• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuş ile yurtdışı uçak yolculuğu

Boncuk1402

Aktif Üye
Merhabalar, Hollandaya taşınacağım için muhabbet kuşumu bırakacak kimsem olmadığından yanımda götürmek istiyorum. Sanırım AJet kabinde muhabbet kuşu kabul ediyormuş. Bunun için izlemem gereken yollar konusunda yardımcı olabilir misiniz? Aşı, belge olarak ne gibi şeyler yaptırmam gerekiyor? Bir de bunlar ortalama ne kadar zaman alıyor? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Boncuk1402

Aktif Üye
Türk havayolları ve Ajet izin veriyormuş kabin içinde muhabbet kuşlarına. Sitelerinde öyle yazıyor.

Boncuk1402

Aktif Üye
Evet vaktım bu siteden ama danışmanlık alalım diye sanki ekstra birkaç evrak varmış gibi yazmışlar. Daha önce yurtdışına giden birileri varsa tavsiye almak istedim. Teşekkür ederimm ☺

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
İlçe tarım müdürlüğüne gidin sizi yönlendirirler ama eğer gitmenize bir aylık zaman varsa uğraşın derim çünkü karantina süreci var👍

Boncuk1402

Aktif Üye
İlçe tarım müdürlüğüne gidin sizi yönlendirirler ama eğer gitmenize bir aylık zaman varsa uğraşın derim çünkü karantina süreci var👍
Şuan hollandadayım ben o yüzden gidemiyorum bilgi almak için. Ocak ayında gelip kuşumu alıcam. Ne kadar süre karantinada kalması gerekmekte acaba? Aileme başlatıyım süreci. Çok teşekkür ederim.

mirage92

Yeni Üye
Yurtdışı uçuşlarına kuş kabul edilmiyor sadece yurtiçi uçuşlarda kabul ediliyorlar diye biliyorum. Kedi köpekte sınırlama yok yurtiçi yurtdışı uçabiliyor. Kuşlar kuş gribi gibi hastalıkları yaydığı için kabul edilmediği gerekçe gösteriliyor. Araştırmanızı öneririm. Arayıp doğrudan bilgi alın havayolu şirketlerinden ve eğer biliyorlarsa tarım ilçe müdürlüklerinden.

Boncuk1402

Aktif Üye
Yurtdışı uçuşlarına kuş kabul edilmiyor sadece yurtiçi uçuşlarda kabul ediliyorlar diye biliyorum. Kedi köpekte sınırlama yok yurtiçi yurtdışı uçabiliyor. Kuşlar kuş gribi gibi hastalıkları yaydığı için kabul edilmediği gerekçe gösteriliyor. Araştırmanızı öneririm. Arayıp doğrudan bilgi alın havayolu şirketlerinden ve eğer biliyorlarsa tarım ilçe müdürlüklerinden.
Anladım yani havayolunun sitesinde muhabbet kuşlarını kabul ediyoruz yazıyor yurt dışı uçuşlarda hatta ücreti bile var. İl tarımdan da bilgi almaya çalışacağım. Uçak şirketleri için bir problem yok sanırım dediğim gibi sadece türk hava yolları ve Ajet izin veriyor. Ama hollandaya girerken bir şey gerekiyor mu ekstra bilmiyorum henüz.

mirage92

Yeni Üye
Hollanda hangi belgeleri istiyor öğrenmeye çalışın onları Türkiye'den temin ederseniz sorun yaşayacağınızı sanmıyorum

mirage92

Yeni Üye
Bu tarz şikayetler de var söylediğiniz uçuş şirketlerinde. Umarım götürebilirsiniz yavrunuzu 🙏

Boncuk1402

Aktif Üye
Bu tarz şikayetler de var söylediğiniz uçuş şirketlerinde. Umarım götürebilirsiniz yavrunuzu 🙏
Aa tamamdır. Hepsini dikkate alacağım. Umarım bir sorun yaşamam. Yoksa başka birine sahiplendirmeyi düşünmek zorunda kalacağım ve bunu hiç istemiyorum :( yardımınız için teşekkür ederim.

Boncuk1402

Aktif Üye
Merhabalar tekrardan. Kuşumu sonunda Hollanda’ya yanıma getirebildim. Benim için gerçekten uzun bir süreç oldu ama kuşumdan asla vazgeçmemek için ona en iyi bakabilcek olanın ben olduğumu bildiğim için elimden helen her şeyi yaptım ve şuan çok sağlıklı ve mutlu kendisi ☺ Bu süreç uzundu çünkü yurtdışına kuş götüren çok az kişi olduğu için konuyla alakalı bilgi bulmak gerçekten çok zor. Ben de bu yüzden bu süreci anlatmak istedim bir gün birinin işine yarar diye☺

Boncuk1402

Aktif Üye
Öncelikle ilk yapılması gereken şey bulunduğunuz yerdeki ilçe tarıma giderek ben kuşumu yurtdışına çıkarmak istiyorum demek. Avrupa ğşkelerine götürmek için 3 yol bulunuyo. Ya kuşunuzun kuş gribine karşı aşılı olması ya uçuşunuzdan mnce 14gün karantinada kalmalı ve sonunda kuş gribi testi olmalı ya da 30 gün başka kuşla temas etmeden karantinada olmalı ki bu en kolay yöntem :) Karantina dedikleri şey evde sizinle duruyor bu arada yani resmi bi kontrol mevcut değil sadece beyan 😂 Sadece 30 günü ilçe tarımla başlatıp onunla bitirmelisiniz.

