• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşlar Ve Kediler Beraber Yaşayabilirler mi kafeskuslari.com.png
Evimizde bir evcil kuşumuz var ve yanına bir kedi almak istiyoruz bu uygun mudur?

Kuşlar ve kediler doğada bir arada yaşamaz çünkü besin zincirinde kediler kuşları avlamaktadır. Ama bu evcil ortamda değişebilir peki bu nasıl olabilir tabiki gözlem ve takip ile olur.
IMG_20240107_150440.jpg
Eve aynı anda bir yavru kuş ve bir yavru ırk kedi aldık başka bir ortamdan habersiz birlikte büyüyecekleri yaşam alanını verdik işte bu şekilde Kuşlar ve Kediler Beraber Yaşayabilirler.

Ayrıca kedimiz var ve onun karakterini biliyoruz çok uysal tüylü oyuncaklara aldırmıyor ve oynamıyorsa o zaman yine bir evcil kuş sahiplenerek takiple birbirlerine alıştırabiliriz.

Kuşumuz var ama eve bir kedi almak istiyoruz bunda çok seçici olmalıyız bu durum riskli olabilir çünkü başrolde kedi oluyor avcı olan avlayan yeri geldiğinde içgüdüsel davranan ve tüylü olan herşeye tepki veren dikkatini çeken bu yüzden yavru ve ırk kedi almak daha mantıklı olacaktır.
IMG_20240107_153448.jpg
Kediler refleks ve dikkât açısından çok iyidirler ve bu özelliklerini oyun olarak yaptıklarında kuşlara küçük ısırıklar ve hafif pençelerle zarar verebilirler. Aslında zarar vermek istemeselerde kendilerinden çok küçük olan tüylü minik kuşlara farkında olmadan yara verebilirler.

Not:Riskli bir durum olduğu için ben bir arada olmaması görüşündeyim...
IMG_20240107_153558.jpg

Dikkat: Bu yazı, kafeskuslari.com ailesine aittir. İzinsiz paylaşılamaz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Emeğine Sağlık Abi :) Muhtemelen kedi ve kuşun birbirine zarar vermemeleri için özellikle kedinin çok küçük olması gerekebilir, kuşa bu şekilde alışıp zarar vermeyebilir diye düşünüyorum.
Ama yine de her ihtimale karşı aynı ortamda serbest kalmamaları daha sağlıklı olacak:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Emeğine Sağlık Abi :) Muhtemelen kedi ve kuşun birbirine zarar vermemeleri için özellikle kedinin çok küçük olması gerekebilir, kuşa bu şekilde alışıp zarar vermeyebilir diye düşünüyorum.
Ama yine de her ihtimale karşı aynı ortamda serbest kalmamaları daha sağlıklı olacak:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Teşekkürler kardeşim aynı görüşteyim ama takip ve alıştırmayla mümkündür birde kedinin ırkı ile ilgilide bir durum mesela İran, scotısh, egzotik gibi kedilere kafasına vur ekmeğini al tabiri yerinde olur😂👍

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ekli dosyayı görüntüle 57518
Evimizde bir evcil kuşumuz var ve yanına bir kedi almak istiyoruz bu uygun mudur?

Kuşlar ve kediler doğada bir arada yaşamaz çünkü besin zincirinde kediler kuşları avlamaktadır. Ama bu evcil ortamda değişebilir peki bu nasıl olabilir tabiki gözlem ve takip ile olur.
Ekli dosyayı görüntüle 57509
Eve aynı anda bir yavru kuş ve bir yavru ırk kedi aldık başka bir ortamdan habersiz birlikte büyüyecekleri yaşam alanını verdik işte bu şekilde Kuşlar ve Kediler Beraber Yaşayabilirler.

Ayrıca kedimiz var ve onun karakterini biliyoruz çok uysal tüylü oyuncaklara aldırmıyor ve oynamıyorsa o zaman yine bir evcil kuş sahiplenerek takiple birbirlerine alıştırabiliriz.

Kuşumuz var ama eve bir kedi almak istiyoruz bunda çok seçici olmalıyız bu durum riskli olabilir çünkü başrolde kedi oluyor avcı olan avlayan yeri geldiğinde içgüdüsel davranan ve tüylü olan herşeye tepki veren dikkatini çeken bu yüzden yavru ve ırk kedi almak daha mantıklı olacaktır.
Ekli dosyayı görüntüle 57510
Kediler refleks ve dikkât açısından çok iyidirler ve bu özelliklerini oyun olarak yaptıklarında kuşlara küçük ısırıklar ve hafif pençelerle zarar verebilirler. Aslında zarar vermek istemeselerde kendilerinden çok küçük olan tüylü minik kuşlara farkında olmadan yara verebilirler.

