• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuş Kafesi ve Parçalarını Temizleme rutini

cagannnn

Yeni Üye
Arkadaşlar gemini yardımıyla böyle bir rutin hazırladım sizce bunu yapmak iyi midir şöyle yapsan daha iyi olur dediğiniz biyer varmı?

Ekli dosyalar

cagannnn

Yeni Üye
Kuşum muhabbet kuşu erkek yaklaşık 2-2.5 aylık bir kuş klima açma sebebim temizlik sonrası banyoluğunu takacağım tüy kapsüllerini kolayca çıkarması ve temizlenmesi için

efe1903

Tutkulu
Ben kafesi temizlerken sirke kullanıyorum, tünekleri ise ıslatıp 1 saat falan fırınlıyorum.

perfectr

Aktif Üye
Kafesçiler nemli bezle silinmesini asla yıkanmamasını pas küf olacağını belirtiyor. Ahşap tüneklerde yıkandığında içi kurumadığı için kırılabiliyor. Tartışmaya açık.

Sonuç olarak kafesi az nemli bezle siliyorum. Alt çekmeceleri plastik olduğu için onları yıkıyorım. tünek ve sulukları da 3 ayda bir değiştirmek mantıklı.

cagannnn

Yeni Üye
Kafesçiler nemli bezle silinmesini asla yıkanmamasını pas küf olacağını belirtiyor. Ahşap tüneklerde yıkandığında içi kurumadığı için kırılabiliyor. Tartışmaya açık.

Sonuç olarak kafesi az nemli bezle siliyorum. Alt çekmeceleri plastik olduğu için onları yıkıyorım. tünek ve sulukları da 3 ayda bir değiştirmek mantıklı.
Direkt su içinde tutmayı düşünmüyorum hocam tünekleri sirkeli ılık suyla güzelce fırcalayıp kurulama kararı aldım su icinde bekletmek falan doğru değilmiş sanırım kafeside güzelce yıkadıktan sonra kuru bezle kurulamaya karar verdim

Üst Alt