bu üçünün aynı anda kafeste olması zararlı mı? yani mineral blok gaga taşı ve kalamar kemiği tamam ama kuş kumunu da ekleyince hepsi ağır gelmez mi? sonuçta hepsi mineral içerikl
Kum taşlıkta besinleri öğütmeleri icin gerekli bizim dişlerimizi kullandıgımız gibi düşün Gaga taşı ve kalamar kemiği gaga törpülemek icin ayrıca mineral değil kalsiyum ihtiyacını karşılarlar
Kum taşlıkta besinleri öğütmeleri icin gerekli bizim dişlerimizi kullandıgımız gibi düşün Gaga taşı ve kalamar kemiği gaga törpülemek icin ayrıca mineral değil kalsiyum ihtiyacını karşılarlar
anladım teşekkür ederim peki kum haftada bir vermek yeterli mi? mesela şimdi kumluğa biraz koydum bugün akşama kadar dursun geri çıkarayım mı pek bilmiyorum
anladım teşekkür ederim peki kum haftada bir vermek yeterli mi? mesela şimdi kumluğa biraz koydum bugün akşama kadar dursun geri çıkarayım mı pek bilmiyorum
Aynı dertten bende muzdaribim yemiyor .yemligin içine koysanda denedim kum dibe çöküyor yemler üstte kalıyor.faydasi olmuyor yani.umarım dediğiniz gibi bir sorun olmaz
Benim papağanda yemiyordu. Yemlikle kumluk hep yer değiştirdim yem sanıp yemeye başladı. Bide kum yemlik yanında. Kumluğu yemlik yanına koyun mutlaka yer. ilk başta az koyun içine darı yem koyun yemi yemeye başlar. yem yerken onu da yer sonra temiz kum koyarsın yer.
Benim papağanda yemiyordu. Yemlikle kumluk hep yer değiştirdim yem sanıp yemeye başladı. Bide kum yemlik yanında. Kumluğu yemlik yanına koyun mutlaka yer. ilk başta az koyun içine darı yem koyun yemi yemeye başlar. yem yerken onu da yer sonra temiz kum koyarsın yer.
Kumluk küçük suluk hangisinde tercih edersen. Ben kömürünü kuş kumuna karıştırarak kullanıyorum. 1 kilo kuma 100 gr kömür şeklinde. Toprağı hem mama ile hem suluk ile kafeste bulunduruyorum. Ama toprağı az tüketiyorlar haftalık değiştirmen gerekiyor nemli olması gerekiyor. Bunun için çay kaşığı kadar az koyman yeterli olur