Ekli dosyayı görüntüle 57511

merhaba iyi pazarlar..
Eğer ki, candostu kediniz ve candostu kuşunuzu aynı ortamda bırakacaksanız, gözünüz sürekli üzerinde olmalı, Çekirdeğim daha önce kedi görmediği için, Gecem de kuş görmediği için, çok iyi anlaşan iki kardeşti💓🐦🤲🤲🤲🥹
Çekirdek sürekli bıyıklarını çekiyordu, Gecem de sesini çıkarmıyordu. İkisi de çok sakindi, hatta bir gün koltuğun arkasına girdi Çekirdek 🥹🤲
Gece koşarak bana geldi, miyav miyav bende içeri gittim peşinden🥹🤲
Kolutugun altına yattı, tabi bende🤭
Çekirdeğimi çıkardım🤲🥹🐦
Şimdi Çekirdeğim melek oldu, Gecemin özlediğine eminim🤲🥹🐦
Bebişlerim var şuanda yakında Gecem ile tanıştıracağım🤲🥹Abi olacak🤲🐦🐱
Sevgi ile çözülmeyecek sorun yoktur🤲🐦🐱

Ekli dosyalar

selenaycim

Aktif Üye
Ekli dosyayı görüntüle 57518

Ekli dosyayı görüntüle 57509

Ekli dosyayı görüntüle 57510

Ekli dosyayı görüntüle 57511

Merhaba, biliyorsunuz turşu ve peri evimizin neşeleri. Ben gerçek bir kedi insanıyım ve sokakta kedilere bakıyorum. Ankara soğudu ve suları dahi buz tutmuş beslediğim yavru kediyi titrerken ve buz tutmuş suyundan içmeye çalışırken gördüm ve kahroldum benim bu kediyi kesinlikle sahiplenmem şart sizce ne yapmalıyım buz gibi sokağa bırakamam ama evde de 2 tane kuşum var evin sahibi onlar çok kararsızım mahvoldum

Ahmet Selim

Yeni Üye
bu sokak bebeği daha da yavru çok sakin mi mi diye geziyor kendi elimle çocuklarıma katil götürecek gibi hissediyorum ama anlaşanda çok gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum
Eğer daha yavruysa çok bir şey yapacağını sanmıyorum ama tabikide sizin gözünüz üzerinde olsun eğer olumsuz bir durum olursa odaları ayırırsınız ama dediğim gibi merak edebilir merakını giderirken zararda verebilir siz sürekli takipte kalın

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba kuşlarım ve kedi beraber yaşıyoruz, gözlemim ve kontrolüm altındalar, tedbir almak önemli 😊

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, birbirlerine yaklaştırmadığınız, birbirlerini görmedikleri bilmedikleri sürece gözlem ve kontrol altında hiç bir problem olmaz diye düşünüyorum🙏🏾. Normal şartlarda bende kedi ve kuş aynı evde olmaz düşüncesine sahiptim hala daha öyleyim. Fakat yaklaşık 4-5 aydır bizim de evimizde hasta bir kedi mevcut :) ve büyük ihtimalle uzun bir süre daha bizimle kalmaya devam edecek. Başta bende "Map'e katil getiriyorum kendi ellerimle" diyerek Map'in hayatını tehlikeye sokma düşünceleri kafamda dönüp dolaşıyor içim içimi yiyordu. Ama kızım Felicia'nın da durumu ciddi ve sıkıntılı bir hastalık. Yalnız başına yapamayacağı ve izole edilmesi gereken bir çocuk. Mahvoluyor ve kahroluyordum sizin gibi. İki tarafa da zaman ayırmak gerekiyor. Mesela benim yarattığım yöntem Felicia evde dolaşırken Map 'ın olduğu odanın kapısı full kapalı oluyor. Map uçacağı, vakit geçireceği zamanlar Felicia'yı onun için oluşturduğumuz ortama alıyoruz ve dışarı çıkması kesinlikle imkansız. Hemen bir temizlik ve Map dışarı çıkıyor. Felicia aşılı olsa da bulunduğu yerleri temizliyorum Map için. Hijyen çocuklar tertemiz olsa dahi sağlanması önemli bence🙏🏾 ve iyi bir gözetim ve kontrol şart mutlaka

Son düzenleme:

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Sizin çocuk avlanmayı bilmiyorsa belki birbirlerine alıştırmayı başarabilirsiniz ama mutlaka gözlem ve kontrol altında olmalılar. Kontrolü asla bırakmayın. Felicia avlanmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyor bu yüzden Map'in M'sini bile görmemeli 🥲

Üst Alt