• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşlar İçin Minerallerin En Değerlisi

caracas

Aktif Üye
Merhaba Mehmet Gürbüz hocam çok değerli, kıymetli bir bilgi daha öğrendim sizden, tüm kafeslerim de var, aktarlarda çok da ucuz lütfen herkes bu mükemmel mineral deposunu alıp kafesinde bulundursun
Ufacık bir not paylaşıyım müsadenizle😊
Baktınız toz olmuş, mama vs bulaşmış, yıkayın kurutunca tekrar kullanılabilir, kafes temizliğinde tuzlarımı da yıkıyorum 😊
Eski bir konuyu canlandırmak yasak mıdır emin olamadım fakat bende alsam ne şekilde kullanırız?
Yani kuş kumu gibi ayrı bir kapta mı?ve ne miktarda?
Kömür nerden temin ederim? kaya tuzu ile mi karıştıracağım?
Mangal kömürü değildir sanırım?🙈
Ne çok detayı varmış bu çucukların :/ kafam çorba oldu :)

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Eski bir konuyu canlandırmak yasak mıdır emin olamadım fakat bende alsam ne şekilde kullanırız?
Yani kuş kumu gibi ayrı bir kapta mı?ve ne miktarda?
Kömür nerden temin ederim? kaya tuzu ile mi karıştıracağım?
Mangal kömürü değildir sanırım?🙈
Ne çok detayı varmış bu çucukların :/ kafam çorba oldu :)
Eski konuları genel olmadıkça canlandırmak yasaktır(yani sizin yeni konu açıp sormanız gereken bir hastalıksa onun dışında bu tür konularda sorulabiliyor). Meşe odunu kömürü bildiğiniz ya da hindistan cevizi kabuğu kömürü de alabilirsiniz. Kuş kömürü hem taşlıkta birikebiliyor daha rahat sindirim yapmaları için hem de zehirlenme gibi durumlarda önceden koruma sağlıyor aynı şekilde muz da. Kuş kumu da aynı şekil taşlıkta birikiyor. Kaya tuzu mineral deposudur ama siz yazınca gördüm ben de bu konuyu siz yazınca gördüm bende turuncu olan kaya tuzu var ama uygun değilmiş o sebebi niye acaba?
1772476302827.png

caracas

Aktif Üye
Eski konuları genel olmadıkça canlandırmak yasaktır(yani sizin yeni konu açıp sormanız gereken bir hastalıksa onun dışında bu tür konularda sorulabiliyor). Meşe odunu kömürü bildiğiniz ya da hindistan cevizi kabuğu kömürü de alabilirsiniz. Kuş kömürü hem taşlıkta birikebiliyor daha rahat sindirim yapmaları için hem de zehirlenme gibi durumlarda önceden koruma sağlıyor aynı şekilde muz da. Kuş kumu da aynı şekil taşlıkta birikiyor. Kaya tuzu mineral deposudur ama siz yazınca gördüm ben de bu konuyu siz yazınca gördüm bende turuncu olan kaya tuzu var ama uygun değilmiş o sebebi niye acaba?
Ekli dosyayı görüntüle 102421
Hic bilemedim 🤷🏼‍♀️
Burda durum daha vahim, hangisini nerden alicam nasil kullanicam, karistirmak mi lazim ayri ayri mi lazim? allak bullak sistemim :))

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Hic bilemedim 🤷🏼‍♀️
Burda durum daha vahim, hangisini nerden alicam nasil kullanicam, karistirmak mi lazim ayri ayri mi lazim? allak bullak sistemim :))
Bendeki böyle bir şey hem ipini kemiriyor hem yalıyordu.
1772476935346.png

Üst Alt