• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuş nefes alırken tık tık ses çıkarıyor çok hasta

redamansy

Aktif Üye
Kuruma bir hastalık değil,hastalığın sonuçlarından birisidir. Kurumaya sebep olan hastalığı öğrenirseniz ona göre tedavi uygularsınız. Eğer kursak mantarı sebebiyle kuruma başladıysa kursaktan zeolitli besleme yapın ve care4birds fungistop ilacını kullanın,suyuna katılan kursak mantarı ilacı. Genelde 5.günde geçiyormuş @Ayvalık Jumbo Muhabbet (Duygu hocanın) kursak mantarında önerdiği ilaç bu.
Anneden bulaşmış taşıyıcı mantar dedi başka bişey demedi. Kaçıncı seviyede bilmiyorum. Bana karaciğer destekleyicisi vitamin verdi bi de ilaç verdi. Gönderdi. Ona zeolit tozum var dedim iyi gelir mi dedim hayır kullanma bunları kullan dedi ben de satın aldım hepsini

redamansy

Aktif Üye
İç parazitten kuruma olduysa daha ilk evrede falandır erken teşhis edilmesi önemli yemesinde sorun yok demişsiniz iyiye işaret mantar sökücü ve antibiyotik tedavisi uygulanıyor megabakteriye veteriner solunum ile ilgili bir şey demedi mi ona da mı sebep oluyormuş kursak mantarı benim kuşta geçirdi böyle bir sorunu yoktu belki farklı bir belirti olabilir. Tedavi sonrası kafesi de değiştirirsiniz güzelce her şeyini de dezenfekte edersiniz geçmiş olsun
Mantar var kuşum tüylerine vurmuş ve uçamıyor dedi. Mikroskoptan dışkıya baktı kocaman kelebeğe benzer şeyler vardı. Bu mantar ölürken zehir bırakarak ölüyor dedi karaciğer destekleyici verdi. Probiyotik verdi. Bi de şeffaf bi ilaç verdi ismi yok haftada her gün bir kez suyuna damlat dedi elma sirkesi de damlat dedi sonra gönderdi

redamansy

Aktif Üye
Kuruma bir hastalık değil,hastalığın sonuçlarından birisidir. Kurumaya sebep olan hastalığı öğrenirseniz ona göre tedavi uygularsınız. Eğer kursak mantarı sebebiyle kuruma başladıysa kursaktan zeolitli besleme yapın ve care4birds fungistop ilacını kullanın,suyuna katılan kursak mantarı ilacı. Genelde 5.günde geçiyormuş @Ayvalık Jumbo Muhabbet (Duygu hocanın) kursak mantarında önerdiği ilaç bu.
Mantar midedeymiş

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bir kere iyi bir kanatlı uzmanı kuşa elma sirkesi önermez. Zeolit tozunun Antifungal özelliği var yani eğer iç mantar teşhisi konulduysa 1 hafta zeolitli besleme işi çözer zaten bunu ilk yapmıyoruz . Yıllarca bu şekilde yüzlerce hasta tedavi edildi ve üstelik kanatlı uzmanı tedavisi 👍

redamansy

Aktif Üye
Bir kere iyi bir kanatlı uzmanı kuşa elma sirkesi önermez. Zeolit tozunun Antifungal özelliği var yani eğer iç mantar teşhisi konulduysa 1 hafta zeolitli besleme işi çözer zaten bunu ilk yapmıyoruz . Yıllarca bu şekilde yüzlerce hasta tedavi edildi ve üstelik kanatlı uzmanı tedavisi 👍
Ankara Uğur pet veterinere götürdüm bu sitede önermiştiniz

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Sirkeyi sindirim sistemini asidikleştirmek için vermiştir ama faydasını ve zararını bir kefeye koyup tartmak, düşünmek lazım. Sirke yerine kuşlar için üretilmiş ph düzenleyiciler var. Kanatlıoil ph düzenleyici, röhnfried avidress plus gibi. Sirkenin vücuttaki faydalı bakterileri de öldürürme ihtimali var. O yüzden önermiyoruz.
Ben videoları izleyemedim. Silinmişler, zaman geçtiği için. Ama şuna takıldım, teşhis candida tipi kursak mantarı mı, megabakteri mi? Ayrıca bir tedavi verilmeden önce, kuşun bağışıklığını güçlendirmek lazım. Takviyeli bakılmayan, hatta kötü bakılan ve zayıflamış kuş, direkt ilaç tedavisini kaldıramaz. Bence önce 1 hafta zeolitli besleme yapın. Bu sırada 3 gün entrobac, 1 gün gerwit verin. Sebze, meyve şimdilik vermeyin. Alışkın olmayan bir kuşa, birden takviye yüklemek de kötü sonuçlar doğurabilir. Sindirim sistemi alışık olmadığı için karışır.

