi bilgilendirim sizede