• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşa yanlış tedavi uygulama sonucunda ishal oluşumu

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Demet hanim buradaki insanlar böyle ki :( bugün ki dışkı yi atiyorum. Yalnız ankarada bir veteriner buldum egzotikvet diye aradim durumu anlattım gerekirse getirecegim dedim . Bana triflucan kullanmami soyledi. Yada kontil ? Ama neyi kullanacagimi bilemiyorum ben :(
Yumurta verin üzerine Zeolit tozunu dökün yesin👍

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Onu yapmıştım ben . Kuruma olmaya karsilik yada ic parazite karsilik dedi veteriner ne kadar dogru bilemem
İlaçlar konusunda birşey diyemiyorum, ama kontil için olumsuz şey duydum🤷
Zeolit tozu iç parazit de oldukça başarılı 👍

Zeus

Müdavim
İlaçlar konusunda birşey diyemiyorum, ama kontil için olumsuz şey duydum🤷
Zeolit tozu iç parazit de oldukça başarılı 👍
Kontil kılkurdu ilacı değil mi? Çiğneme tableti diye biliyorum ben. Veteriner sizin gözlemlerinize dayalı olarak kuşu görmeden tavsiye etmiştir. Siz kuruma hastalığından şüpheleniyorum dediyseniz. Götürebilecek imkanınız varsa önce bir görülsün sonra ilaç verin bence.

Güneşfidan

Aktif Üye
Kontil kılkurdu ilacı değil mi? Çiğneme tableti diye biliyorum ben. Veteriner sizin gözlemlerinize dayalı olarak kuşu görmeden tavsiye etmiştir. Siz kuruma hastalığından şüpheleniyorum dediyseniz. Götürebilecek imkanınız varsa önce bir görülsün sonra ilaç verin bence.
Sen getirsende ben ayni tedaviyi uygulucam kuşa dedi. Yani elle besliceksin sonrasinda ise triflucan yada kontil vereceksin ki icinde ki bakteriler dokulsun dedi .

Zeus

Müdavim
Sen getirsende ben ayni tedaviyi uygulucam kuşa dedi. Yani elle besliceksin sonrasinda ise triflucan yada kontil vereceksin ki icinde ki bakteriler dokulsun dedi .
Veterinerler genelde muayene edip hastalığa göre tedavi uygular, hayvanlar konuşup derdini anlatamadığı için de uygun olan hikayeyi bizim anlatmamız, siz biraz benim gibi evhamlısınız 🙈 mantardan şüpheleniyorum dediyseniz o da ona göre konuşmuştur.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Videolar açılmıyor göremedim ama deneyimli arkadaşlarımın önerilerine uymanızı tavsiye ederim ☺👍

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tm çok güzel 👍bakteri var dışkılarda en çok ne seviyor yumurta diyelim serpin üzerine mercimek tanesi kadar yesin günde 1 kere 10 gün
Yok yem yiyor sadece yemliğe tüketeceği kadar koyun üzerine serpin, havuç yiyorsa ona yani neyi zevkle yiyorsa serpin
El besleme yapsanız mamaya daha iyi ama sanırım yapamıyorsunuz😊

Güneşfidan

Aktif Üye
Tm çok güzel 👍bakteri var dışkılarda en çok ne seviyor yumurta diyelim serpin üzerine mercimek tanesi kadar yesin günde 1 kere 10 gün
Yok yem yiyor sadece yemliğe tüketeceği kadar koyun üzerine serpin, havuç yiyorsa ona yani neyi zevkle yiyorsa serpin
El besleme yapsanız mamaya daha iyi ama sanırım yapamıyorsunuz😊
Yok elle besleme yapamiyorum ben :( bu bakteri bitmeyecekmi demet hanim :( son dışkı bu şekilde

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yok elle besleme yapamiyorum ben :( bu bakteri bitmeyecekmi demet hanim :( son dışkı bu şekilde
Beyaz peçete üzerine dışkı paylaşırsanız daha net görünür😊biter tabiki kursak besleme ile 10 günde normal serpme ile 15-20 güne temizler inşallah

Güneşfidan

Aktif Üye
Beyaz peçete üzerine dışkı paylaşırsanız daha net görünür😊biter tabiki kursak besleme ile 10 günde normal serpme ile 15-20 güne temizler inşallah
Tamam yarin beyaz pecete uzerine yapılmış sekilde atayım size. Koksiyoz falan değil dimi bu dişki. İnşallah biter inşallah

Üst Alt