redamansy

Aktif Üye
Sirkeyi sindirim sistemini asidikleştirmek için vermiştir ama faydasını ve zararını bir kefeye koyup tartmak, düşünmek lazım. Sirke yerine kuşlar için üretilmiş ph düzenleyiciler var. Kanatlıoil ph düzenleyici, röhnfried avidress plus gibi. Sirkenin vücuttaki faydalı bakterileri de öldürürme ihtimali var. O yüzden önermiyoruz.
Ben videoları izleyemedim. Silinmişler, zaman geçtiği için. Ama şuna takıldım, teşhis candida tipi kursak mantarı mı, megabakteri mi? Ayrıca bir tedavi verilmeden önce, kuşun bağışıklığını güçlendirmek lazım. Takviyeli bakılmayan, hatta kötü bakılan ve zayıflamış kuş, direkt ilaç tedavisini kaldıramaz. Bence önce 1 hafta zeolitli besleme yapın. Bu sırada 3 gün entrobac, 1 gün gerwit verin. Sebze, meyve şimdilik vermeyin. Alışkın olmayan bir kuşa, birden takviye yüklemek de kötü sonuçlar doğurabilir. Sindirim sistemi alışık olmadığı için karışır.
Veteriner bana içinde tahin olan kapsül verdi içinde vitaminleri içeriyormuş ağzına her gün mercimek tanesi kadar sıkıyorum. Sıkmadan önce üzerine zeolit serpsem öyle sıksam okur mu? Ayrıca ilaçlı suyunu içip içmediğinden emin değilim suyunu şırıngayla ağzına verebilir miyim? Veteriner verdiği ilacı tek başına ağzına sıkmamı istemedi su ile seyreltmek gerekiyormuş

redamansy

Aktif Üye
Kuruma hastalığı mantar dedi midedeymiş ölürken de zehir bırakarak ölürmüş anneden bulaşmış taşıyıcıymış. Küçüklüğünden beri var zaten 7 aylık şuan. Uçamıyor tüyüne vurmuş mantar dedi tüy yapısı çok bozuk

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Kuruma hastalığı mantar dedi midedeymiş ölürken de zehir bırakarak ölürmüş anneden bulaşmış taşıyıcıymış. Küçüklüğünden beri var zaten 7 aylık şuan. Uçamıyor tüyüne vurmuş mantar dedi tüy yapısı çok bozuk
Bu yazdığınızı okudum ama denilenlerde çok yanlış şeyler var. Mantar hastalığının 2 çeşidinde de kuş kusar. Bu kuş kusuyor mu? Yine 2 çeşit mantarda da dışkı suyu yeşil olur. İlk fotolarda böyle bir durum göremedim. Mantar tüye vurmaz. İyi beslenememekten, yorgun anaçların yavrularında (yine beslemenin yetersiz oluşu ve anaçların vitamin, mineral vs depolarının boşalması sonucu), tüy virüslerinden ya da bazı protozoa, iç parazit türlerinin yan etkisi olarak tüylerde bozulma olur.
Veterinerin tespit ve önerilerini ben şahsen beğenmedim. Bahsettiğiniz sıkıntıları görebileceğimiz bir video ve güncel bolca dışkının beyaz kağıt üzerinde yapılmış halini görebilir miyim?
Ayrıca zeolitli besleme, kursaktan elle besleme maması ile yapılsın mutlaka.

redamansy

Aktif Üye
Bu yazdığınızı okudum ama denilenlerde çok yanlış şeyler var. Mantar hastalığının 2 çeşidinde de kuş kusar. Bu kuş kusuyor mu? Yine 2 çeşit mantarda da dışkı suyu yeşil olur. İlk fotolarda böyle bir durum göremedim. Mantar tüye vurmaz. İyi beslenememekten, yorgun anaçların yavrularında (yine beslemenin yetersiz oluşu ve anaçların vitamin, mineral vs depolarının boşalması sonucu), tüy virüslerinden ya da bazı protozoa, iç parazit türlerinin yan etkisi olarak tüylerde bozulma olur.
Veterinerin tespit ve önerilerini ben şahsen beğenmedim. Bahsettiğiniz sıkıntıları görebileceğimiz bir video ve güncel bolca dışkının beyaz kağıt üzerinde yapılmış halini görebilir miyim?
Kuş küsmüyor hiç kusmadı. Dışkı suyu yeşil değil. Yem yiyor hatta elimle verince çok yiyor. Uçamıyor ve titreme oluyor kabartıyor kendisini hep. Ötüyor şuan. Video atarım beyaz kağıda dışkılayınca onu da atayım. Burda önerilen veterinere gittim kuruma hastası diyip 5 tane ilaç verdi satın aldım hepsini. Verdiği ilaç karaciğeri yorarmış. Tüyleri çok bozuk uçamıyor kanat çırpsa bile hemen yere düşüyor yükselemiyor

redamansy

Aktif Üye

redamansy

Aktif Üye

Üst Alt