• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuruma hastalığı

Efortaa

Yeni Üye
Selamın aleyküm 1 çift sultan papağanım var 4 yumurtaya yatıyor ama dişi olan 5 6 aydır zayıf yulaf daldarı çekirdek herşeyi veriyom iştahı yerinde göğüs kemiği çıkık kuruma hastalığı gibi ama kuruma hastalığı olsa 5 6 ay dayanmaz ne olabilir erkeği aldıktan sonra böyle oldu zayıfladı uçanıyırda önceden çok iyi uçuyordu

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Aleyküm selam ailemize hoşgeldiniz 😊
Kuşunuzun dışkı resmi ve görselini görebilir miyiz?strese dayalı bir durgunluk olduğunu düşünüyorum..

Efortaa

Yeni Üye
Aleyküm selam ailemize hoşgeldiniz 😊
Kuşunuzun dışkı resmi ve görselini görebilir miyiz?strese dayalı bir durgunluk olduğunu düşünüyorum..
Hoşbulduk şuan yumurtaya yattığı için değişik kocaman dışkı yapıyır ve acayip pis kokuyor banada strese bağlı gibi geldi ama kendini iyi hissetmeden yumurtlamaz diye düşündüm altını yeni değiştim dışkılayınca atıyım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Foto bekliyoruz 👍

Efortaa

Yeni Üye
2 kere böyle yaptı 1 hafta düzenli sarımsaklı su verdim dün de sirkeli su vermiştim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dışkı fotusu net değil ama Taha ya katılıyorum hastalık var daha net foto görebilir miyim? Altına kağıt havlu koyun böylece görelim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Erkeğin dışkı normal ama dişinin peçete de görmem lazım sulu yapması yumurtlama döneminde olduğu için normal ama yine de net cevaplar için peçete üstünde görelim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dışkı kötü ve tedavi gerekiyor.. kaçtane yumurtasi var ve dolu mu ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
4 3 ü dolu 10 günlük falan ve çokz yiyor hep yatıyor
Erkek beslemiyor mu? Eğer dişi beslenmezse ölür bu yüzden gerekirse yumurtalardan vazgeçin dişiyi kurtarın veya dişiyi elle besleyin 👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Takip edin hatta dişinin kursağına bakıp görebilirsiniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yani ya hazır besleme maması ve aparatı alıp verin yada yumurta sarısı ve bebe bisküvisi sıcak suyla yoğurt kıvamına getirin şırınga ile verin ama besleme maması daha iyi oluyor bide aparat kolaylık demek bilginize geçmiş olsun

Efortaa

Yeni Üye
Yani ya hazır besleme maması ve aparatı alıp verin yada yumurta sarısı ve bebe bisküvisi sıcak suyla yoğurt kıvamına getirin şırınga ile verin ama besleme maması daha iyi oluyor bide aparat kolaylık demek bilginize geçmiş olsun
Tamam teşekkür ederim çok sağolun

MuhabbetÜretim

Yeni Üye
Merhaba,
Kuruma diye bir hastalık yoktur. Kuruma kuşun zayıflamasına denir. Herhangi bir hastalık nedeniyle hayvan zayıflar.

Dişi yumurtaya yattığı için dışkıları büyük, sulu ve bozuk gelmesi normal. Ama arkadaşların dediği gibi, erkeğin dişiyi beslemesi çok önemli..

Üst Alt