• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kurutma makinesiyle kuruttum

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Yani kurutma makinesinden dolayı ayak felci geçirme ihtimali yok değil mi çok vicdan azabı çekiyorum. 2 gündür elle besliyorum bugün biraz kendi yemeye başladı.
Merhaba, gönderdiğiniz video çok kısa. Hep bu videodaki gibi kuyruğu oynuyor mu nefes alırken? Petshoptan kaçıp direkt sizin balkona mı geldi? Yoksa kedi saldırısına uğramış olabilir mi? Kedilerden görünmeyecek de olsa bir çizik alırsa maalesef antibiyotik tedavisi yapmak gerekir. Çünkü kedilerin ağzında ve tırnaklarında bulunan bakteriler kuşları maaelesef öldürebiliyor. Enfeksiyonda kendini önce felçlerle belli edebilir. Kedi saldırısı olmadığından kesinkes eminseniz ve kuşu sahiplendiyseniz, bölünmüş olarak röhnfried entrobac ve gerwit temin edelim. Kafeste de her zaman grit kuş kumu bulunsun. Ürünleri mamaist den alabilirsiniz. Ürünler gelince yazarsanız dozaj ve kullanım şekillerinsen bahsederiz.

İki soruma da yanıt verirseniz, bir de daha uzun bir video eklerseniz, size daha iyi yardımcı olabiliriz. Daha çok birikmiş dışkı görelim. Ayrıca yukarıda elle beslenmeli denmesi elle besleme mamasıyla kursaktan ya da iğnesiz şırınga ile beslemek anlamında. Yemi elinizle tutup yedirmek şeklinde değil.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Video bekliyoruz? Sorulan sorulara da cevap 
@senaxwat

senaxwat

Yeni Üye
Merhaba, gönderdiğiniz video çok kısa. Hep bu videodaki gibi kuyruğu oynuyor mu nefes alırken? Petshoptan kaçıp direkt sizin balkona mı geldi? Yoksa kedi saldırısına uğramış olabilir mi? Kedilerden görünmeyecek de olsa bir çizik alırsa maalesef antibiyotik tedavisi yapmak gerekir. Çünkü kedilerin ağzında ve tırnaklarında bulunan bakteriler kuşları maaelesef öldürebiliyor. Enfeksiyonda kendini önce felçlerle belli edebilir. Kedi saldırısı olmadığından kesinkes eminseniz ve kuşu sahiplendiyseniz, bölünmüş olarak röhnfried entrobac ve gerwit temin edelim. Kafeste de her zaman grit kuş kumu bulunsun. Ürünleri mamaist den alabilirsiniz. Ürünler gelince yazarsanız dozaj ve kullanım şekillerinsen bahsederiz.

İki soruma da yanıt verirseniz, bir de daha uzun bir video eklerseniz, size daha iyi yardımcı olabiliriz. Daha çok birikmiş dışkı görelim. Ayrıca yukarıda elle beslenmeli denmesi elle besleme mamasıyla kursaktan ya da iğnesiz şırınga ile beslemek anlamında. Yemi elinizle tutup yedirmek şeklinde değil.
Pardon ben elle yedirmeyi yanlış anlamışım.Şuan zaten kendi yiyor. Ve evet kuyruğunu sürekli sallıyor.Ve maalesef kedi sakdırısına uğradı mı bilmiyorum.Ama ilk geldiğinde direkt belli olmaz mıydı yani hemen hastalanırdı sanki

senaxwat

Yeni Üye
Daha uzun video ve birkaç dışkı istenmiş sizden 👍
Teşekkürler ben kuşumun durumu için daha bilgili kişilerle görüştüm ve şuan kuşumun durumu gayet iyiye gidiyor. Hesabımıda kapatırsanız çok mutlu olurum. Burayla artık işim olmaz,hiçbir şekilde yararını göremedim. İyi günler

Doğacı

Eski Forumcu
Teşekkürler ben kuşumun durumu için daha bilgili kişilerle görüştüm ve şuan kuşumun durumu gayet iyiye gidiyor. Hesabımıda kapatırsanız çok mutlu olurum. Burayla artık işim olmaz,hiçbir şekilde yararını göremedim. İyi günler
Keşke en başından görüşseydiniz fön makinesi kullanmazdınız, kullanılmasının tehlikeli olduğunu öğrenmiş olurdunuz. Neyse, olan oldu iş işten geçti ama kuşu Allah korudu,şükür ki ölmemiş

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hayvancağızın iyi olduğuna sevindim eğer doğruysa 👍Hesabınızı değerlendircez girmek istemezseniz ve burayla daha işiniz yoksa girmezsiniz olur biter yolunuz açık olsun sizede iyi günler 👋

