Beyzaf5
Aktif Üye
(Konu nasıl başlar nasıl soru sorulur bilmiyorum bir şekilde yayınladım yanlışım varsa kusura bakmayın.)Merhabalar, kuşum Haziran 2020 ayında birden bire kabarıp iştahtan kesildi veterinerlere götürdüm üşütmüş diye ilaç verdiler kullandım ama geçmedi, sonra kuşum siyah dışkı yaptı ve biri Sulphamezatin kullanmamı önerdi kullandıktan sonra siyah dışkı düzeldi ama kuşum iştahtan kesildi ve artık hiç ötmüyordu bir sürü çare aradım öneren kişi uzun süre Sulphamezatin kullanmamı söyledi 10 güne yakın aralar vererek kullandım ama kuşum hiç düzelmedi sadece dal darı yiyordu oda çok nadir, daha sonra Eylül 2020 de başka üreticilerle tanıştım onlar kontil vermemi söylediler parazit için kuşum kontilden sonra kendini biraz toparlamıştı ama bir süre sonra köpüklü kusmaya başladı ve ağzından kötü koku yayılıyordu triflucan kullanmamı söylediler kullandıktan sonra kuşum düzeldi hatta 5 ay aradan sonra ilk defa kendi yemini yemeye başlamıştı ama kursak şişliği hiç geçmedi 40 gün sonra Kasım 2020 kusma tekrar etti tekrar ilaç kullandım ama ilacı bıraktıktan 15 gün sonra tekrar ediyordu sürekli en son geçen aylarda dacostatin aldım onu kullandım ondan sonra da tekrar etti, en son 9 gün önce yine tekrar etti dacostatin kullandım kokulu kusma gitti ama kusması devam ediyo yüklenmemek için devam etmiyorum ilaca ara verdim koku gittiği için. Şimdi bu tedavi süreciydi hâlâ devam eden sorunları ise kursak şişliği ara ara kusma ve çoğu zaman halsiz iştahı da çok orta eskisi kadar yemiyor. Veterinerlere gittim röntgen çekildi ama veteriner anlamıyor bir şeyi yok dedi. Ben anlamıyorum kursağı neden şiş yaklaşık 6 aydır mantar tedavisi görmemesine rağmen mantar neden sürekli tekrar ediyor, dışkısı neden eskisi gibi değil. Lütfen yardım edin çıkış yolu bulamıyorum sürekli ilaç vermek istemiyorum ama sorunu mantar mı başka bir şey mi anlamıyorum yazmadığım üretici kalmadı İzmir'de kuş veterineri var ama ben Sivas'tayım götürmeye imkanım yok. Lütfen bilgisi olan varsa paylaşsım.