• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kursak şişliği

Menekşe

Aktif Üye
Merhaba kuşum da birazcık kursak şişliği olduğunu fark ettim ve bu aralar az yem yiyor. (Yemi quik) Kafeste kumu var oraya sık sık gidiyor. Bir şey yemediği halde ağzında kum yiyor gibi ses geliyor. Dün gece çektiğim videoda kusma hareketi yaptı ama herhangi bir şey çıkarmadı ve ilk defa yaptığını gördüm. Enerjisi keyfi eskisine göre biraz düştü. 3 4 gündür bu şekilde. Entrobac ve gerwit verdim ama suyuda çok az içiyor.

Bekir ay

Aktif Üye
Merhaba kuşum da birazcık kursak şişliği olduğunu fark ettim ve bu aralar az yem yiyor. (Yemi quik) Kafeste kumu var oraya sık sık gidiyor. Bir şey yemediği halde ağzında kum yiyor gibi ses geliyor. Dün gece çektiğim videoda kusma hareketi yaptı ama herhangi bir şey çıkarmadı ve ilk defa yaptığını gördüm. Enerjisi keyfi eskisine göre biraz düştü. 3 4 gündür bu şekilde. Entrobac ve gerwit verdim ama suyuda çok az içiyor.
Video bundan yükleye bilirsiniz size yardımcı olacaklardır

Menekşe

Aktif Üye
Ağzında koku, dilinde peynir gibi bir şey var mı? Neler yiyor?
Hayır bu dedikleriniz yok. yemi var. dünden önceki gün kızıl darı vermiştim onu yemisti ama yeme çok yaklaşmıyor çok az maydanoz verdim bir yaprak bir kısım sapı şeklinde dün akşam suyuna gerwit damlattim şuan o var bazen fik fik ses geliyor ama onu bazen yapıyor hep değil dışkı rengi değişmeye başladı sarı açık yeşil koyu yeşil gibi

Son düzenleme:

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dışkı rengi değişimi maydonozdan da olabilir ama bana yine de çok sağlıklı gelmedi. Yem yemiyorsa elle kursak beslemesi yapın, daha kaliteli içeriği olan bir karışım yem alın versele laga alabilirsiniz veya ben mamaist muhabbet kuşu karışım yemi tavsiye ederim. 3 gün hiçbir şey vermeyin sadece yem su verin biz de günlük dışkı ve hal hareketlerini takip edelim

Menekşe

Aktif Üye
Dışkı rengi değişimi maydonozdan da olabilir ama bana yine de çok sağlıklı gelmedi. Yem yemiyorsa elle kursak beslemesi yapın, daha kaliteli içeriği olan bir karışım yem alın versele laga alabilirsiniz veya ben mamaist muhabbet kuşu karışım yemi tavsiye ederim. 3 gün hiçbir şey vermeyin sadece yem su verin biz de günlük dışkı ve hal hareketlerini takip edelim
Yemi yine yiyor ama eskisi gibi değil daha az yiyor. ben kursağı dolu ondan yemiyor sanmıştım quik veriyorum ama değiştireyim mi hatta quik meyveli olanı veriyordum ama şimdi sade gibi bir yemi var onu veriyordum

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yemi yine yiyor ama eskisi gibi değil daha az yiyor. ben kursağı dolu ondan yemiyor sanmıştım quik veriyorum ama değiştireyim mi
Değiştirin lütfen içerik bakımından daha zengin, ihtiyaçlarını karşılayacak bir yem alın. Dediklerimden birini temin edebilirsiniz :)

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Daldarı evet verebilirsiniz, stresini azaltmasına da yardımcı olur ama tabii ki daldarı yeterli enerjiyi karşılamaz. Ayrıca fazlası yağlanmaya sebep olur. Siz elle besleme maması ve aparatı temin edip elle besleyin yem yemediği veya az yediği zaman, iyice güçten düşmemesi için kursağın tam dolu olması önemli

Menekşe

Aktif Üye
Daldarı evet verebilirsiniz, stresini azaltmasına da yardımcı olur ama tabii ki daldarı yeterli enerjiyi karşılamaz. Ayrıca fazlası yağlanmaya sebep olur. Siz elle besleme maması ve aparatı temin edip elle besleyin yem yemediği veya az yediği zaman, iyice güçten düşmemesi için kursağın tam dolu olması önemli
Tamamdır çok teşekkür ederim 😊

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Dışkıları iyi görünmüyor. Maşallah çok güzel bir kuş.

Menekşe

Aktif Üye
Dışarı çıktığında normal dışkıliyor ama kafeste olunca farklı renklerde oluyor dışarıdayken böyle

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Yem harici başka birşey vermeyin birkaç gün dışkı kontrolü yapalım. Son gönderdiğiniz dışkısı iyi gibi.

Menekşe

Aktif Üye
Yem harici başka birşey vermeyin birkaç gün dışkı kontrolü yapalım. Son gönderdiğiniz dışkısı iyi gibi.
Dışarı çıkınca genelde bu şekilde yapıyor hareket edince sanırım, peki kızıl darı da mı vermiyim