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hayvancağızın iyi olduğuna sevindim eğer doğruysa 👍Hesabınızı değerlendircez girmek istemezseniz ve burayla daha işiniz yoksa girmezsiniz olur biter yolunuz açık olsun sizede iyi günler 👋
Çok kıymetli Şehmus BAKIR hocam. Konunun sahibi çok bilgili kişilerle görüşmüş ya🤣🤣🤣el beslemeyi yanlış anladım yazmış🤣🤣🤣eline yemi koyup uzatmış hayvancağıza🤣🤣🤣
Sonuç işkence.. Yazıkki bilmemek ayıp değil ısrar edip öğrenmemek ayıp👍

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Sayılır. İlk haliyle şuankinin arasında epey bi fark var. Teramisin incinmesi veya herhangi bi doku zararı için değil mi?
Evet ayaklarında his kaybı varsa güçlendirmesi için.

Ne gibi bir faydasını göremediniz acaba? Konunuza elinden geldiğince bilgilerini aktaran oldu ama sizin net cevaplar vermemişsiniz. Neyse kuşunuz iyi olsunda, bizim için önemli olan o. :)

senaxwat

Yeni Üye
Hayvanın durumu ile ilgili size neden yalan söyleyeyim beyefendi?
Çok kıymetli Şehmus BAKIR hocam. Konunun sahibi çok bilgili kişilerle görüşmüş ya🤣🤣🤣el beslemeyi yanlış anladım yazmış🤣🤣🤣eline yemi koyup uzatmış hayvancağıza🤣🤣🤣
Sonuç işkence.. Yazıkki bilmemek ayıp değil ısrar edip öğrenmemek ayıp👍
Kuşum 2 aylık yani nasıl yemek yiyeceğini biliyor. Elime koyup yedirmediğim sürece de yemiyor. İsterseniz onuda yapmayayım da hayvan ölüp gitsin? Anladığım kadarıyla bunu istiyorsunuz. Lütfen haddinizi bilin 2 seferdir işkence diyorsunuz ama emin olun sizden daha çok sevgi ve alaka veriyorumdur. Kuş bakmayı öğrenmişsiniz ama ne yazıkki insan olmayı öğrenememişsiniz.

senaxwat

Yeni Üye
Evet ayaklarında his kaybı varsa güçlendirmesi için.

Ne gibi bir faydasını göremediniz acaba? Konunuza elinden geldiğince bilgilerini aktaran oldu ama sizin net cevaplar vermemişsiniz. Neyse kuşunuz iyi olsunda, bizim için önemli olan o. :)
Sadece bu başlık için söylemedim. Teramisin önerisi içinde teşekkürler. Duruma göre kullanabilirim. İyi günler

senaxwat

Yeni Üye
Keşke en başından görüşseydiniz fön makinesi kullanmazdınız, kullanılmasının tehlikeli olduğunu öğrenmiş olurdunuz. Neyse, olan oldu iş işten geçti ama kuşu Allah korudu,şükür ki ölmemiş
Çok haklısınız ama bizim kuş sahiplenmek gibi bir niyetimiz yoktu ve birden bire kendi geldi ve bu zaman içerisinde bilgili kişilerden fikir alma şansım olmadı. Teşekkürler

Doğacı

Eski Forumcu
Çok haklısınız ama bizim kuş sahiplenmek gibi bir niyetimiz yoktu ve birden bire kendi geldi ve bu zaman içerisinde bilgili kişilerden fikir alma şansım olmadı. Teşekkürler
Kuşunuzun son halinin fotoğrafını atar mısınız ? Güncel durumunu anlamak adına

senaxwat

Yeni Üye
Kuşunuzun son halinin fotoğrafını atar mısınız ? Güncel durumunu anlamak adına
2-3 içerisindede boyasız ve daha büyük bir kafes alacağız. Şuanda mutlu ve bizi görünce ötmeye başlıyor. Sadece ayaklarındaki halsizlik hala devam ediyor oda sinirsel bi durummuş. Bize gelmeden önce oluşan bi durum olduğunu öğrendik ve vitamin takviyesi yapıyoruz. İyi günler.
CA7EDD90-E9C9-4599-98D8-9BC70003EC23.jpeg4DB6612A-1B3A-41F0-8178-D36EB9FEA515.jpeg560CA0DB-6723-467B-8E58-DB2D98817B98.jpegP

