• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kursak şişmesi

vebba

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Ağızdan su gibi akışkan beyaz renkli kokusuz sıvı,kursakta palon gibi yumuşak şişlik,halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
1 Tem 2026
Kullanılan İlaç
kursak mantarından şüphe ettiğim için ''Carradox'' sipariş ettim henüz başlamadım
Merhaba
5,5 yaşındaki erkek muhabbet kuşunda kursak şişmesi var,elimle kursağını muayene ettiğim sırada ağızdan su gibi akışkan kokusuz beyaz renkli sıvı geldi,kursak yumuşak sanki balon gibi elimle dip kısmında tanecikli yem hissettim.Yem kusması dışkı da taneli yem yok. Halsizlik var akşam 18:00da eve gelmiştim 23:00e kadar bekledim dışkı fotosu almak için ama yapmadı eskileri de atmak istemedim doğru teşhis edilebilmesi için.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kursakta yem taneleri kalması ve şişlik yaratması kursak yemleri öğütemiyor büyük ihtimalle. Buda sindirime yansıyor olabilir kursak mantarı ihtimal dahilinde ama farklı bir nedende olabilir. Caradox kuşu tedavi etmez ana tedavinin yanında destekleyici olarak verilebilir ama kuşta mantar varsa direkt ilaç kullanımı uygun olur. Bana tiroid şüphesi de geldi açıkçası nefes alıp verme de zorlanma var mı.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Sizin önceliğiniz iyot takviyesi yapmanız. İki üç gün kadar. Salyalı kusma öğürme vs gün içinde oluyor mu.

vebba

Aktif Üye
Hayır o şekilde kusma ve dışında yem olmuyor

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Hayır o şekilde kusma ve dışında yem olmuyor
Siz önce eczaneden yüzde iki iyot solüsyon alınız. Yarım suluğa sadece bir damla katarak iki gün kadar verin. İyot uçucudur. Gün içinde birkaç kez suyu tazeleyin. Sonra gelişmelere bakalım.