• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşlara hangi meyve sebzeleri hangi aralıklarla verebilirim

Ege A.

Paylaşımcı
Kuşlara hangi meyve sebzeleri hangi aralıklarla verebilirim. Genellikle ben sadece yem veriyorum birde şu sıralar Hugo yine tüye girdiği için 1 hafta b vitaminli su bir hafta sade su koyuyorum kafesine elimde bir tane de multivitamin var ama multivitamini ne zaman kullanmam gerektiğini bilmiyorum

Mert G.

Paylaşımcı
Biz gervit multivitamin ve enrobact probiyotik öneriyoruz vitamin olarak. Yeterli oluyor sebze meyveye diger hocalarimiz yazacaklardir

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuş tüydeyse eğer b vitaminini haftada iki kez verebilirsiniz. Multivitamini ise tüyden çıktığında haftada bir verin. Elinizde eğer Gervit multivitamin varsa b vitamini yerine gervit te verebilirsiniz. Çünkü gervit çok zengin içerikli olduğu için içinde b vitamini de mevcut. Meyve sebze de haftada bir verin yalnız meyve ve sebze vereceğiniz günler multivitamin vermeyin.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuş nedir ? Hangi tür için sordunuz

Ege A.

Paylaşımcı
Kuş tüydeyse eğer b vitaminini haftada iki kez verebilirsiniz. Multivitamini ise tüyden çıktığında haftada bir verin. Elinizde eğer Gervit multivitamin varsa b vitamini yerine gervit te verebilirsiniz. Çünkü gervit çok zengin içerikli olduğu için içinde b vitamini de mevcut. Meyve sebze de haftada bir verin yalnız meyve ve sebze vereceğiniz günler multivitamin vermeyin.
Tamamdır ozaman yine b vitaminyle devam edeceğim birde kafeste iki kuş var iki suluğa birden b vitamini koyuyorum diğer kuş açısından sıkıntı olur mu

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bu arada ben yanlış mı anladım acaba? Bir hafta boyunca kafeste vitaminli su oluyor, diğer hafta boyunca normal temiz su mu oluyor?
Bence 15 günde bir vitamin verdiğini söylemiş çünkü meyve ve sebze vermek istiyor 😊 meyve ve sebze olarak forumda makaleler var okuyup faydalı bilgilerden yararlanabilirsiniz 👍

Ege A.

Paylaşımcı
Bu arada ben yanlış mı anladım acaba? Bir hafta boyunca kafeste vitaminli su oluyor, diğer hafta boyunca normal temiz su mu oluyor?
Tam bir hafta durmuyor 2 veya 3 gün vitaminli su duruyor sonrasında normal su ile değiştiriyorum

Ege A.

Paylaşımcı
Bence 15 günde bir vitamin verdiğini söylemiş çünkü meyve ve sebze vermek istiyor 😊 meyve ve sebze olarak forumda makaleler var okuyup faydalı bilgilerden yararlanabilirsiniz 👍
Evet tamda söylediğiniz gibi vitamin vermediğim zamanlarda kafesine meyve koymak için sormuştum aslında

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Taze suyu da lütfen günlük değiştirin 🙏