• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuş için arkadaş

Merhaba, 2 yaşında dişi bir forpus papağanım var. Son zamanlarda evde biraz yalnız kalıyor, bu yüzden ona bir arkadaş almak istiyorum. Erkek forpus alıp yavru büyütmeyi düşünmüyorum. Bu nedenle anlaşabileceği ve kavga etmeyeceği bir kuş türü arıyorum. Sizce hangi tür ve cinsiyet daha uygun olur? Kuşlar hakkında çok bilgim olmadığını da belirtmek isterim.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, 2 yaşında dişi bir forpus papağanım var. Son zamanlarda evde biraz yalnız kalıyor, bu yüzden ona bir arkadaş almak istiyorum. Erkek forpus alıp yavru büyütmeyi düşünmüyorum. Bu nedenle anlaşabileceği ve kavga etmeyeceği bir kuş türü arıyorum. Sizce hangi tür ve cinsiyet daha uygun olur? Kuşlar hakkında çok bilgim olmadığını da belirtmek isterim.
Bence kendi türü daha iyi olur forpuslar biraz kıskanç oluyor ☺ Ama forpuslar konusunda üstad @Şehmus BAKIR hocamız cevaplasa daha iyi ☺

Sygoldex

Aktif Üye
İlk olarak karakter en önemlisi ancak genelde farklı türler çok iyi anlaşamıyor. Forpuslar baskın ve kıskançtır. Yanına alacağınız başka bir türle anlaşması zordur. Odanın farklı köşelerinde olsalar da, bakışlarla ve ötüşmelerle birbirlerini baskılayabilirler. Özellikle dişiler daha fenadır. Bence en iyi, en sağlıklı seçenek Erkek Forpus almak. En iyi şekilde anlaşabileceği seçenek olur. Yuvalık koymadığınız taktirde yavru almak zor olacağı için sıkıntı olmaz. Ancak hiçbir şekilde Forpus almayıp başka tür istiyorsanız yine de alacağınız kuşun erkek olmasını tavsiye ederim. Erkek bir muhabbet kuşu almanın farklı seçenek olarak en sağlıklısı olacağını düşünüyorum. Muhabbet kuşları aşırı sakin hayvanlar. Sultan papağanlarıyla nasıl anlaşır bilemiyorum arada fazla bir boyut farkı var ancak yine de sultan papağanlarıda genel olarak sakin hayvanlar. Cennet/Sevda papağanı türlerini önermem. Bu küçük yaratıklar hem genel olarak fazla ötüyor hemde biraz daha yabani ve agresifler. Saldırabilirler.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Forpus a forpus uygun olur ama illa farklı tür isterseniz ve kuşunuz dişiyse muhabbet deneyin anlaştıkları oluyor

Üst Alt