• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kursak şişliği

Beyzaf5

Aktif Üye
Merhaba özelden mesajınızı okunduktan sonra konunuzu kaybettim kusura bakmayın.. arkadaşlar sağolsunlar yardımcı olmuşlar.. kuşunuzda gördüğüm kadarıyla sindirim sistemi bozuklugu var.. öncelikle iyi bir spor lazım ve kum tüketmiyor muyuz? Suyuna probiyotik verelim ve günlük 3 saat önünden yemlerini alın sonra zeolit tozu ile kursaktan aparatla besleyin ayrıca suyuna limon ve soda dönüşümlü olarak 4- 5 Damla koyun bunları düzenli şekilde yaparsanız iki ay içinde düzelme olacaktır 👍
Evet kumu var iki farklı kum aldım pek yemiyor ama arada bir elimle yedirdiğimde yiyor bundan sonra dikkat ederim, probiyotik dün vermiştim günlük takip yaparak haftada 1 veriyorum içinde sükroz olduğu için bazı haftalar vermiyorum, bahsettiğiniz tozu a21 mamanın içine mi katmalıyım yoksa direkt sıcak su+ toz şeklinde mama yapıp mı vermeliyim? 1 aydır her saat 11de kilo ölçümü yapıyorum 41 gram.

Beyzaf5

Aktif Üye
Başka bir sorunu yoktur değil mi dışkılarının hepsini paylaştım

Beyzaf5

Aktif Üye
Son olarak şunu ekleyeyim sabah erken saatlerde kursak çok şiş olmuyor, oyun oynarken de kursak şişliği azalıyor gün içindeki dışkıda yem yokken geceleri dışkıda yem oluyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Evet kumu var iki farklı kum aldım pek yemiyor ama arada bir elimle yedirdiğimde yiyor bundan sonra dikkat ederim, probiyotik dün vermiştim günlük takip yaparak haftada 1 veriyorum içinde sükroz olduğu için bazı haftalar vermiyorum, bahsettiğiniz tozu a21 mamanın içine mi katmalıyım yoksa direkt sıcak su+ toz şeklinde mama yapıp mı vermeliyim? 1 aydır her saat 11de kilo ölçümü yapıyorum 41 gram.
Bir kerelik besleme maması içine bir mercimek tanesi kadar verin 👍 biraz kilo versek daha iyi olacaz😊

Beyzaf5

Aktif Üye
Tamamdır hemen araştırıyım bulup deneyeceğim, sedechol hakkında ne düşünüyorsunuz çok ilaç verdiğim için karaciğer destekleyici kullanmak istedim en iyi marka da o görünüyor.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Tamamdır hemen araştırıyım bulup deneyeceğim, sedechol hakkında ne düşünüyorsunuz çok ilaç verdiğim için karaciğer destekleyici kullanmak istedim en iyi marka da o görünüyor.
Kullanmanda fayda olur sedechol yada avichol

Beyzaf5

Aktif Üye
Sedachol kullandım, yeme ve içmede bir değişiklik olmadı bu gün sabahtan akşam 6ya kadar halsiz ve durgundu ayak ve gaga soğuktu akşam 6dan sonra hareketlendi ayak ve gagası eski ısısına dönmüştü sebebini anlayamıyorum, kusma hâlâ var ama herhangi bir koku yok ve oyuncağına kusuyor. Yemine kum serptim arada elimle yediriyorum, sindirim kolaylaştırıcı olan sebzelerden veriyorum, halsiz olmadığında oyuncağını kullanarak uçmasını sağlıyorum probiyotik vitamin ve çoğu şeyi denememe rağmen kursak şişliği 4 aya yakındır var bu aralar daha fazla şiş. En son 9 Şubat'ta mantar için olan dacostatin ilacını kullanmıştım.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Sedachol kullandım, yeme ve içmede bir değişiklik olmadı bu gün sabahtan akşam 6ya kadar halsiz ve durgundu ayak ve gaga soğuktu akşam 6dan sonra hareketlendi ayak ve gagası eski ısısına dönmüştü sebebini anlayamıyorum, kusma hâlâ var ama herhangi bir koku yok ve oyuncağına kusuyor. Yemine kum serptim arada elimle yediriyorum, sindirim kolaylaştırıcı olan sebzelerden veriyorum, halsiz olmadığında oyuncağını kullanarak uçmasını sağlıyorum probiyotik vitamin ve çoğu şeyi denememe rağmen kursak şişliği 4 aya yakındır var bu aralar daha fazla şiş. En son 9 Şubat'ta mantar için olan dacostatin ilacını kullanmıştım.
@Tuğrul Bey ve @Şehmus BAKIR size öneriler sunmuş. Onları takip ederseniz daha faydalı olur. :)
İlaçları varsa grpetten alabilirsiniz.
Zeoliti de eğer İstanbulda Küçükçekmece civarına yakınsanız ben verebilirim. Değilseniz trendyolda hayvanlar için olanı var alabilirsiniz.

