• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kursak Mantarını ? Kuruma mi ? Soğuk algınlığı mı ? Stres mi?

Bhtyr

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
14 Haz 2021
Kullanılan İlaç
Mikostatin
Günaydinlar herkese 45 günlükken aldığım muhabbet kuşum yaklaşık 1 aydir bende , son 1 haftadır halsiz , huzursuz , çok az dal darısı yiyip birakiyor , çok az su içiyor , gagasını gicirtip çitlatiyor , dilini çıkartıp sürekli duvara peteklere elime değdirip duruyor, suluğun kenarini ısırıyor ,sürekli kaşınıyor özellikle kafasıni kaşiyor ve kasittiriyor bana ☺ ( Videosunu atacağım) ilk kuşum ve özel bi anlamı var bende 3 gündür uyumadım başında bekliyorum dün yemlerin girtlağinda kaldığını görünce belirtilerden ve internetten araştirdiklarimla kursak mantarı olduğunu düsündüğüm için eczaneden mikositatin şurup aldim , sabah 1 damla aksam 1 damla şeklinde ağzına damlatarak kullanıyorum çok zayıfladı tüyleri soluk inşallah yanlış bişi yapmiyordur..Şu an dal darısı , hazır mama ve yem veriyirum sebze meyve dokunup birakiyor...Sizlerinde yönlendirmesi başından geçen yada daha başka tedavi yöntemi varsa paylaşirsaniz sevirim...

Bahar Y.

Müdavim
Tüylerden bir sıkıntı var 1 ay önce 45 günlükken aldıysanız 2 buçuk aylık bir kuş, tüyleri 2 buçuk aylık kuşa göre normal değil

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Günaydinlar herkese 45 günlükken aldığım muhabbet kuşum yaklaşık 1 aydir bende , son 1 haftadır halsiz , huzursuz , çok az dal darısı yiyip birakiyor , çok az su içiyor , gagasını gicirtip çitlatiyor , dilini çıkartıp sürekli duvara peteklere elime değdirip duruyor, suluğun kenarini ısırıyor ,sürekli kaşınıyor özellikle kafasıni kaşiyor ve kasittiriyor bana ☺ ( Videosunu atacağım) ilk kuşum ve özel bi anlamı var bende 3 gündür uyumadım başında bekliyorum dün yemlerin girtlağinda kaldığını görünce belirtilerden ve internetten araştirdiklarimla kursak mantarı olduğunu düsündüğüm için eczaneden mikositatin şurup aldim , sabah 1 damla aksam 1 damla şeklinde ağzına damlatarak kullanıyorum çok zayıfladı tüyleri soluk inşallah yanlış bişi yapmiyordur..Şu an dal darısı , hazır mama ve yem veriyirum sebze meyve dokunup birakiyor...Sizlerinde yönlendirmesi başından geçen yada daha başka tedavi yöntemi varsa paylaşirsaniz sevirim...
Dışkı fotografida yollayın bu kusta birkaç hastalık var

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşunuzun uzman biri tarafından tahlillerle muayene edilmesi gerekiyor biz burada hiç bir tahminde bulunamayiz ki zaten tüy virüsü de görülüyor bu yüzden kanatlı uzmanına götürün derim 👍

Bahar Y.

Müdavim
6. ve 7. fotoğrafta koltukta görülen şey dışkı mı?

Bhtyr

Yeni Üye
Herkese yorumlarından dolayı tşk ederim tabikide veteriner gözüyle bakılması en doğrusu bugün gotureceğim sizin de bilgileriniz benim gibi kuş beslemeye başlayanlar için önemli🦜🦜🦜Dışkı resimlerini ekledim...Herkese hayırlı haftalar