• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuş Türü Önerisi Lütfen

rookiecookie

Yeni Üye
Herkese merhaba.

Daha önce muhabbet ve kısa dönem de olsa sultan beslemiş biri olarak yeni bir kuş sahipleneceğim.

Dost canlısı, ürkek olmayan, tek bakabileceğim, taklit yeteneği olan ama apartman dairesinde problem olmayacak bir kuş arıyorum. Aslında kuş da değil, arkadaş diyelim. :)

Sultan alma niyetindeydim ancak maalesef çok sık ve nispeten büyük dışkılaması biraz problem. Kafeste tutmayı sevmiyorum ama diğer türlü de ıslak mendille peşinde gezmem gerekiyor. :) Yoksa düşünmeden sultan sahiplenirdim.

Önerilerinizi bekliyorum, cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Tavsiyem Sultan papağanından yana olur, biraz bazen gürültülü oluyorlar evet dışkısı da evi batırıyor ama en sorunsuz hayvan onlar bence, bendeki muhabbetlerin hepsine her gün başına birşey geliyor kendileri de yaramaz oldukları için çocuk gibi başına bela getiriyorlar ama sultanlarımda bir sorun yasamadim ve birazcık daha düşünce yapısı olan hayvanlar

rookiecookie

Yeni Üye
Tavsiyem Sultan papağanından yana olur, biraz bazen gürültülü oluyorlar evet dışkısı da evi batırıyor ama en sorunsuz hayvan onlar bence, bendeki muhabbetlerin hepsine her gün başına birşey geliyor kendileri de yaramaz oldukları için çocuk gibi başına bela getiriyorlar ama sultanlarımda bir sorun yasamadim ve birazcık daha düşünce yapısı olan hayvanlar
Dediklerinize katılıyorum. Çok ürkek olan muhabbetim bile 2 günlük sultanın sürekli omzuma geldiğini göre göre omzuma gelmeye başlamıştı. :) Dışkı bizim için başlı başına bir problem. Yoksa dediğiniz gibi düşünmeden sultan alırdım..

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba hangi tür beslerseniz besleyin her türlü ıslak mendille evinizde gezeceksiniz. 🙂

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Farkındayım ama muhabbet ve sultan kıyasından sonra daha küçük ve temizlenebilir olması tercih sebebi oluyor.
Yorumunuzdan Sultan ı elediniz o zaman. O zaman taklit yeteneği olan tek bakabileceginiz seçenek muhabbet kuşu kalıyor. Forpuslarda çok sevimli ama taklit yetenekleri vs bilmiyorum. Yine de araştırın isterseniz.

rookiecookie

Yeni Üye
Yorumunuzdan Sultan ı elediniz o zaman. O zaman taklit yeteneği olan tek bakabileceginiz seçenek muhabbet kuşu kalıyor. Forpuslarda çok sevimli ama taklit yetenekleri vs bilmiyorum. Yine de araştırın isterseniz.
Forpusları da araştırdım evet, aslında niyetim de vardı ama biraz agresif olduklarını okudum birkaç yerde.
Teşekkürler.

koraykbl

Aktif Üye
Forpusları da araştırdım evet, aslında niyetim de vardı ama biraz agresif olduklarını okudum birkaç yerde.
Teşekkürler.
Dışkılamanın önüne maalesef geçilemeyecek ama biraz büyük olasun isterseniz rozwrella olabilir. Çok sevdim renkelerini. Apartmanda sıkıntı yaratırmı bilmem ama. Aslında alexander veya pakistanda önerirdim ama gece 4 te çığlık atıp sizi ve apartman sakinlerini uyandırmasını istemeyiz.😅

rookiecookie

Yeni Üye
Dışkılamanın önüne maalesef geçilemeyecek ama biraz büyük olasun isterseniz rozwrella olabilir. Çok sevdim renkelerini. Apartmanda sıkıntı yaratırmı bilmem ama. Aslında alexander veya pakistanda önerirdim ama gece 4 te çığlık atıp sizi ve apartman sakinlerini uyandırmasını istemeyiz.😅
Teşekkürler.

