• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuruma ve İshal

gaziaydogann

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kuruma, İshal
Merhaba herkese. Çok çok yeni bir üyeyim. Bir başkasından kuş sahiplendik 2 hafta kadar önce fakat kuşumuz geldiğinde çok titriyor halsiz sakin duruyordu. Ciddi manada ishal sorunu vardı ve kuyruğu bu sebeple düşmüştü. Eski sahiplerine sorduğumuzda yaklaşık 2 ayı aşkın bir süredir bu halde olduğunu söylediler. Hemen veterinere götürdük antibiyotik verdi günde 2 damla damlatıyorduk ağzına ve bunlarla birlikte darı, suyuna aspirin, pirinç suyu ve hatta suyuna 1 damla kadar elma sirkesi damlattık. Kafesini sürekli olarak temiz tuttuk. Neredeyse tuvaletini her yaptığında temizledi annem. Son iki gündür tüneğinin altında ona oluşturduğumuz alanda duruyor çok bitkin ve sürekli gözü kapalı hatta kafasınıda koyuyor bazen yere fotoğraflarda da göreceksiniz durduğu yeri. İshali hala devam ediyor ama 10 kez yapıyorsa 7 si falan normale döndü sayılır. Neler yapabilirim? İş işten çoktan geçti mi? Kuşum bu durumdayken acı çekiyor mu? Ne yapmalıyım lütfen deneyimli arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olabilir mi

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Foruma hoş geldiniz geçmiş olsun. Suyuna aspirin, elma sirkesi vb ürünler katmayınız. Kuşunuzun durumu ciddi görünüyor acilen bir kanatlı uzmanı görmeli. Temiz bir peçete üzerine yeni yapılmış dışkı resmi ekleyebilirseniz bakalım ancak buradan yaptırılacak fazla bir şey yok . İkamet ettiğiniz yere göre kanatlı uzmanına yönlendirelim.

gaziaydogann

Yeni Üye
Foruma hoş geldiniz geçmiş olsun. Suyuna aspirin, elma sirkesi vb ürünler katmayınız. Kuşunuzun durumu ciddi görünüyor acilen bir kanatlı uzmanı görmeli. Temiz bir peçete üzerine yeni yapılmış dışkı resmi ekleyebilirseniz bakalım ancak buradan yaptırılacak fazla bir şey yok . İkamet ettiğiniz yere göre kanatlı uzmanına yönlendirelim.
Muğla/Milasta yaşıyorum. Bunlar şuan kafesinde varolanlar temizleyip peçeteye yaptığında da paylaşacağım. Endişem ölmek üzere olduğu yönünde bu sebeple ne yapacağımı şaşırdım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Yakınlarda kanatlı uzmanı varsa acil götürün eğer yoksa evde yapabileceğiniz teksey kuşa şırınga ile mama ve su vermektir.haslanmis yumurta sarısı ve mısır unu sıcak suyla yoğurt kıvamını bulun şırıngaya 2 ml çekin biraz soğuduktan sonra besleyin 👍 ilk beslemeden sonra iyi sonuç alırsanız besleme maması ve aparat temin ediniz birde zeolit tozu geçmiş olsun

gaziaydogann

Yeni Üye
Yakınlarda kanatlı uzmanı varsa acil götürün eğer yoksa evde yapabileceğiniz teksey kuşa şırınga ile mama ve su vermektir.haslanmis yumurta sarısı ve mısır unu sıcak suyla yoğurt kıvamını bulun şırıngaya 2 ml çekin biraz soğuduktan sonra besleyin 👍 ilk beslemeden sonra iyi sonuç alırsanız besleme maması ve aparat temin ediniz birde zeolit tozu geçmiş olsun
Kuşun beslenmesi çok güzeldi hatta şaşırıyorduk bu kötü haliyle nasıl bu kadar yiyebiliyor diye. Dal darı almıştım afiyetle yiyor normal mamasını da aynı şekilde fakat son 2 gündür yemek konusunda pek iştahlı değil. Zaten 2 gündür tünek altında mazlum mazlum duruyor. Veteriner kuruma hastalığı dedi internete yazdığımda çıkan görsellere benziyor kuşumun gögüs kısmı göz çevresindeki tüyler falanda azalıyor git gide. Bu durumdan kurtarma imkanım var mı? Bu tarz vakalar yaşayıp kuşunu kurtarabilmiş kuş sahipleri var mı bildiğiniz?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşun beslenmesi çok güzeldi hatta şaşırıyorduk bu kötü haliyle nasıl bu kadar yiyebiliyor diye. Dal darı almıştım afiyetle yiyor normal mamasını da aynı şekilde fakat son 2 gündür yemek konusunda pek iştahlı değil. Zaten 2 gündür tünek altında mazlum mazlum duruyor. Veteriner kuruma hastalığı dedi internete yazdığımda çıkan görsellere benziyor kuşumun gögüs kısmı göz çevresindeki tüyler falanda azalıyor git gide. Bu durumdan kurtarma imkanım var mı? Bu tarz vakalar yaşayıp kuşunu kurtarabilmiş kuş sahipleri var mı bildiğiniz?
Kurumadan kuş çok döndürdük Allah'ın izniyle şöyle oldu önce kuşun hastalığı tespit edilir sonra ona göre ilaç hazırlanır ve en önemlisi zeolit kursaktan besleme yapılır kilo kontrolü ile hergun düzenli olarak bunlar olursa bir süre sonra toparlıyor