Boncuk1402

Aktif Üye
Burda önemli olan şey kuşun ayağında halka olması. Bu aslında zorunlu bir uygulama ya çip ya da halka istyorlar ama benim durumumda Boncu’ğa küçükken halka takılmadığı için artık takılanıcağı söylendi ve ilçe tarımdakiler insiyatif alıp ayağında olmasına gerek yok halkayı yanınızda getirseniz olur dedi fakat herkes böyle davranır mı bilmiyorum. Önceden bir teyit etmek iyi olabilir.
Karantinanın bitiş tarihinden en az 1 gün sonraya bilet almalısınız. Ajet dışında hiçbir havayolu yurtdışına kuş taşımamakta bu yüzden bileti ordan almanızı tavsiye ederim.
Bileti aldıktan sonra kuşu uçağa kaydettirmelisiniz. Bunu hızlı yapmanızı öneririm çünkü eğer uçakta başka bir kedi kaydı olursa kuşunuza kayır yapılmıyor.
uçuştan 2 gün önce ilçe tarıma kuşunuzla gidip uluslarası sağlık sertifikanızı almanız gerekmekte. Bu kuşlar için bir pasaport. Bunu aldıktan sonra 2 gün içinde uçuşunuzu yapabilirsiniz.
Ayrıca Ajet herhangi bir veteriner hekimden kuş için uçması konusunda hiçbir sıkıntı yoktur yazısı istiyor. Gayet kolay alınan bir belge kuşunuzla birlikte veterinere gitmeniz yeterli. Bunları tamamladıktan sonra uçması için tüm belgeler hazır hale geliyor :)

Boncuk1402

Aktif Üye
Uyarmak istediğim birkaç nokta var:
1.si Ajetle çok kötü bir olay yaşadım ne yazık ki. Güvenmediğim için havayolunu uçuşumdan önce 10 kez aramışımdır bir sıkıntı var mı diye ve hep her şeyin yolunda olduğu cevabını aldım. Uçuş günü kontuarda tüm biletleme işim yapıldı ve uçağın kapısına gittim. Tam uçağa girmek için sıra beklerken Ajet diye aldığım uçak bi anda Sunexpress olduğu için ve onlar da uçağa kuş kabul etmediği için kuşumun uçamayacağını öğrendim. Benim için çok zorlu bir süreçti çünkü uçaktan inmek zorunda kalıp ertesi gün aktarmayla uçtuk. Burda yapmanızı tavsiye ettiğim şey havayolunu son dakikaya kadar arayıp uçak tipini teyit etmeniz ve kontuarda uçakla alakalı bir sorun olup olmadığını sormanız. Çünkü ne yazık ki insanlar işlerini doğru yapamadıkları için böyle büyük sıkıntılar yaşayabiliyosunuz 😂 önceden tedbirli olmak lazım.

Boncuk1402

Aktif Üye
Umarım birilerine yardımı dokunur bu yazdıklarımın. Tüm çocuklar en çok sizin yanınızda güvende ve onlara en iyi siz bakabilirsiniz. İmkanınız varsa onlardan vazgeçmemek için her şeyi yapın. Minicikler ama kendilerini çok sevdiriyo keratalar. Hepsini tüyü kadar ömrü olsun ❤❤❤

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Umarım birilerine yardımı dokunur bu yazdıklarımın. Tüm çocuklar en çok sizin yanınızda güvende ve onlara en iyi siz bakabilirsiniz. İmkanınız varsa onlardan vazgeçmemek için her şeyi yapın. Minicikler ama kendilerini çok sevdiriyo keratalar. Hepsini tüyü kadar ömrü olsun ❤❤❤
Elbette deneyiminiz birilerine yardımcı olacaktır. Teşekkürler.

Son düzenleme:

Ece A.🥇

Tutkulu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Yardımsever üye
Sizinle gelebilmiş olmasına gerçekten sevindim, emeğinize yüreğinize sağlık🙏🌸 bizimle bu değerli bilgileri paylaştığınız için de teşekkür ederiz🌹

chaosid

Yeni Üye
Benim 10 kuşum var ve gideceğim ülkeye Ajet uçuşu yok :rolleyes: Komşu ülkeye gidip trenle geçiş yapsam belki olur. Ama toplu götürmeme izin vereceklerini sanmıyorum. Her defasında tek tek karantinaya soksam 10 kuşu nakil etmem neredeyse 1 yılı bulacak.

Bilgiler bir umut ışığı oldu, teşekkürler

Üst Alt