• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! KUŞ KUMU GEREKLİ Mİ?

datlum

Aktif Üye
Muhabbet kuşum 1 yaşında, aldığımdan beri hiç kuş kumu kullanmadım mineral blok ve kalamar kemiği hep kafeste sizce kuş kumu kullanmalı mıyım?

FatihB.

Tutkulu
Muhabbet kuşum 1 yaşında, aldığımdan beri hiç kuş kumu kullanmadım mineral blok ve kalamar kemiği hep kafeste sizce kuş kumu kullanmalı mıyım?
Bence gerekli diye düşünüyorum kuş yediği besinleri daha kolay sindirir🙂

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Heryerde beyaz kumdan satılıyor ondan alma yemiyorlar. Grit kum almanı öneririm Bahar'ın dediği gibi. :)

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
İnanın aylarca durdu hiç tadına bile bakmadı beyaz anasonlu olanın. Grit kum aldım zor da buldum. Anında inip yedi. Çokta ihtiyacı varmış. :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Grit kum mu?
Mineral blok mu?
Diye sorarsanız ben grit kum derim sağlık açısından 👍

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Paraya kıyıp zamanında verselanin kristal kumunu almıştım 2 kiloluk hala duruyor arada bı tatlı kaşığı mamaya filan katiyorum.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Paraya kıyıp zamanında verselanin kristal kumunu almıştım 2 kiloluk hala duruyor arada bı tatlı kaşığı mamaya filan katiyorum.
Normal olarak ayrı yemlikte sürekli kafeste tutmuyor musun?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
İlaç suluklarda devamlı Girit kum var o ayrı şekilde duruyor

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Muhabbet kuşları tarafından yutulan kuru taneli tohumlar ilk olarak kursağa gelir. Kursakta, salgıların etkisiyle yumuşayan besinler taşlığa geçer. Taşlık, kuş tarafından yutulan besinlerin iyice öğütülmesini sağlayan kısımdır. Taşlığın kısılması, besinlerin kumlar arasında sıkışarak ezilmesine ve sindirime hazır hale gelmesini sağlar. Fakat bu kum zamanla aşınarak öğütme görevini yerine getiremeyecek kadar küçülür. Bu durumda muhabbet kuşuna kuş kumu verilmelidir. Verilmediği takdirde her ne kadar kaliteli besinle beslenmiş olursa olsun bunları sindirip özümleyemeyeceğinden bu besinlerden yararlanamazlar. Sindirimi de etkilenir. (Önerilen kum türü grit kuş kumu)

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Muhabbet kuşları tarafından yutulan kuru taneli tohumlar ilk olarak kursağa gelir. Kursakta, salgıların etkisiyle yumuşayan besinler taşlığa geçer. Taşlık, kuş tarafından yutulan besinlerin iyice öğütülmesini sağlayan kısımdır. Taşlığın kısılması, besinlerin kumlar arasında sıkışarak ezilmesine ve sindirime hazır hale gelmesini sağlar. Fakat bu kum zamanla aşınarak öğütme görevini yerine getiremeyecek kadar küçülür. Bu durumda muhabbet kuşuna kuş kumu verilmelidir. Verilmediği takdirde her ne kadar kaliteli besinle beslenmiş olursa olsun bunları sindirip özümleyemeyeceğinden bu besinlerden yararlanamazlar. Sindirimi de etkilenir. (Önerilen kum türü grit kuş kumu)
Trakyalı yine farkını koydun helal olsun. :)