• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eş seçimi kuş cinsiyeti

Eymenn

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşumun eşi öldü yarın dişi bir kus alacagım yasını ve cınsını tam olarak nasıl anlayabılırım

limelia

Yeni Üye
Yetişkin almak istiyor iseniz kahverengi cere veya açık mavi etrafı burun çevresi beyaz olan bir ceresi olur.Yeni ölmüş ise hemen yanına dişi almak doğrumu bilemedim.1 ay farklı bir kafeste farklı bir odada Karantinaya alın herhangi bir hastalık durumundan dolayı.Dişiler eşlerini kendileri seçer ama erkek kuşu hastalık olup olmadığını bilmediğin bir kafese koyup eş seçmesini istemek doğru değil.1 ay sonra aynı odada farklı kafeste birbirlerini görsünler hemen aynı kafese koymayın.Birde dişinin baskın olmaması gerekiyor.Dişi baskın olursa erkeği eş olarak seçemeyebiliyor.Aynı durumu yaşadım 3 ay sonunda eş olarak gördü .Çünkü erkek baskın değildi dişiye göre.

Ekli dosyalar

Eymenn

Yeni Üye
🙏🏻🙏🏻 bende aynısını dusundum kusum yaklasık 10 gundur karantinad ve eşi oldukten sonra fazladan kafesım olmadıgı ıcın kafesı dezefenkte ettım yemlık suluk falan degıstı sımdı yarın alacagım kus ıcınde kafes alacagım ve onuda 10 gun ayrı odada karantına edıp sonra 1 haftada yan yana getırdıktwn sonra bırlestırmeyı düşünüyorum sence uygunmudur??

limelia

Yeni Üye
1 ay karantinada bekletmeniz daha uygun olur.

Eymenn

Yeni Üye
Tessekur ederım bilgilendırme ıcın

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tessekur ederım bilgilendırme ıcın
Merhaba
Dişi kuş eşini kendi seçer, güvenilir bir petshop yada üretici varsa erkeği götürün, dişilerin içine bırakın, dişi seçsin eşini
Eve getirdiğiniz dişi erkeği beğenmez baskın olursa kanlı kavga olur ve kuş zarar görür

Eymenn

Yeni Üye
Kusumu goturme ıhtımalım yok maalesef hasta olma ıhtımalı falan var

Eymenn

Yeni Üye
Cok arada kaldım kusumu dışarı çıkarsam hasta olabılır soguktan kendı arabamla gıtmıyorum

Üst Alt