Geçmiş olsun.

Beyzaf5

Aktif Üye
Merhabalar kuşumun zeolit tozu bugün geldi, a21 mamasının içine koyup kullanmak üzere 1 bucuk 2 saat yemini önünden aldım, odaya kontrol etmek için girdiğimde bu şekilde hareket yaptı bir kaç kere, karnı açtı 2 saate yakın bir şey yememişti kursağıda şiş değil boş yani, bu hareketi yapıyordu ağzına sıvı geliyor geri yutuyor, açlıktan olur mu bilmiyorum o yüzdendir diyerek bir çay kaşığı mama hazırladım içine de önerilen dozda zeolit tozu ekledim hepsini yedi, yerken de arada duraksayıp bu hareketi yaptı şu an besleyeli 10 dakika oluyor kendi kendine konuşuyor ama arada kusası geliyor gibi. Sorunu mantar mı parazit mi anlamıyorum, veterinere mesaj attım dışkı tahlili yapmıyorlarmıs ama mikroskopla inceliyorlarmış bir şey çıkar mı bilmiyorum ama 1 2 gün içinde götürmeye calısacağım
Streamable Video

Beyzaf5

Aktif Üye
Zeolit tozlu mamadan 15 dakika sonra da kendi yenini kafese taktım.
Yemini çok hızlı yiyordu biraz yedikten sonra oyuncağını gösterip yemeyi bıraktırdım dışarı cıkardım hızlı yiyip hazımsızlık yaşamasın diye, oyuncağına kustu şimdi, kusmada koku yok gibi ıslak yem kokusu var, dışkısında emin olamadım hafif bir koku var mantar olduğunu düşündüğüm zamanlardaki koku var eskisi kadar yoğun olmasa da

Beyzaf5

Aktif Üye
Kullandığım bir ürün değil @Şehmus BAKIR abi daha doğru yorumda bulunacaktır
Çektiğim kustuğu video tozu vermeden önce 2 saatlik açlığından sonra, tozu verdikten sonra da ara ara kusar gibi oldu şu an normal fakat bu kusma durumundan endişeliyim 🙁 umarım görürler

EnesGenç

Eski Forumcu
Zaten tedavi yaparken bile kusmaya devam eder . Taha abininde dediği gibi yavas yavas sabir edin

Beyzaf5

Aktif Üye
Tamamdır yine takipte olacağım veterinerle görüşüyorum götürdüğümde sonuçları yazacağım🙏🏼 yalnız @Şehmus BAKIR abi ben bugün zeolitli mamayı verdim bir daha ne zaman vereyim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Zeolit tozunun fazlası zararlı bu yüzden sadece kursaktan beslemeye veririz eğer normal mamada yiyorsa hastalık zamanı günde bir kez bir verimlik mamaya bir mercimek tanesi kadar verin normal zamanda ayda bir kez verin bağırsaklara iyi geliyor

Beyzaf5

Aktif Üye
@Taha karın kısmı normal mi? Kursak şiş durduğu için mi karnı aşırı zayıf geldi gözüme.

EnesGenç

Eski Forumcu
Sanki anormallik var. Eline alınca göğüs kemikleri batıyormu