• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlar neden kağıt yer

Pıtırcık

Eski Forumcu
Merhaba kızgın dişi kuşum ızgaraya koyduğum kağıtları yiyordu fakat şimdide yavrular yapmaya başladı sebebi ne olabilir zararı varmı onlara

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşlar kemirmeyi severler, yavrular da meraktan ve oyun için yaparlar maşallah çok tatlışlar 🌸🥰🥰

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim Burçak hanımcım 🥰evet çok tatlişler ama birbirini yiyorlar valla. Kağıdın zararı olmaz mı peki nasıl bir çözüm bulabilirim
Bir zararı olmaz oynarlar 🥰☺ Tabandan uzak tutmanız lazım sürekli, kağıt peçete olsa onu da kemirirler 🤣

Pıtırcık

Eski Forumcu
Bir zararı olmaz oynarlar 🥰☺ Tabandan uzak tutmanız lazım sürekli, kağıt peçete olsa onu da kemirirler 🤣
Kafesimiz ızgarasız malesef ben birşekilde tabana birşeyler yaptım ama kağıt illaki açık kalıyor biraz zararı yoksa sıkıntı yok oynasınlar 🤭 sabah akşam babalarıyla birbirini yiyorlar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
İnternette hazır ızgaralar var tabi ölçü uymaz ama evde birileri kafes tabanına göre birazcık işçilikle ayarlayabilir kağıtlarda mürekkep var bence yemesinler mümkünse yada size daha basit geçici bir çözüm bir marangozdan misal veriyorum 3cmx3cm kafes boyunu kadar örnek 40 cm 3 tane ince parça kesitirin yada varsa alın bu ahşap tünekte olabilir o tabana koyduğunuz plastiğin altına koyun erişemesinler. Aynı şekilde kafes ızgarası bulamazsanız mangalcılarda tel ızgaralar var dediğim ahşap üstüne ondan da koyabilirsiniz vs.vs. çözüm bir şekilde bulunur :giggle:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Kafesimiz ızgarasız malesef ben birşekilde tabana birşeyler yaptım ama kağıt illaki açık kalıyor biraz zararı yoksa sıkıntı yok oynasınlar 🤭 sabah akşam babalarıyla birbirini yiyorlar
Siz ızgara alın mutlaka Tarık abinin dediği şekilde alabilirsiniz hahah çok tatlılar 🤣🤣

Pıtırcık

Eski Forumcu
İnternette hazır ızgaralar var tabi ölçü uymaz ama evde birileri kafes tabanına göre birazcık işçilikle ayarlayabilir kağıtlarda mürekkep var bence yemesinler mümkünse yada size daha basit geçici bir çözüm bir marangozdan misal veriyorum 3cmx3cm kafes boyunu kadar örnek 40 cm 3 tane ince parça kesitirin yada varsa alın bu ahşap tünekte olabilir o tabana koyduğunuz plastiğin altına koyun erişemesinler. Aynı şekilde kafes ızgarası bulamazsanız mangalcılarda tel ızgaralar var dediğim ahşap üstüne ondan da koyabilirsiniz vs.vs. çözüm bir şekilde bulunur :giggle:
Valla süpersiniz bütün hepsini değerlendireceğim hangisi olursa 💐

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Valla süpersiniz bütün hepsini değerlendireceğim hangisi olursa 💐
Merhaba ablacım tabana kedi kumu serpersen hiç bir kuş yemez😊🤲 sağlıklı olur, koku yapmaz ve yemekten hoşlanmazlar, günlükte temizlemesin, ızgarayı dahi gerek kalmaz, tüm kafeslerim de serili şuan👍
Kokusuz sade ve Bimden dahi alabilirsin😊

Pıtırcık

Eski Forumcu
Merhaba ablacım tabana kedi kumu serpersen hiç bir kuş yemez😊🤲 sağlıklı olur, koku yapmaz ve yemekten hoşlanmazlar, günlükte temizlemesin, ızgarayı dahi gerek kalmaz, tüm kafeslerim de serili şuan👍
Kokusuz sade ve Bimden dahi alabilirsin😊
Onuda denerim ablacım temizliği nasıl oluyor onun direk döküyormusun eliyormusun

Pıtırcık

Eski Forumcu
Döküyorsun ablacım, seriyorsun kalıyor 1 hafta sıkıntı çekmezsin 👍
Tm ablacım onu deniyim ben şuan en fazla 2 güne bir temizliğini yapıyorum mutlaka koku sorunu hiç çekmedim çok şükür fakat bu bıcırıklar durmuyor sürekli dışarı çıkar diyorlar şapşikler 🤭

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tm ablacım onu deniyim ben şuan en fazla 2 güne bir temizliğini yapıyorum mutlaka koku sorunu hiç çekmedim çok şükür fakat bu bıcırıklar durmuyor sürekli dışarı çıkar diyorlar şapşikler 🤭
Kağıdı kaldır ablacım bunlar bebek çok yerlerse kursakta birikme yapar uzun vadede, sindirim ve bağırsak kanallarını tıkayabilir
Allah korusun ölüme sebebiyet verir, kedi kumu yada bu mevsimde mısır granülü uygundur, granül yazın kokar kumda değişiklik olmaz

Pıtırcık

Eski Forumcu
Kağıdı kaldır ablacım bunlar bebek çok yerlerse kursakta birikme yapar uzun vadede, sindirim ve bağırsak kanallarını tıkayabilir
Allah korusun ölüme sebebiyet verir, kedi kumu yada bu mevsimde mısır granülü uygundur, granül yazın kokar kumda değişiklik olmaz
Tm ablacım teşekkür ederim. Bugün yemeye başladılar yarın hemen icabına bakacağım inşallah

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlar gülüyoruz ama en son ameliyatla sultan papağanın kursağından çikan iplikleri vs. Ben şahsen gözümle gördüm videoya baktım bulamadım silmişim sanırım Avcılar'da serhat hocamın operasyonuydu ve tavsiyesi sindiremeyecekleri hiçbir şeyi vermeyiniz

Pıtırcık

Eski Forumcu
Arkadaşlar gülüyoruz ama en son ameliyatla sultan papağanın kursağından çikan iplikleri vs. Ben şahsen gözümle gördüm videoya baktım bulamadım silmişim sanırım Avcılar'da serhat hocamın operasyonuydu ve tavsiyesi sindiremeyecekleri hiçbir şeyi vermeyiniz
Teşekkür ederim hocam bugün halledeceğim inş bu yaramazlar hiç yapmazlardı böyle şeyler dün başladılar şaşırdım bende. Vitamin eksikliğinden vs olurmu diye düşünerek burada sormak istedim.

Üst Alt