• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşa Cerrahi müdahale hk

Bıdıkkuş

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Şişlik kızarıklık sıvı
Hastalık Belirti Tarihi
9 May 2022
Kullanılan İlaç
Antibiyotik
merhaba,
Kanarya kuşum var kafasında şişlik çıktı istanbul veterinerlik fakültesine götürdüm orda kitlenin alınması gerektigini söylediler fakat kuşum 9 yaşında olduğu için anestezininde risk olabilceğini söyledi veteriner hekim daha sonrasında hocama göstereyim dedi. Hocaya gösterdiğinde hoca anestesi yapmayız lokal bölgeyi uyuştururuz alırız dedi. Antibiyotik verdi 1 hafta kullan sonra getir alalım dediler. Ama ben kuşumun ölmesinden korkuyorum bir yandanda bu şey ona daha çok zarar vereceği için üzülüyorum çünkü tüm vücuduna enfeksiyon yayılabilir ve şişlik git gide büyürmüş aslında her ikisininde ölüm riski var zaten fakat ben cerrahi müdahale yolunu seçersem ve allah korusun ölürse kuşu kendim öldürmüş gibi hissedeceğim ama bu şekilde de git gide acı çekebilir gözüne doğru şişlik ilerliyor. Fikri olan var mı fikirlerinize ihtiyacım var . Bu arada kafasındaki şey tüy dönmesi sonucu oluşmuş olabilceğini söylediler .

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
bence kuşlardan daha iyi anlayan bir yere gösterin

Bıdıkkuş

Yeni Üye
İstanbul veterinerlik fakültesi gayet iyi bir fakülte, ben olsam güvenirdim sizde öyle hissetmeyin çünkü önemli olan niyet sizin niyetiniz kuşunuzu bu sıkıntıdan kurtarmak Allahın izniyle sorunsuz atlatır
İnşallah dediğiniz gibi olur, atlatır ve iyileşirse çok daha güzel olur

Bıdıkkuş

Yeni Üye
bence kuşlardan daha iyi anlayan bir yere gösterin
kanatlı hayvanlardan anlayan bir yer bilmiyorum açıkcası bu yüzden kuşum için gidebilceğim en kapsamlı yere gitmeye çalıştım. Özel veterinerliklerinde çok fırsatçı olduğunu düşünüyorum üstünelik anlıyorum dedikleri şeyden bile anlamıyorlar daha önce kuşumu özel veterinerlik kliniğinede götürdüm ama kafasını vurmuştur dediler bana. Burdaki veteriner hekim o gün gayet ilgilendi ve bana Risk olcağını ama riski en aza indirmeye çalıştığını söyledi gayet iyi niyetli hayvanın iyiliği için bu işlemi yapmak istediklerini düşünüyorum çünkü küçücük bir kafa kızarıklığı koca bir şişliğe döndü ve dahada ilerlemesi çok olağandır

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yaşı ilerlemiş bir kuşta o kitle oluşması normal ve kendinizi hiçbir konuda suçlamayın bu yaşa kadar getirip baktığınız için sizi tebrik ederim ancak güzel bir bakımla bu kadar yaşatılabilirdi fakültede gayet iyi uzmanlar var başarılı olacaklarını düşünüyorum.Ayrica çok zor bir şey değil ben çok aldım tümör,ur sadece bilinçli ve tecrübe sahibi olmak gerekiyor Eğer isterseniz leventte iyi bir kanatlı hocamız var bilgilerini özelden verebilirim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Eğer ki imkanınız varsa İzmir de sadece kuşlar üzerine olan veteriner hekim Burak ucar var. İsterim ki ona gitmeniz. 🙏🏻 Acil şifalar diliyorum 🙏🏻🙏🏻

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşumun gözümün önünde hastalıktan erimesi beni daha çok üzerdi. Ben genelde bütün seçenekleri kullanma taraftarıyım. İnşallah iyi şekilde atlatır ameliyatı🤲 özel veterinerler eğer kanatlı uzmanı değilse hiç götürmeyin çünkü kanatlıdan kesinlikle anlamıyorlar hatta çoğu özel klinik canlıdan anlamıyor. Liyakatsız veteriner hekim malesef ki çok fazla.

Bahar Y.

Müdavim
Ben ne başka bir şehire gitmeyi doğru bulurum bu konuda ne de risk var diye yaptırmamayı, İstanbul veterinerlik fakültesi gerçekten iyi bir fakülte, Şehmus abimin de dediği gibi kolay geçer çiğli bölge çok sıkıntılı bir bölge değil

