• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşa patlamış mısır yedirilir mi?

Eylül

Yasaklı
Mavişimiz her yemek gördüğünde atlıyor. Biz de vermiyoruz genellikle zararlı olabilir diye. Patlamış mısır verebilir miyiz? Kendisi yemekte çok ısrarlı 😂 Ben içinde tuz ve yağ olduğundan dolayı verilmez diye düşünüyorum

Eylül

Yasaklı
Ah bi mavişi görsen Şehmus abi 😂 Her gördüğü yemeğe atlıyor bir de ayrı olarak diretiyor yemek için 😁 Yanında birşey yiyemiyoruz malesef.

Eylül

Yasaklı
Normalde hiç dokunamıyoruz fazla ısırıyor diye. Ama çekirdek, marul falan verince umursamıyor bile bizi. Ben de fırsatı bulup hemen seviyorum kafasını 😂

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bu konuda gaddar olun onun sağlığı için kardeşim 😊

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
aslında durum şu şekilde de değerlendirilebilir. Muhabbet kuşları yaradılışları gereği çok meraklı ve oyunu seven canlılardır. Gördükleri her şeyi merak edip kontrol ederler. Kontrol uzuvları da gagaları olduğu için yemek istiyor gibi algılanabilir.
Şehmuz Bey'in dediği gibi onların sağlıkları için gaddar olmakta fayda var.
Bunun için forumda muhabbet kuşları için yararlı besinleri yanında yiyerek 1 taşla 2 kuş vurabilirsiniz. ( deyim burada olmadı sanki, kuş vurmak )

Sağlıklı günler

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Patlamış mısır yerine haşlanmış mısır verebilirsiniz.bir koçan mısırı haşlayın bir parçasini onlara diğerini siz yiyin 😊

Üst Alt