• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kursak şişliği

Beyzaf5

Aktif Üye
Elle besleme mamasından dolayı tekrarlıyor olmasın 🤔
Sanmıyorum çünkü Kasım ayında triflucanı bıraktıktan sonra 40-45 gün mantardan iz yokken bir sabah birden bire ağzından koku yayıldığını fark ettim sonra kusma başlamıştı ama o zamanlar durumu iyi olduğu için hiç mama yedirmedim

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sanmıyorum çünkü Kasım ayında triflucanı bıraktıktan sonra 40-45 gün mantardan iz yokken bir sabah birden bire ağzından koku yayıldığını fark ettim sonra kusma başlamıştı ama o zamanlar durumu iyi olduğu için hiç mama yedirmedim
Peki Kuşa ek verdiğin birşey var mı mamadan başka.

Beyzaf5

Aktif Üye
Peki Kuşa ek verdiğin birşey var mı mamadan başka.
Yok hayır zaten artık tekrarlayacak diye korkar olmuştum, havuç brokoli marul dışında meyve sebze vermedim bu süreçte, dal darı ve yemi dışında bir şey vermiyorum, dal sarıyı da kurulu olanda alıp taze görmediğimi vermiyorum

Beyzaf5

Aktif Üye
Buda güncel dışkısı ve röntgenleri :( çok fazla ilaç kullanmak benim hatamdı ama eğer düzeltilebilir ne olur bir öneri sunun. Kusması halen var ama bu sefer koku yok çoğu zaman da oyuncağına kusuyor nadir öyle durduğu yerde kafa sallarken görüyorum. Hareketlilik orta iştahta orta. Canımı sıkan en önemli mesele kursağındaki şişliğin aylardır inmemesi.

Ekli dosyalar

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kusarken salyalı mi kusuyor ?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Buda güncel dışkısı ve röntgenleri :( çok fazla ilaç kullanmak benim hatamdı ama eğer düzeltilebilir ne olur bir öneri sunun. Kusması halen var ama bu sefer koku yok çoğu zaman da oyuncağına kusuyor nadir öyle durduğu yerde kafa sallarken görüyorum. Hareketlilik orta iştahta orta. Canımı sıkan en önemli mesele kursağındaki şişliğin aylardır inmemesi.
Oyuncağına kusması nasıl bir video atarmısın kardeşim belkide kur kusması yapıyor

Beyzaf5

Aktif Üye
Oyuncağına kusması nasıl bir video atarmısın kardeşim belkide kur kusması yapıyor
Buraya video atmayı maalesef bilmiyorum ama
tıpkı burdaki kuş gibi oyuncağına ayak atarak kusuyor ama hepsini çıkarmıyor geri yutuyor bazen, bazende tamamen cıkarıyor, kur kusması ve hastalık kusması arasındaki farkı az cok anlıyorum son 2 gündür suluğunun ağzına çok kusuyor ama arada birde durduğu yerde kusma refleksi yapıyor. 9 gün önce dacostatin kullanmamdan ötürü sanırım şu anki kusmasında sadece yemin kokusu var ilaç kullanmadan önceki kusması da ekşi bir koku olurdu

Bahar Y.

Müdavim
Kursak mantarı var kuşta, @Şehmus BAKIR abim ilaç olarak ne kullanman gerektiğini ne zaman kullanman gerektiğini söyleyecektir müsait olduğunda

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Tahminimce kursak mantarı olmuş kusunuza tekrarlamış yani zaten kursak tarafında hava da mevcut.hava inmeden kursaga yemde verseniz kusar o kuş

Beyzaf5

Aktif Üye
Kursak mantarı dışında bir şey değildir değil mi :( aylar önce daha kötüydü şimdi günde 4 5 kez yem yemeye gidiyor bir günde 1 bucuk yemek kaşığı kadar yem tüketiyor öyle aşırı derecede kusup yer yerine bulaşma olmadı yalnızca yukarda attığım video kadar kusardı ilaç vermediğim zamanlarda kötü kokardı hepsi bu. Sizce iyileşir mi ben çok üzgünüm. Sedechol karaciğer destekleyici alıp kullanacaktım en son 9 Şubat'ta ilaç verdiğim için karaciğer destekleyici verdikten sonra ilaç vereceksem vereyim diye düşündüm doğru mudur bu düşünce bilemiyorum.

Bahar Y.

Müdavim
Kursak mantarı dışında bir şey değildir değil mi :( aylar önce daha kötüydü şimdi günde 4 5 kez yem yemeye gidiyor bir günde 1 bucuk yemek kaşığı kadar yem tüketiyor öyle aşırı derecede kusup yer yerine bulaşma olmadı yalnızca yukarda attığım video kadar kusardı ilaç vermediğim zamanlarda kötü kokardı hepsi bu. Sizce iyileşir mi ben çok üzgünüm. Sedechol karaciğer destekleyici alıp kullanacaktım en son 9 Şubat'ta ilaç verdiğim için karaciğer destekleyici verdikten sonra ilaç vereceksem vereyim diye düşündüm doğru mudur bu düşünce bilemiyorum.
Soğukkanlı olmaya çalışın böylece elinizden gelenin fazlasını yapabilirsiniz :) üstadlar müsait olunca dönüş yapacaktır

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kusunuza ronidazole metronidazole etken maddeli ilaç kullanın. Protozal mix. Tricho magic gibi ürünler olabilir.

Beyzaf5

Aktif Üye
Soğukkanlı olmaya çalışın böylece elinizden gelenin fazlasını yapabilirsiniz :) üstadlar müsait olunca dönüş yapacaktır
Çok teşekkür ederim 🙏🏼 onları bekleyeceğim, eklemem gereken başka fotoğraf falan var ise bilgili olan kişiler bakmadan önce ekleyeyim yeterli mi bu kadar bilgi?

Beyzaf5

Aktif Üye
Kusunuza ronidazole metronidazole etken maddeli ilaç kullanın. Protozal mix. Tricho magic gibi ürünler olabilir.
Çok teşekkür ederim, fikrinize saygısızlık yapmak gibi olmazsa bir kaç deneyimli kişi daha gördüğünde beraber ilaçta ortak bir karar kılarsanız onu temin edeyim.🙏🏼

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba özelden mesajınızı okunduktan sonra konunuzu kaybettim kusura bakmayın.. arkadaşlar sağolsunlar yardımcı olmuşlar.. kuşunuzda gördüğüm kadarıyla sindirim sistemi bozuklugu var.. öncelikle iyi bir spor lazım ve kum tüketmiyor muyuz? Suyuna probiyotik verelim ve günlük 3 saat önünden yemlerini alın sonra zeolit tozu ile kursaktan aparatla besleyin ayrıca suyuna limon ve soda dönüşümlü olarak 4- 5 Damla koyun bunları düzenli şekilde yaparsanız iki ay içinde düzelme olacaktır 👍