• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuş asla alışmıyor ve ısırıyor

vadidekizambak

Paylaşımcı
Merhabalar kuşumu alalı yaklaşık dört ay olacak 2022 doğumlu. Geldiğinden beri çok güzel bakıyorum kafes içi eksiği hiç yok. ( mineral taşı, gaga taşı, kalamar kemiği, dal darısı, vitamini, kendi yemi, oyuncakları) ilk zamanlar alışma süreci dedik. Bizim de hatalarımız oldu alışsın diye üç dört kez elimize aldık bu ay sonra çok kirlendi diye korkutmadan üstten yıkadık kuş banyoluğunda şimdi daha da korkuyor biz kafese yaklaşınca bile korkuyor kafes içinde kaçıyor. Tüy dökme döneminde demişlerdi buradan ama iki ayda oldu ne kadar sürüyor bu süreç onu merak eriyorum. Nasıl alıştırabilirm? İki ay önceye kadar yine bazen kafamıza konuyordu elimizden yemek yiyordu ama şimdi hiç.

vadidekizambak

Paylaşımcı
Bir de kafesine bir oyuncak aldık yeni bir ay falan oldu. Ona çok alıştı çok sevdi sürekli oyuncağı ile oynuyor. Oyuncağın dibinde uyuyor hep oyuncakla ilgileniyor. Biz gündüzleri evde yokuz çalışıyoruz ama her akşam ya da iki akşamda bir kafesi açıyoruz uçuyor geri kafesine gidiyor onda sorun yok. Evde olduğum gündüzlerde de hep ek gıda veriyorum yumurta gibi yeşillik gibi ya da meyve gibi. Kafes temizliğini bile her hafta sirkeyle yapıyorum artık alışsın istiyoruz ne yapalım?

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Oyuncakları kaldırın kafes içi eğitim verin. Konuşan muhabbet kuşu videoları açın elinizi telefonun önüne koyun meraklanıp gelir bir süre sonra

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Genelde alıştırmak için kuş kafesten çıkarılmaz, kafeste ilgilenebileceği bir şey olmaz oyuncak, salıncak, merdiven vs.. sık sık kafes yanına gidilip yumuşak sesle konuşulur, sesinize alışınca yavaşça kafese daha da yaklaşmaya başlarsınız, yavaşça kafes üstüne elinizi koyarsınız, sonraki aşamada yavaşça kapıyı açar elinizi kapıda tutarsınız her biri için alışmasını bekler, gün içinde sık sık yanına giderseniz 10 gün kadar sürüyor bu süreç.. tabii ki kuşun mizacına, yaşına, size gelmeden önce yaşadığı herhengi bir travma varsa bunlara göre de artabilir veya azalabilir

vadidekizambak

Paylaşımcı
Çok teşekkürler dediklerinizi uygulayacağım. Peki oyuncakları çıkarırsam üzülür mü çok alıştı onlara şu an.

kuzukulagi

Aktif Üye
Çok teşekkürler dediklerinizi uygulayacağım. Peki oyuncakları çıkarırsam üzülür mü çok alıştı onlara şu an.
Oyuncağını uzaklaştırmanıza bence gerek yok ben kuşum elime gelmezken ısırırken sevdiği bir oyuncağı elime aldım yavaş yavaş yaklaşarak bekledim oyuncağa ister istemez temkinli yavaş bir şekilde yönelmeye başladı. Oyuncağı oynamasına izin vererek sonra biraz daha elinize çıkacak şekilde oyuncağı koyarak sabırla eğitebilirsiniz. Uyarmak için hep ısırdı elimi kolumu ama sabrettim zamanla alıştı bana şimdi maşallah uyarmak için bile sert ısırmaz. Siz de oyuncaklarını, yeşilliği, yemi ya da daldarıyı kullanarak bu şekilde eğitebilirsiniz. Sohbet etmek ismini söylemek de önemli size güvenmesi tanıması açısından. Kimisi eline gelsin diye hayvanı aç bırakıyor böyle kötü şeylere gerek yok güzellikle halloluyor hallolmalı :)

Üst Alt