• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kursak mantarından şüpheleniyorum. Yardım eder misiniz?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hocam öyle bir kusmuk bulamadım kafeste. Kafesin dibinde yalnızca erkek kuşumla kur yaparlarken ki saçtıkları yemler bulunuyor. Siz daha iyi bilirsiniz böyle kuru kuru olur onlar. Kuş daha çok öğürüyor gibi hocam. Biraz önce yem yedi, güncel vidyo gönderiyorum size dışkı fotoğrafıyla birlikte.
Dışkı:

Vidyo:
Kuşta yumurta mı var ben mi yanlış gördüm yoksa solunum sıkıntısı var bilgin olsun kuyruk sekiyor

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim hocam. Şişlik şuan yok mesela, yem yedi onun iriliği var, @Şehmus BAKIR hocama gönderdiğim cevapta vidyosu da var kuşlarımın. Mikostatin ilacını nereden temin edebilirim hocam eczaneler veriyor mu acaba? birde bir hafta süreyle derken 1 hafta boyunca sulukta 8 saat şeklinde mi hocam? bakımsızlık konusunda 5-6 günde bir kafesimi genel hatlarıyla yıkıyorum temizliyorum. Sularımız ise 12 saatte bir değişiyor. Kimi zaman günde 3 kez değiştiği bile oluyor. Yemlerimi de kapalı kullanıyor, akıllı yemliğimi de kapaını acıp sürekli havalandırıyorum. Elma sirkesini de her gün mü vereyim hocam, yoksa direk dediğiniz ilaç mı?
Normal eczanelerde bulunuyor normalde insanlar için kullanılan bir ilaçtır ama kursak mantarı içinde etkili uygun fiyatı çok pahalı birşey değil tedbir amaçlı kullanabilirsin ilaç kullanmak istemiyorsan sirke kullan ama kuşun kuyruğunda ki sekme kafamı karıştırdı :) Şeyhmus usta yazsın bakalım o daha tecrübeli bize göre

frukof1234

Yeni Üye
Kuşta yumurta mı var ben mi yanlış gördüm yoksa solunum sıkıntısı var bilgin olsun kuyruk sekiyor
Normal eczanelerde bulunuyor normalde insanlar için kullanılan bir ilaçtır ama kursak mantarı içinde etkili uygun fiyatı çok pahalı birşey değil tedbir amaçlı kullanabilirsin ilaç kullanmak istemiyorsan sirke kullan ama kuşun kuyruğunda ki sekme kafamı karıştırdı :) Şeyhmus usta yazsın bakalım o daha tecrübeli bize göre
Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bir kızgınlık yumurtası olabilir belki, yoğun bir kızgınlık döneminden çıktı ve tüy dönemine girdi. Erkek kuş ile de kurlaşmanın ötesine gitmediler henüz. Dediğiniz gibi bir solunum sıkıntısında neler yapabilirim kendi imkanlarımla? Bildiğimiz üşütme gibi bir solunum sıkıntısı mı bu acaba? Yoksa daha ilerisi mi? İlacı da temin ederim hocam, en azından elimde mantara karşı etkili bir ilaç bulunur dediğiniz gibi tedbir amaçlı kullanırım. Şimdilik bugün probiyotik vermiştim. Sirkeyi yarın vereyim.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bir kızgınlık yumurtası olabilir belki, yoğun bir kızgınlık döneminden çıktı ve tüy dönemine girdi. Erkek kuş ile de kurlaşmanın ötesine gitmediler henüz. Dediğiniz gibi bir solunum sıkıntısında neler yapabilirim kendi imkanlarımla? Bildiğimiz üşütme gibi bir solunum sıkıntısı mı bu acaba? Yoksa daha ilerisi mi? İlacı da temin ederim hocam, en azından elimde mantara karşı etkili bir ilaç bulunur dediğiniz gibi tedbir amaçlı kullanırım. Şimdilik bugün probiyotik vermiştim. Sirkeyi yarın vereyim.
Kuyruğunu takip edin nefes alıp verirken sürekli aşağı yukarı sallanıyor mu eğer sallanıyorsa nefes alışında ses var mı bunu takip edin eğer var ise röhnfied solunum hırıltı için bir ilacı var onu tavsiye ederim ama takip ettiğinde yoksa maliyet çıkartmaya gerek yok :)

