• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuş yem saçma sorunu tavsiye

kushastasi

Yeni Üye
Herkese merhaba

Evimde forpus papağanları besliyorum. En büyük problemlerinden birine çözüm arıyorum.

Normal yem ve özellikle mamalarda kuşlarım çok fazla etrafa saçıyor yemleri.

Buna nasıl bir çözüm getirilebilir. Özellikle mama döktüğü zaman bunlar zamanlar bozuluyor ve kokuya sebep oluyor.

Çok sık alt temizliği yapmak gerekiyor buna çözüm üreten arkadaşlar var mı ?

NOT: Tabanda kum kullanıyorum.

EnesGenç

Eski Forumcu
Akıllı Yemlik kullanabilirsin dökülmez yemler

kushastasi

Yeni Üye
Akıllı yemliktede şöyle bir sorun var Enes hocam onu sadece kuru yemde kullanabiliyoruz. Ondada yemleri aşağıya döküyorlar. 1 yiyorsa 5 tane aşağıda kuru çok problem değil aslında sonuçta koku yapmıyor.

Asıl sıkıntım mama da mama biraz nemli olduğu için akıllı yemlikte kullanılamıyor. Seedmate feeder gibi bir ürün var ülkemizde yok malesef. Benim istediğim sağa sola savursa da yine yemliğin içinde kalacak şekilde bir çözüm.

EnesGenç

Eski Forumcu
Mama vereceğiniz zaman tepsinin ortasına cay tabağını koyun içine de mamayi dokun bir de öyle deneyin

Selim_09

Yeni Üye
forpus ve diğer papağanlar kafes tabanından yayvan bir kaptan yem yemeyi severler eğer normal mama kabına koyuyorsanız tele geçirilenlerden dökmesi gayet normal ben en küçük boy saksı altlığı kullanıyorum, ayrıca yem karışımını daha çok sevdiği yem ve mamalardan yaparsanız etrafa da çok saçmaz

AlicanG

Paylaşımcı
Taban mamalığı kullanabilirsin dökülenleri de ben küçük boya fırçası ile tabana atıyorum.