Bıdıkkuş

Yeni Üye
Yaşı ilerlemiş bir kuşta o kitle oluşması normal ve kendinizi hiçbir konuda suçlamayın bu yaşa kadar getirip baktığınız için sizi tebrik ederim ancak güzel bir bakımla bu kadar yaşatılabilirdi fakültede gayet iyi uzmanlar var başarılı olacaklarını düşünüyorum.Ayrica çok zor bir şey değil ben çok aldım tümör,ur sadece bilinçli ve tecrübe sahibi olmak gerekiyor Eğer isterseniz leventte iyi bir kanatlı hocamız var bilgilerini özelden verebilirim
Merhaba bilgilerini almak isterim. Bir de bişey daha sormak isterim antibiyotik kullanımı en doğru nasıl olmalıdır? Ben örnek veriyorum 15-20 damla suyun içine 3 damla antibiyotik koyup kuşumun onu 3-5 kere içmesini bekliyorum içtikten sonra temiz su ile değiştiriyorum. Antibiyotigi direk ağız yolundan vermiyorum ağır gelmemesi için hoca 2-3 damla sabah aksam agızdan vermemi söyledi ama tanıdığım bir üretici kuşçu o şekilde verme dedi

Bıdıkkuş

Yeni Üye
Ben ne başka bir şehire gitmeyi doğru bulurum bu konuda ne de risk var diye yaptırmamayı, İstanbul veterinerlik fakültesi gerçekten iyi bir fakülte, Şehmus abimin de dediği gibi kolay geçer çiğli bölge çok sıkıntılı bir bölge değil
Çok sağolun içime biraz olsa su serptiniz diyebilirim ortada bir yerde kalmıştım ama artık yaptırmayı düşünüyorum

Bıdıkkuş

Yeni Üye
Ve çok teşekkür ederim dönüşleriniz için istanbul veteriner fakultesindeki hekimler kendinden emindi ama leventte bölgesinde dediginiz gibi bir veterinerlik varsa 4. Leventte yaşıyorum bende cok yakın bir çok görüştüğüm veterinerlik kuşun durumunu detaylı açıkladığım halde telefonda bir fikir bile vermiyorlar sürekli muayneye gelin diyorlar fırsatçılık yapıyorlar o yüzden avcılar uzak olmasına rağmen oraya gitmeyi tercih ettim

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Merhaba bilgilerini almak isterim. Bir de bişey daha sormak isterim antibiyotik kullanımı en doğru nasıl olmalıdır? Ben örnek veriyorum 15-20 damla suyun içine 3 damla antibiyotik koyup kuşumun onu 3-5 kere içmesini bekliyorum içtikten sonra temiz su ile değiştiriyorum. Antibiyotigi direk ağız yolundan vermiyorum ağır gelmemesi için hoca 2-3 damla sabah aksam agızdan vermemi söyledi ama tanıdığım bir üretici kuşçu o şekilde verme dedi
Kullandığınız antibiyotiğe göre değişir bazıları ağızdan bir damla diğerleri suya katılıyor. Kullandığınız antibiyotiğin adı nedir?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bende 4 levent sanayi mahallesindeyim yakınsaniz buyrun gelin yardımcı olalım 😊

Bıdıkkuş

Yeni Üye
Kuşumun gözümün önünde hastalıktan erimesi beni daha çok üzerdi. Ben genelde bütün seçenekleri kullanma taraftarıyım. İnşallah iyi şekilde atlatır ameliyatı🤲 özel veterinerler eğer kanatlı uzmanı değilse hiç götürmeyin çünkü kanatlıdan kesinlikle anlamıyorlar hatta çoğu özel klinik canlıdan anlamıyor. Liyakatsız veteriner hekim malesef ki çok fazla.
İnşallah bende gözümün önünde acı çekmesini istemiyorum elbette elimden geleni yapmaya çalışıyorum ilk geldiginde 14-15 yasındaydım kuşla bu kuşla büyüdüm resmen 23 yasındayım o yüzden cerrahi mudahale konusunda karar vermek zor oluyo benim için

Bıdıkkuş

Yeni Üye
Ben böyle Bir durum ile karşı karşıya kalsaydım elimdeki imkanları kullanmak isterdim
Acaba ile yaşamaktansa
Elimden geleni yaptım
İlahi Adalet derdim
Yorumunuz için teşekkür ederim. 9-10 senedir bizle yaşayan bir canlı için karar vermem kolay olmayacaktı :)

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
kanatlı hayvanlardan anlayan bir yer bilmiyorum açıkcası bu yüzden kuşum için gidebilceğim en kapsamlı yere gitmeye çalıştım. Özel veterinerliklerinde çok fırsatçı olduğunu düşünüyorum üstünelik anlıyorum dedikleri şeyden bile anlamıyorlar daha önce kuşumu özel veterinerlik kliniğinede götürdüm ama kafasını vurmuştur dediler bana. Burdaki veteriner hekim o gün gayet ilgilendi ve bana Risk olcağını ama riski en aza indirmeye çalıştığını söyledi gayet iyi niyetli hayvanın iyiliği için bu işlemi yapmak istediklerini düşünüyorum çünkü küçücük bir kafa kızarıklığı koca bir şişliğe döndü ve dahada ilerlemesi çok olağandır
vetform var etilerde 2 kuşumu da oraya götürdüm gayet ilgililer hatta tedavileri bittikten sonra ara ara sorular sorarım cevapta verirler bi bakın derim