• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuruma hastalığı olabilir mi?

Runoh

Aktif Üye
Merhabalar dişi Sultan papağanım erkek papağanin baskisindan kaynaklı biraz yemden kesildi yem yerken görmüyorum hiç ben yokken yiyordur belki suan sadece dal darı yiyor ama göğüs kemigi sivrilesti ve göğsü siyah gibi bu 1.5 aydır böyle ama bunun yaninda enerjisi yerinde uçuyor konuyor evin içinde dolaşıyor. Acaba kuruma belirtisimidir bu yoksa normalmi? Resimde malesef tek basima tuylerini kaldırıp çekemedim. Tam olarak kursak dolumu bosumu nereden anlaşılıyor onuda bilmiyorum.

rilish26

Müdavim
Benim kuşta belirti göstermiyordu oynuyordu falan bir gün bir anda uyumaya başladı dışarı çıkmak istemedi veterinere götürdüm test yapıldı ve kursak mantarı çıktı. Bunu anlamak için düzenli kilo kontrolü yapabilirsiniz kuşunuz kilo verdi mi ve kemik etrafındaki yağlar duruyor mu. Durmuyorsa kursak mantarı bu yağları yiyor bir nevi.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Takviye kullanıyor musunuz. Sevdiği mamaya zeolit tozu katarak bağışıklığını güçlendirebilirsiniz. Hassas tartı ile kuşunuzun kilosunu ölçereseniz durum daha net belli eder kendini.

Runoh

Aktif Üye
Takviye kullanıyor musunuz. Sevdiği mamaya zeolit tozu katarak bağışıklığını güçlendirebilirsiniz. Hassas tartı ile kuşunuzun kilosunu ölçereseniz durum daha net belli eder kendini.
Gerwit ve BT amin forte kullaniyorum suanlik
Zeolit tozu nedir ve nereden alabilirim tavsiyeniz varsa. Bide şöyle bi durum var disi suan 10 aylik o yuzden daha yuvalık almadim erkek kafasını egiyor beni sev diye dişi kovuyor onu yuvalık olmadığı için suan öyle olduğunu düşünüyorum ve erkek papağanim ağırlığıni fazla kurdu kafesten herseyden 2 tane var dişi ne zaman yemek yerse dal dari salatalik havuc vs 2 tane olmasina ragmen onu kovuyor bu konu hakkında ne yapabilirim zayiflamasi biraz bundan kaynaklida olabilir?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Gerwit ve BT amin forte kullaniyorum suanlik
Zeolit tozu nedir ve nereden alabilirim tavsiyeniz varsa. Bide şöyle bi durum var disi suan 10 aylik o yuzden daha yuvalık almadim erkek kafasını egiyor beni sev diye dişi kovuyor onu yuvalık olmadığı için suan öyle olduğunu düşünüyorum ve erkek papağanim ağırlığıni fazla kurdu kafesten herseyden 2 tane var dişi ne zaman yemek yerse dal dari salatalik havuc vs 2 tane olmasina ragmen onu kovuyor bu konu hakkında ne yapabilirim zayiflamasi biraz bundan kaynaklida olabilir?
Zeolit tozunu mamaist.com dan alabilirsiniz. Bahsettiğiniz gibi yemesini engelliyorsa ondan zayıf kalmış olabilir. Bir süre ayırıp topralamasını sağlamanız iyi olur. Daha sonra erkeğin kafesine yuvalık takıp dişiyi yanına koyar gözlemlersiniz. Bazen kanlı kavga olmasada enerjileri tutmayınca olmayınca olmuyor. Bu durumda imakanınız varsa ikisine ayrı eşler alabilirsiniz 🤗

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Görsel olarak kilosunu biz anlayamayız bu yüzden hassas tartıda tartıp kilosunu yazın ve tünekte video ekleyin bakalim👍

Runoh

Aktif Üye
Görsel olarak kilosunu biz anlayamayız bu yüzden hassas tartıda tartıp kilosunu yazın ve tünekte video ekleyin bakalim👍
Zeolit tozunu mamaist.com dan alabilirsiniz. Bahsettiğiniz gibi yemesini engelliyorsa ondan zayıf kalmış olabilir. Bir süre ayırıp topralamasını sağlamanız iyi olur. Daha sonra erkeğin kafesine yuvalık takıp dişiyi yanına koyar gözlemlersiniz. Bazen kanlı kavga olmasada enerjileri tutmayınca olmayınca olmuyor. Bu durumda imakanınız varsa ikisine ayrı eşler alabilirsiniz 🤗

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Video eklenmemiş hata veriyor

Runoh

Aktif Üye
Video eklenmemiş hata veriyor
Yukledim videoyu lutino dişi olan ne zaman yemek yese yemeye baslarsa yanina gitiyor yemeye devam ederse gagaliyor 3 dk sonra yanina gitip kafasini eğip sevilmek istiyor disiden çok değişik kuş

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşların iştahı yerinde gibi görünüyor iyi bir paraket yemi temin ediniz ve gerekli takviyeleri alın bize kilo bildirin emin olalım

Üst Alt