Doğacı

Eski Forumcu
2-3 içerisindede boyasız ve daha büyük bir kafes alacağız. Şuanda mutlu ve bizi görünce ötmeye başlıyor. Sadece ayaklarındaki halsizlik hala devam ediyor oda sinirsel bi durummuş. Bize gelmeden önce oluşan bi durum olduğunu öğrendik ve vitamin takviyesi yapıyoruz. İyi günler.
Ekli dosyayı görüntüle 54400Ekli dosyayı görüntüle 54401Ekli dosyayı görüntüle 54402P
Çok güzel bir kuş mâşâallâh. Hangi takviyeleri kullanıyorsunuz? Petsop tarzı sağlık ürünlerini tavsiye etmiyoruz. Enntrobac probiyotik,Gervit multivitamin,BT Amin Forte elinizde olsun ana temel takviyelerden sayılırlar Röhnfried marka tavsiye ediyoruz. Ayak kısmını yakından video olarak çekip paylaşır mısınız

senaxwat

Yeni Üye
Çok güzel bir kuş mâşâallâh. Hangi takviyeleri kullanıyorsunuz? Petsop tarzı sağlık ürünlerini tavsiye etmiyoruz. Enntrobac probiyotik,Gervit multivitamin,BT Amin Forte elinizde olsun ana temel takviyelerden sayılırlar Röhnfried marka tavsiye ediyoruz. Ayak kısmını yakından video olarak çekip paylaşır mısınız
Kuşumuz gerçekten çok güzel teşekkürler Veterinerimiz şırınga içine d vitamini verdi günlük 1 damla veriyoruz hangi ürün bilmiyorum birde b vitamini var fotoğrafını bırakırım. Dediğiniz vitaminler tam olarak ne işe yarıyor ve kaç günde bir ve ne miktarda veriliyor biraz bilgi alabilir miyim? Videonun linkinide hemen paylaşıyorum
Ayaklarını yakından çekmeme pek izin vermiyor ama bir fotoğraf çektim image.jpg umarım video sizin için yeterlidir. Bu arada dışkısında problem yok,olması gerektiği gibi Streamable Video
image.jpgimage.jpgimage.jpg

Doğacı

Eski Forumcu
Kuşumuz gerçekten çok güzel teşekkürler Veterinerimiz şırınga içine d vitamini verdi günlük 1 damla veriyoruz hangi ürün bilmiyorum birde b vitamini var fotoğrafını bırakırım. Dediğiniz vitaminler tam olarak ne işe yarıyor ve kaç günde bir ve ne miktarda veriliyor biraz bilgi alabilir miyim? Videonun linkinide hemen paylaşıyorum
Ayaklarını yakından çekmeme pek izin vermiyor ama bir fotoğraf çektim Ekli dosyayı görüntüle 54416 umarım video sizin için yeterlidir. Bu arada dışkısında problem yok,olması gerektiği gibi Streamable Video
Ekli dosyayı görüntüle 54413Ekli dosyayı görüntüle 54414Ekli dosyayı görüntüle 54415
Dediğim ürünler profesyonel takviyelerdendir. Probiyotik sindirim sistemi için ve bazı hastalıkları bastırıyor. Gervit içinde 18 adet vitamin var güzel bir vitamin ürünü. BT Amin Forte de tüyleri için ve bazı şeyler için faydalı,B vitamini.
Ürünleri alırsanız sorarsınız kullanımını tarif ederiz.

Kuşunuz hiç adım atamıyor mu? Ayrıca siz yine de dışkı fotoğrafı yükleyin,belki de normal değildir..

senaxwat

Yeni Üye
Dediğim ürünler profesyonel takviyelerdendir. Probiyotik sindirim sistemi için ve bazı hastalıkları bastırıyor. Gervit içinde 18 adet vitamin var güzel bir vitamin ürünü. BT Amin Forte de tüyleri için ve bazı şeyler için faydalı,B vitamini.
Ürünleri alırsanız sorarsınız kullanımını tarif ederiz.

Kuşunuz hiç adım atamıyor mu? Ayrıca siz yine de dışkı fotoğrafı yükleyin,belki de normal değildir..
Şöyle bugün parmağımı falan hafiften sıkmaya başladı.Ayağı dışında çok enerjik bir kuş. Tüneğin üstüne falan çıkıp konuyor,sürekli olarak tellerin üstünde duruyor ve telden tele geçiyor ama çok fazla yürümüyor . Kuşun normal halini bilmediğim için yürümeyi çok sevmediğini düşündüm.. Yarın dışkısını müsait olduğum bi an atabilirim.Ve görseldeki kullandığım B vitamini sizce nasıl? Ve dediğiniz ürünleri kullanımına göre alacağım siz bana açıklarsanız hemen temin edip kullanmaya başlarım.

Doğacı

Eski Forumcu