• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kurtlanmış Probiyotik

sdeniz14

Aktif Üye
Nasıl olduysa bugün kuşuma vereceğim probiyotiğin içinde dombalak bir kurda rastladım. Probiyotiğin SKT'si de geçmemişti oysa. Bir gün önce kuşumun suyuna katmıştım. Bir zararı olur mu? Probiyotiği ne olur ne olmaz diye attım.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bence elinizde zeolit tozu varsa bir hafta önlem amaçlı verin ve probiyotiği kuru ve serin yerde muhafaza edin ☺

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Kullanmayın bozulmuş Z Neden probiyotik neden prebiyotik değil hocam bir soruda ben sorayım

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Nasıl olduysa bugün kuşuma vereceğim probiyotiğin içinde dombalak bir kurda rastladım. Probiyotiğin SKT'si de geçmemişti oysa. Bir gün önce kuşumun suyuna katmıştım. Bir zararı olur mu? Probiyotiği ne olur ne olmaz diye attım.
Topaklanma oluyorda kurtlanmayı ilk defa duyuyorum. Kurt gördünüz mü yoksa sadece topaklanma mı? Topaklanma da olsa vermeyin? Dün verirken topaklanmayı görmediniz mi? Bir günde olacak bir durum olduğunu sanmıyorum.

sdeniz14

Aktif Üye
Bence elinizde zeolit tozu varsa bir hafta önlem amaçlı verin ve probiyotiği kuru ve serin yerde muhafaza edin ☺
Allah'tan evde yedek var da idare ediyorum onunla.
Topaklanma oluyorda kurtlanmayı ilk defa duyuyorum. Kurt gördünüz mü yoksa sadece topaklanma mı? Topaklanma da olsa vermeyin? Dün verirken topaklanmayı görmediniz mi? Bir günde olacak bir durum olduğunu sanmıyorum.
Topaklanma biraz vardı ama sıcaktan oluyordur diye önemsememiştim. Kurdu ilk defa gördüm. Beni de çok şaşırttı.
Kullanmayın bozulmuş Z Neden probiyotik neden prebiyotik değil hocam bir soruda ben sorayım
Soruyu anlamadım? Prebiyotik mi demeliyim probiyotik yerine?

sdeniz14

Aktif Üye
Buzdolabında saklasam sorun olur mu? Buralar çok sıcak 49° buluyor sıcaklık.

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Allah'tan evde yedek var da idare ediyorum onunla.

Topaklanma biraz vardı ama sıcaktan oluyordur diye önemsememiştim. Kurdu ilk defa gördüm. Beni de çok şaşırttı.

Soruyu anlamadım? Prebiyotik mi demeliyim probiyotik yerine?

Probiyotik yerine prebiyotik kullanmalısınız probiyotikler canlı bakteriler iken prebiyotikler bu canlı floranin besini yakitidır

RanaCaferSakir

Aktif Üye
Ya benim kafam karıştı entrobac probiyotikmi prebiyotikmi neden kurtlanıyo neden topaklanıyo nerde saklıcaz nereye koyucaz biz bunları 🥹

sdeniz14

Aktif Üye
Ya benim kafam karıştı entrobac probiyotikmi prebiyotikmi neden kurtlanıyo neden topaklanıyo nerde saklıcaz nereye koyucaz biz bunları 🥹
Entrobac prebiyotik oluyormuş aslında ben de yeni öğrendim. Niye kurtlandığını bilmiyorum sıcaktan galiba 😄 Kafalar karışık. Ama buzdolabında, serin bir yerde saklanması gerektiğinden eminim.

RanaCaferSakir

Aktif Üye
Entrobac prebiyotik oluyormuş aslında ben de yeni öğrendim. Niye kurtlandığını bilmiyorum sıcaktan galiba 😄 Kafalar karışık. Ama buzdolabında, serin bir yerde saklanması gerektiğinden eminim.
Ama chatgpt probiyotik diyor 😭 O probiyotikse prebiyotik nerde satılıyor prebiyotikse neden bize probiyotik dediler kafamda deli sorular

sdeniz14

Aktif Üye
Ama chatgpt probiyotik diyor 😭 O probiyotikse prebiyotik nerde satılıyor prebiyotikse neden bize probiyotik dediler kafamda deli sorular
Probiyotik bağırsaklardaki yararlı bakterilere deniyor. Prebiyotikse onları besleyen takviye gibi bir şey galiba. İnternette de Entrobac probiyotik diye geçiyor ne bileyim ben doğrusunun prebiyotik olduğunu...