gaziaydogann

Yeni Üye
Kurumadan kuş çok döndürdük Allah'ın izniyle şöyle oldu önce kuşun hastalığı tespit edilir sonra ona göre ilaç hazırlanır ve en önemlisi zeolit kursaktan besleme yapılır kilo kontrolü ile hergun düzenli olarak bunlar olursa bir süre sonra toparlıyor
Bana bu konuda detaylı bilgi verir misiniz? Dakikası dakikasına uyabilirim eğer yardımcı olmak isterseniz. Ölmesini istemiyorum bir hastalığa bağlı olarak

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Yakında olsaydınız size getirin yardımcı olurum derdim ama uzaktan yapabileceklerinizi yukarda anlattım malzemeleri yakınlarda petshoplardan bakın ve alın 👍 benim yollamam uzun zaman alır kuşun o kadar zamanı olduğunu düşünmüyorum 😔🙏
İhtiyacıniz olan malzemeler
Besleme maması a21
2 numara besleme aparat
Zeolit tozu
Entrobac
Gerwit
Versele Laga yem
Daldarı
Grit kum

gaziaydogann

Yeni Üye
Yakında olsaydınız size getirin yardımcı olurum derdim ama uzaktan yapabileceklerinizi yukarda anlattım malzemeleri yakınlarda petshoplardan bakın ve alın 👍 benim yollamam uzun zaman alır kuşun o kadar zamanı olduğunu düşünmüyorum 😔🙏
Besleme maması a21
2 numara besleme aparat
Zeolit tozu
Entrobac
Gerwit
Versele Laga yem
Daldarı
Grit kum
Çok teşekkür ederim. Peki kafesindeki dal darıyı mamayı vs çıkarmalı mıyız kontrollü beslenme için?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Mamasını bilmiyorum aldığımız kişiler ne kullanıyor hiç sormamıştım ama biz kendi kuşlarımız için görseldeki mamayı kullanıyorduk
Mama diye yazınca yemden bahsettiğinizi anlamadım tamam verebilirsiniz kafesinde dursun

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Zeolitli günde bir kez beslenir eğer hiç yemiyorsa günde üç kez diğer iki besleme zeolitsiz olur. Malzemeleri bulabildiniz mi?

gaziaydogann

Yeni Üye
Zeolitli günde bir kez beslenir eğer hiç yemiyorsa günde üç kez diğer iki besleme zeolitsiz olur. Malzemeleri bulabildiniz mi?
Şehmus Bey hepsini bulamadım. Sabah detaylı araştırma yapıp buradan size yazacağım görsellerini paylaşacağım. Sizden aldığım dönüşe göre siparişimi vereceğim. İlginiz için teşekkür ederim

gaziaydogann

Yeni Üye
Besleme maması a21
2 numara besleme aparat
Zeolit tozu
Entrobac
Gerwit
Versele Laga yem
Daldarı
Grit kum
Tekrardan merhaba. Kuşumda böyle bir şişlik var bu konuda bilginiz var mı? Nedir ne değildir?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuş kaç gram acaba. Kursaktan besleme yapabildiniz mı. Takviyeleri aldınız mı.

gaziaydogann

Yeni Üye
Kuş kaç gram acaba. Kursaktan besleme yapabildiniz mı. Takviyeleri aldınız mı.
37 gramdı fakat şimdi annem tekrar baktı 39 gram olmuş. kursaktan besleme konusunu biz yapamayız zaten kendimize güvenemiyoruz ama günlük olarak veteriner hekime götürmeyi planlıyorum ve takviyeleride alamadım araya pazar girdiği için ama bugün akşamüzeri şehmus beyin söylediği ve benim görsellerini paylaştığım bütün ürünleri tedarik edeceğim petshoplardan veya veterinerlerden

Üst Alt