frukof1234

Yeni Üye
Kuyruğunu takip edin nefes alıp verirken sürekli aşağı yukarı sallanıyor mu eğer sallanıyorsa nefes alışında ses var mı bunu takip edin eğer var ise röhnfied solunum hırıltı için bir ilacı var onu tavsiye ederim ama takip ettiğinde yoksa maliyet çıkartmaya gerek yok :)
Ses konusunda herhangi bir ses yok hocam. Kuyruk titremesi de şöyle, gün içinde titremiyor ama kuyruk hep aşağı düşük. Birkaç kişiden tüyde olmasıyla ilgili olabileceğine dair yorum aldığım için fazla irdelememiştim. Siz ne dersiniz? Yine de gözetleyeceğim yakından (y)

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ses konusunda herhangi bir ses yok hocam. Kuyruk titremesi de şöyle, gün içinde titremiyor ama kuyruk hep aşağı düşük. Birkaç kişiden tüyde olmasıyla ilgili olabileceğine dair yorum aldığım için fazla irdelememiştim. Siz ne dersiniz? Yine de gözetleyeceğim yakından (y)
Hayvanın duruşunda herhangi bir hastalık yok gibi biraz yağlı kilolu duruyor kuyruk nefes alıp verirken sabit ise sıkıntı yoktur genelde solunum sıkıntısı olan kuşlarda sürekli aşağı yukarı top sektiriyormuşcasına zıplar kuyruğu :)

frukof1234

Yeni Üye
Hayvanın duruşunda herhangi bir hastalık yok gibi biraz yağlı kilolu duruyor kuyruk nefes alıp verirken sabit ise sıkıntı yoktur genelde solunum sıkıntısı olan kuşlarda sürekli aşağı yukarı top sektiriyormuşcasına zıplar kuyruğu :)
Anladım hocam demek istediğinizi. Yavruyken çok korkutmuştu beni bir kaç kere öyle yaptı diye çok ürkmüştüm yine :) Çok sağ olun. Diğer ustaların da yorumlarına göre hareket edeceğim. Ama yarın ilk işim elma sirkesi takviyesi (y)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşunuzun dışkı rengi hiç hoşuma gitmedi başka bir ilaç önermiyorum karaciğer ile ilgili bir sorunu olduğunu düşünüyorum ama tabiki röntgen çekilmeden net bişey diyemeyiz..bu yüzden kanatlı uzmanına götürün derim doğru ilacı röntgenden sonra onlar verecektir 👍 nerede ikamet ediyorsunuz?

frukof1234

Yeni Üye
Kuşunuzun dışkı rengi hiç hoşuma gitmedi başka bir ilaç önermiyorum karaciğer ile ilgili bir sorunu olduğunu düşünüyorum ama tabiki röntgen çekilmeden net bişey diyemeyiz..bu yüzden kanatlı uzmanına götürün derim doğru ilacı röntgenden sonra onlar verecektir 👍 nerede ikamet ediyorsunuz?
Hocam İstanbul Eyüp civarında ikamet ediyorum. Sanırım yakınlarımda kanatlılardan da anlayan bir veteriner var ancak ücretler konusunda pek bir bilgi sahibi değilim. Tahmini tüm işlemler ne kadar tutabiliyor? Birde karaciğer konusunda en azından veterinere götürene kadar kuşu rahatlatacak neler yapabilirim? Şu an keyfi yerinde, erkek kuşla oyun oynuyorlar.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Karaciğer koruma alabilirsiniz avı chol olabilir..ama bu onu iyileştirmez sadece ilerlemesini durdurabilir bilginize

frukof1234

Yeni Üye
Karaciğer koruma alabilirsiniz avı chol olabilir..ama bu onu iyileştirmez sadece ilerlemesini durdurabilir bilginize
Sağ olun hocam yardımcı olduğunuz için. Mümkün olan en kısa sürede veteriner görmemiz gerekiyor. Peki veteriner kontrolünde gerekli ilaçların kullanımıyla toparlayabilir kuş inşallah, değil mi?

Üst Alt