Sanırım bu işin sonu forpus olacak gibi. :)

aron

Yeni Üye
Forpuslar için şunları söyleyebilirim;

Ses --> Totale baktığımızda gün içinde diğer türlere göre çok daha sessizler ama sabah vs ortalığı inletebiliyorlar bilginize :) azımsanmayacak bir çığlıkları var

Eğitim --> Çok zeki ve oyuncular biraz izlediyseniz neler yapabildiklerini görmüşsünüzdür.

Agresiflik --> Tamamen eğitime ve ortamına bağlı olarak değişiyor, sahibine/eşine aşırı bağlanabilen fazlaca sosyal bir tür çok çabuk strese girebilir bu durumda tabi agresiflik getiriyor ama sürekli ilgilendiğinizde tam tersi inanılmaz sakin sevimli bir dostunuz oluyor. Aynı zamanda yavru olarak sahiplenmediğinizde adaptasyonu zor yetişkin forpusları eğitmek imkansıza yakın gibi 1 çiftim beni görünce hala deccal görmüş gibi davranıyorlar eş oldukları için.

Boyutları inanılmaz idealdir, cep papağanı diyorlar zaten :) Sonuç olarak dışkılama, ses, agresiflik, konusunda her kuş aynı reaksiyonları veriyor aşağı yukarı bunları kıstas almanızı önermem, sizin gibi düşünüp değerlendirip sonunda 1 takım forpus sahiplenmiştim şimdi 4 adet yavru bakıyorlar.

Bu arada benim gördüğüm en yuvacı ve bakıcı kuşlar bu konuda üstlerine tanımıyorum erkeği de dişiside inanılmaz.

teks_winrer

Paylaşımcı
Forpuslar konusunda şöyle bir ekleme yapmak istiyorum. Her şeyi kemirme gibi bir huyları var ama dikkatli olduğunuz sürece sorun olmayacaktır.

rookiecookie

Yeni Üye
Forpuslar için şunları söyleyebilirim;

Ses --> Totale baktığımızda gün içinde diğer türlere göre çok daha sessizler ama sabah vs ortalığı inletebiliyorlar bilginize :) azımsanmayacak bir çığlıkları var

Eğitim --> Çok zeki ve oyuncular biraz izlediyseniz neler yapabildiklerini görmüşsünüzdür.

Agresiflik --> Tamamen eğitime ve ortamına bağlı olarak değişiyor, sahibine/eşine aşırı bağlanabilen fazlaca sosyal bir tür çok çabuk strese girebilir bu durumda tabi agresiflik getiriyor ama sürekli ilgilendiğinizde tam tersi inanılmaz sakin sevimli bir dostunuz oluyor. Aynı zamanda yavru olarak sahiplenmediğinizde adaptasyonu zor yetişkin forpusları eğitmek imkansıza yakın gibi 1 çiftim beni görünce hala deccal görmüş gibi davranıyorlar eş oldukları için.

Boyutları inanılmaz idealdir, cep papağanı diyorlar zaten :) Sonuç olarak dışkılama, ses, agresiflik, konusunda her kuş aynı reaksiyonları veriyor aşağı yukarı bunları kıstas almanızı önermem, sizin gibi düşünüp değerlendirip sonunda 1 takım forpus sahiplenmiştim şimdi 4 adet yavru bakıyorlar.

Bu arada benim gördüğüm en yuvacı ve bakıcı kuşlar bu konuda üstlerine tanımıyorum erkeği de dişiside inanılmaz.
Detaylı bilgilendirme için çok teşekkürler. İnternette yazan bilgilerdense sahiplenen kişilerin bilgileri daha kıymetli oluyor.

Sultandan vazgeçmeyi hazmettiğim an forpus arayışına gireceğim. Samsun'da yaşıyorum ama burada pek fazla forpus yetiştiricisi yok gibi. Artık bir şekilde halledeceğiz :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Tüyleri, kanatları olan kıvrık gagalı ne olursa olsun gücünüzün yettiğini alabilirsiniz 😊 Sadece yavru almanız eğitimi açısından kolay olacaktır ona ve gerekli takviyelerini tam vermeye özen gösterin yeterli 👍

Üst Alt